images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Повітряні сили знищили 4 російські вертольоти за 18 хвилин

Середа, 12 жовтня 2022, 10:33

Зранку 12 жовтня підрозділи Повітряних сили знищили щонайменше 4 ударних вертольоти окупантів за 18 хвилин.

Джерело: пресслужба Повітряних сил

Дослівно: "З 8:40 по 8:58 12 жовтня на півдні України зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил знищено щонайменше чотири ударних вертольоти противника (імовірно Ка-52), які здійснювали вогневу підтримку наземних окупаційних військ на південному напрямку"

Деталі: За попередньою інформацією, один вертоліт впав на звільненій від росіян території, решта – за лінією фронту.

Повітряні сили додають, що бойова робота велась по ще двох вертольотах, тому є ймовірність ураження й інших цілей.

Доповнюється…

 

ФСБ готує план евакуації родин своїх офіцерів з України – ЦНС

Середа, 12 жовтня 2022, 10:19

ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО З FACEBOOK ГЕНШТАБУ

Старшим офіцерам російської ФСБ в окупованих регіонах України надали маршрути евакуації їх та їхніх родин на територію Росії.

Джерело: пресслужба Центру національного спротиву

Деталі: Плани щодо евакуації отримали працівники російської спецслужби у всіх тимчасово окупованих територіях, зокрема в Криму, де розміщено велику кількість офіцерів. За інформацією Центру національного спротиву, ТОТ вже почали покидати родини гауляйтерів, "очільників" районів, а також вищого військового керівництва.

Також в ЦНС закликали підпілля скористатися панікою серед окупаційного керівництва та повідомляти про переміщення техніки та військові об’єкти росіян.

Що цьому передувало: У вересня українські розвідники повідомили, що російські окупанти здійснювали евакуацію своїх родин з Криму та півдня України, ФСБшники намагалися таємно продати своє житло на півострові.

Тікаючи з місця ДТП, водій збив кермувальника іншої автівки

Середа, 12 жовтня 2022, 10:14

Про автопригоду та конфлікт із водієм іномарки на лінію "102" повідомив тернополянин, 1985 року народження. На місце пригоди виїжджали працівники поліції.

За словами потерпілого, ще 10 жовтня на проспекті Злуки в обласному центрі не розминулися автомобілі Suzuki SX4 та Honda Accord. Власник Suzuki вирішив викликати на місце аварії поліцію. Проте водієві іншого транспортного засобу це не сподобалося і він сів за кермо, а рушаючи, збив кермувальника, та залишив місце ДТП.

Потерпілий звернувся до лікарні. Місцеперебування винуватця аварії встановлюють працівники поліції. Правоохоронцям відомо і марку автівки, і номерні знаки.

Порушник відповідатиме перед законом відповідно до статті 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

тікаючи з місця дтп, водій збив кермувальника іншої автівки
 

Тернопільські поліцейські вживають додаткові заходи щодо забезпечення охорони публічної безпеки на території області

Середа, 12 жовтня 2022, 10:13

Правоохоронці збільшують кількість нарядів з метою недопущення погіршення криміногенної ситуації та задля безпеки громадян під час віялового відключення електроенергії або у разі виникнення надзвичайної ситуації.

На територіях громад, де відсутнє електропостачання, чергуватимуть додаткові патрулі поліцейських та представники громадських формувань.

Правоохоронці звертаються до громадян зменшити споживання електроенергії. Це допоможе зняти навантаження на систему та дозволить швидко відновити інфраструктуру. Радимо на цей час утриматись від використання енерговитратних приладів - бойлерів, електрообігрівачів, пральних машин, електрочайників. Енергетики та аварійні служби активно працюють над відновленням мережі.

Закликаємо громадян бути відповідальними та з розумінням поставитися до обмежень. Також не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. Якщо чуєте сирену- негайно ховайтесь в укриття або найбільш безпечні місця. Довіряйте тільки офіційним джерелам інформації.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

тернопільські поліцейські вживають додаткові заходи щодо забезпечення охорони публічної безпеки на території області

Небезпечні повідомлення: шахраї під виглядом надання допомоги викрадають гроші з банківських карток

Середа, 12 жовтня 2022, 10:12

Шахраї продовжують створювати фейкові пости у соцмережах про виплату матеріальної допомоги пенсіонерам та вимушеним переселенцям. Люди, бажаючи отримати компенсації, втрачають кошти з рахунків.

У таку аферу потрапила мешканка селища Підволочиськ Жінка в соцмережі побачила посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. Виконала всі вказівки, ввела персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей. Як результат – втратила увесь залишок з картки. Вісімнадцять тисяч гривень заробив невідомий зловмисник.

У такий же спосіб невідомий зловмисник вкрав гроші у мешканця обласного центру. Чоловік отримав повідомлення на свій мобільний про виплату допомоги пенсіонерам. Майже сім тисяч гривень, завдяки фейковому посиланню в sms, заробив шахрай.

Відомості про подію слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліцейські закликають громадян бути пильними та отримувати інформацію, особливо щодо фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Люди, вказуючи конфіденційні дані на підозрілих ресурсах, автоматично передають їх шахраям. Після чого зловмисники привласнюють гроші українців

Необхідно уважно перевіряти URL-адресу сайту – один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс. Також слід пам’ятати, що не варто переходити за сумнівними посиланнями та не вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах.

Якщо ж фінансову інформацію розголошено, слід негайно звернутися до банку й заблокувати картку.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 514 з 1423

«ПочатокПопередня511512513514515516517518519520НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер