images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Бережанщині конфлікт на дорозі невідомий "вирішив" пострілами з рушниці

Вівторок, 18 жовтня 2022, 14:05

Хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї інкримінують слідчі жителю Київської області.

В чергову частину відділу поліції №1 Бережан із заявою звернувся уродженець Львівської області. Чоловік розповів, що 16 жовтня близько 21:20 він припаркувався в одному із сіл району. З автівки не виходив ні він, ні пасажири.

В цей час до його транспортного засобу під'їхав автомобіль марки Toyota Land Cruiser. З нього вийшло двоє чоловіків, які почали кричати, що авто потерпілого їм заважає. Після цього один із них повернувся до позашляховика, витягнув з нього мисливську рушницю і двічі вистрелив по передніх колесах Ауді Q5. Після цього невідомі поїхали.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники поліції встановили місцеперебування стрілка. Це киянин, 1981 року народження. У скоєному він зізнався. Каже, що у момент розбірок перебував у стані алкогольного сп'яніння. Дозвіл на рушницю має, але зброю поліцейські вилучили і звернулися до суду щодо її арешту.

Даний факт слідчі внесли в ЄРДР згідно із ч. 4 статті 296 ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Розпізнайте афериста: банки ніколи не вимагають жодних даних картки!

Вівторок, 18 жовтня 2022, 14:05

Мешканка обласного центру допомогла шахраю заробити майже 14 тисяч гривень. Жінка самостійно перевела власні кошти на запропонований аферистом рахунок.

Невідомий зателефонував до жінки та представився працівником служби охорони банку. Розповів, що помітив несанкціонований доступ до її картки та уточнив чи намагалася жінка оплатити товар в інтернет магазині декілька хвилин тому. Потерпіла заперечила оплату і тоді телефонний співрозмовник наполіг створити новий рахунок і перевести гроші туди, аби убезпечити їх від крадіжки. Тернополянка одразу погодилася і вже через декілька хвилин сама перевела власні гроші на іншу картку.

На цьому розмова завершилася. Жертва афери лише тоді зрозуміла, що у неї немає доступу до нового рахунку, а її стара картка порожня. Шахрай зник з мережі, а з ним і усі заощадження. Довелося телефонувати працівникам поліції.

За фактом шахрайства розпочато кримінальне провадження, особу зловмисника встановлюють.

Правоохоронці вкотре нагадують правила безпеки:

  • нікому й ніколи не повідомляйте свій ПІН-код, номер і термін дії картки, а також її CVV-код (останні три цифри на зворотній стороні карти);
  • у жодному разі не надавайте особисту інформацію у відповідь на дзвінки із начебто банку. Краще самі перетелефонуйте на офіційний «гарячої лінії вашої фінустанови і з'ясуйте ситуацію (номер зазначено на звороті картки);
  • працівник банку ніколи не буде дзвонити та просити надіслати пароль або інші карткові дані, переводити кошти на інші рахунки чи на телефонні номери, тож не робіть цього, поки самі не зв'яжетесь із банком і не переконаєтесь, що це не спроба шахрайства.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

У парку Тараса Шевченка розпочався сезонний демонтаж фонтанів

Вівторок, 18 жовтня 2022, 14:03

Як повідомляє КП «Тернопільводоканал», сьогодні, 18 жовтня, у парку Тараса Шевченка працівники підприємства з допомогою водолазів ДСНС розпочали сезонний демонтаж аераційних фонтанів.

Проведено підйом агрегатів із води, далі спеціалісти здійснять процедуру очищення, перевірку справності усіх механізмів та за потреби замінять окремі компоненти. Технічне обладнання зберігатиметься на складі.

Новий сезон роботи фонтанів розпочнеться весною.

 

У Тернополі продовжують виконувати локальні поточні ремонти дорожнього покриття

Вівторок, 18 жовтня 2022, 14:01

Незважаючи на календарну осінь, у Тернополі продовжується виконання локальних поточних ремонтів на прибудинкових територіях й міжквартальних проїздах, а також – відновлення елементів благоустрою.

Цими днями розпочато роботи з благоустрою зеленої зони з облаштуванням пішохідної доріжки на вул. Олександра Довженка, що поблизу будинків № 9,10,12,14,20.

Проводяться роботи з відновлення покриття у міжквартальних проїздах та на прибудинкових територіях за адресами: вул. Київська, 11-Б; вул. Сергія Корольова, 10; вул. Олександра Смакули, 1; вул. Максима Кривоноса, 3; пров. Цегельний 1-Д; вул. Галицька, 41.

З метою ліквідації підтоплень тривають роботи на ділянці вул. Соломії Крушельницької – парк Тараса Шевченка. Тут працівники підрядної організації влаштовують котлован піщано-щебеневої основи днища колектора та проводять фрезерування асфальтобетонного покриття вул. Михайла Грушевського – Соломії Крушельницької.

Гіркін уже в окупованій Україні – розвідка

Вівторок, 18 жовтня 2022, 13:49

Колишній "міністр оборони ДНР", ексватажок донецьких бойовиків Ігор Гіркін (Стрєлков) уже перебуває на території окупованої росіянами України.

Джерело: голова Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю проєкту "Орестократія"

Пряма мова: "Нам відоме одне з його місцезнаходжень. Він уже прибув на територію окупованої України".

Деталі: Буданов нагадав, що ГУР пропонує винагороду 100 тисяч доларів за передачу Гіркіна в український полон. Відповідну інформацію треба передавати за номером 093-117-58-09.

За словами голови розвідки, на цей номер уже надійшло "кілька абсолютно реальних пропозицій".

Очільник ГУР наголосив, що 100 тисяч доларів - невисока ціна за такого цінного полоненого. Адже Гіркін є "важливим носієм інформації" і являє собою важливу особу для міжнародного кримінального судочинства. "Це, як то кажуть, клієнт Гааги", - відмітив Буданов.

Що передувало:

  • 15 жовтня дружина Гіркіна Мирослава Регінська опублікувала їхнє спільне фото, де ексватажок бойовиків вдягнений у військову форму. Так вона натякнула, що він пішов воювати проти України.
  • Українські патріоти і активісти пообіцяли 50 тисяч доларів за взяття Гіркіна в полон.
  • Головне управління розвідки також гарантувало винагороду за полоненого бойовика, але суму запропонувала вдвічі більшу – 100 тисяч доларів.
  • ЄВГЕН КІЗІЛОВ 
 

Сторінка 512 з 1430

«ПочатокПопередня511512513514515516517518519520НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер