images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Меценати передали два позашляховики поліцейським Кременеччини

Середа, 19 жовтня 2022, 10:14


Співробітники сектору поліцейської діяльності у Почаєві отримали автомобіль від пастора місцевої церкви Івана Зорича, а працівники Кременецького районного відділу відтепер мають у користуванні транспортний засіб, подарований підприємцем Володимиром Поліщуком.

Позашляховик марки «Hyundai» на потреби почаївських поліцейських передав пастор Помісної церкви Християн віри Євангельської Іван Зорич. Меценат переконаний, що в умовах воєнного стану транспортний засіб поліцейським більш потрібен, аніж цивільним.

Підприємець Володимир Поліщук каже, що кожен на своєму місці має робити все задля Перемоги. Його лепта – позашляховик марки «Renault», який допоможе поліцейським Кременецького районного відділу бути мобільнішими та ефективніше виконувати свої завдання на деокупованих територіях.

Начальник Головного управління Національної поліції Тернопільської області Олександр Богомол особисто зустрівся з меценатами та подякував за виявлену громадянську позицію та вагому допомогу.

«Нас не здолати, - бо ми разом, бо ми спільно йдемо до нашої Перемоги. Велика подяка всім меценатам та волонтерам, котрі з перших днів активно допомагають і військовим, і правоохоронцям – усім, хто сьогодні тримає у руках зброю на передовій, чи боронить порядок у державі», - подякував Олександр Богомол.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

меценати  передали два позашляховики поліцейським кременеччини
 

Віртуальні шахраї активізувалися: як захиститися від обману в соцмережах

Середа, 19 жовтня 2022, 10:12

Останнім часом почастішали випадки шахрайства через соціальну мережу. Шахраї від імені друзів чи знайомих просять допомоги .

Схема доволі проста. Невідомі зламують особистий акаунт користувачів і від їх імені пишуть усім підписникам повідомлення: «Привіт! У тебе є на картці кошти терміново позичити до завтра?».

За минулу добу двоє тернополян потрапили у такі пастки. У мережі Instagram   близькі друзі звернулися  з проханням термінової фінансової допомоги. Люди думали, що допомагають знайомим, натомість збагатили аферистів.

Найчастіше зловмисники просять незначні суми, однак саме так їм вдається заробити на довірі майже стовідсотково. 22-річна тернополянка «допомогла подрузі» і втратила 1500 гривень, а інша 21-річна жертва – 1250 гривень.

Лише через декілька годин друзі повідомили, що до їх сторінок в соцмережі добралися кіберзлодії. Потерпілі звернулися до поліції з заявою про шахрайські дії. Слідчі встановлюють особи зловмисників.

Працівники поліції застерігають: якщо ви отримали текстове повідомлення від свого знайомого перерахувати йому кошти, ні в якому разі не поспішайте це робити. Зателефонуйте другові, аби пересвідчитись, чи саме він потребує Вашої допомоги!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Порушення правил дорожнього руху водіями та пішоходами - основна причина ДТП

Середа, 19 жовтня 2022, 10:11

Недотримання дистанції, порушення правил виїзду з другорядної дороги на головну, перевищення швидкості та безпечність пішоходів - основні причини дорожньо-транспортних пригод, які трапилися на дорогах Тернопільщини 18 жовтня. Впродовж доби поліцейські зареєстрували шість аварій, в яких травмувалося 10 людей.

О 9:30 в Тернополі на вулиці микулинецький водій автомобіля Volkswagen Crafter не встиг загальмувати, коли автівка, яка їхала попереду, почала зменшувати швидкість. Аби уникнути зіткнення, водій буса виїхав на смугу зустрічного руху, де врізався в Skoda Octavia. В результаті удару кермувальник та двоє пасажирів Skoda отримали тілесні ушкодження.

ДТП з потерпілими зареєстрували поліцейські в Чортківському районі. На автодорозі Доманово-Тереблече близько 15:00 водій Славута-Таврія, виїжджаючи з другорядної дороги на головну, не пропустив Volkswagen Multivan та Toyota Land Cruiser Prado. Уникнути зіткнення трьох автівок не вдалося. До лікарні госпіталізували водія та пасажира із ЗАЗу.

О 18:05 на дорозі Броди-Тернопіль в межах села Почапинці кермувальник Chevrolet Captiva допустив зіткнення з автомобілем ВАЗ. Попередня причина - порушення правил виїзду на головну дорогу. В результаті удару пасажирів з ВАЗу - маму та її 16-річного сина з тілесними ушкодженнями бригада швидкої доправила до лікарні.

Ще одна автопригода трапилася о 19:35 в Кременці. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що водій VOLKSWAGEN MAN" збив пішохода, 1971 року народження. Жінка переходила дорогу на нерегульованому пішохідному переході, а кермувальник не встиг загальмувати. Потерпіла в реанімації.

Втратив керованість та злетів з дороги у кювет і водій мотоцикла Lifan STR 200. Аварія трапилася в селі Кип'ячка Тернопільського району близько 20:00. В результаті автопригоди мотоцикліст з переломами та травмами потрапив до лікарні.

Про жінку з тілесними ушкодженнями на лінію "102" повідомив черговий лікар лікарні швидкої допомоги. Травми жінка отримала в результаті дорожньо-транспортної пригоди на вулиці Микулинецькій. Вона була пасажиром в автомобілі Opel Astra, коли в нього ззаду врізався Ford Cargo. Попередня причина удару - недотримання дистанції.

У всіх водіїв - учасників ДТП взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Причини автопригод встановлять слідчі. Тривають перевірки та розслідування відповідно до статті 286 ККУ.

Працівники поліції звертаються до учасників дорожнього руху бути уважними та обережними на дорозі, не нехтувати правилами та дотримуватися їх. Поспіх та порушення ПДР - основна причина травмувань та смертей на дорогах!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Поліцейські розшукали неповнолітню мандрівницю з Тернополя

Середа, 19 жовтня 2022, 10:04

Повідомлення про зникнення 15- річної Іринки Сабадаш, надійшло до працівників Тернопільського районного управління поліції 18 жовтня близько 18 години. Неповнолітня тернополянка пропала дорогою до спеціалізованого навчального закладу.

Дівчинка вранці сіла у тролейбус, який прямував на вулицю Сахарова. Там розташований спецзаклад, де вона навчається. Після 17 години дідусь прийшов забрати онуку  і виявив, що до школи вона вранці не прийшла.

Батьки одразу зателефонували в поліцію. На пошуки дитини залучили особовий склад районного управління: співробітників карного розшуку, ювенальної превенції, групи реагування патрульної поліції, слідчих.

Зі слів батьків, донька дуже любить їздити в тролейбусах, тож поліцейські, в першу чергу, почали перевірку громадського транспорту.

поліцейські розшукали неповнолітню мандрівницю з тернополя

Оперативно вжиті заходи дали позитивний результат - вже через годину працівники поліції виявили юну мандрівницю на зупинці, розташованій на вулиці Злуки. Вона, як з'ясувалося, подорожувала містом на транспорті протягом усього дня. Об’єктом злочину дівчинка не стала, її повернули додому стурбованим батькам.

Поліцейські вдячні усім небайдужим тернополянам за допомогу у пошуках.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

У німецьких школах навчаються понад 195 тисяч українських дітей

Вівторок, 18 жовтня 2022, 14:18

Кількість українських учнів у німецьких школах зросла до понад 195 тисяч.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

Федеральні землі повідомили про 195 015 дітей та молоді з України в школах за 41-й календарний тиждень, що завершився в неділю.

У порівнянні з попереднім тижнем ця цифра зросла на 1213.

Кількість учнів стосується загальноосвітніх шкіл та професійно-технічних училищ.

Раніше повідомлялося, що у школах Німеччини працюють близько 2700 вчителів та асистентів з України, які виїхали після російського вторгнення.

 

Сторінка 511 з 1430

«ПочатокПопередня511512513514515516517518519520НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер