images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


ОВА повідомляє про вибухи на Хмельниччині, а ЗМІ - на Вінниччині

Понеділок, 17 жовтня 2022, 11:45

СЕРГІЙ ГАМАЛІЙ, ФОТО ОВА

Голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій повідомив, що в області чути звуки вибухів. Також повідомляється про вибухи у Вінницькій області.

ДжерелоГамалій у Telegram, "Суспільне"

Пряма мова Гамалія: "В Хмельницькій області чути вибухи.

Залишайтеся в укриттях!

Віримо в ППО!".

Деталі: Наразі невідомо, це приліт чи робота ППО.

Оновлено: ЗМІ пишуть, що у Вінницькій області лунали вибухи. Телеграм-канали повідомляють про декілька прильотів.

Тим часом по всій Україні тривога понад 2 години.

Нагадаємо: З вечора неділі знищено 37 дронів-камікадзе, якими Росія атакувала Україну.

РОМАН ПЕТРЕНКО 

 

У Києві зі зруйнованого дроном-камікадзе будинку врятували кота Філю.

Понеділок, 17 жовтня 2022, 11:29

Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій врятували кота зі зруйнованого дроном-камікадзе будинку у Києві.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Тварину витягли з-під завалів житлового будинку у Шевченківському районі. Як повідомила "УП.Життя" речниця головного управління ДСНС столиці Світлана Водолага, кота вже передали волонтерам.

"Кота врятували. Його забрали на лікування волонтери. Тварина була живою, коли її забирали. Зараз працюємо на порятунок людей", – наголошує вона.

Як написав у Facebook заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко, врятованого кота звати Філя.

Фото: Віталій Кличко

Нагадаємо, вранці 17 жовтня Росія атакувала Київ дронами-камікадзе. У столиці пролунало загалом 5 вибухів. Один з них – у житловому будинку в Шевченківському районі. Рятувальники дістали з-під завалів 18 людей, є загиблі, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Діана Кречетова

"Дальність – 1000 км": Укроборонпром натякає на розробку нового українського безпілотника

Понеділок, 17 жовтня 2022, 11:27

ФОТО УКРОБОРОНПРОМУ

У держконцерні "Укроборонпром" натякнули, що завершують розробку українського ударного безпілотника з дальністю до 1000 кілометрів.

ДжерелоУкроборонпром

Дослівно: "Дальність — 1000 км, вага бойової частини — 75 кг. Завершуємо розробку.

Сьогодні Київ вчергове зазнав атаки ударних безпілотників "Герань-2", відомих як "Шахед-136". Більшість ворожих БПЛА були успішно знищені. На жаль, не всі.

ЗСУ перемагають на полі бою, а тому атаки повітряними "мопедами" – ніщо інше, як агонія російської федерації. Залякування, терор цивільних мирних людей – їхні ниці методи.

Укроборонпром працює у посиленому режимі з часу повномасштабного вторгнення. Ми практично нічого вам не розповідаємо (так треба, повірте), але це "нічого" успішно працює на полі бою, а ще деяке "нічого" раз за разом проходить успішні випробування".

 

Псевдобанкір ошукав жителя Тернопільщини

Понеділок, 17 жовтня 2022, 10:52

Правоохоронці області задокументували факт шахрайства вчинений щодо мешканця Хоросткова. Чоловік повірив додзвонювачу, повідом омив персональні дані та втратив майже 60 000 гривень.

До заявника зателефонував невідомий та представився співробітником банку. Він ввійшов в довіру та під приводом здійснення банківських операцій дізнався конфіденційну інформацію. Як тільки краянин поставив слухавку. То отримав сповіщення про списання коштів. З кредитки аферист зняли 48546 гривень, а з поточного рахунку майже 11000 гривень.

Відомості про подію працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголошують краянам ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства.

Суворо дотримуйтеся правил користування карткою, не передавайте ніякої інформації третім особам. Якщо подзвонили і представилися співробітником банку з невідомого номера телефону, не потрібно вступати в дискусію, покладіть слухавку та зателефонуйте на гарячу лінію фінустанови. Всі дзвінки, які надходять з банку клієнту, зберігаються в історії контактів з клієнтом.

У разі надходження дзвінка з невідомого номера необхідно терміново передзвонити на гарячу лінію і уточнити у оператора всю інформацію по карті, при втраті або крадіжці – карту заблокувати.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Поліцейські задокументували шахрайство з виплатами грошової допомоги: проводяться розшукові заходи

Понеділок, 17 жовтня 2022, 10:51


7000 гривень зникло з карткового рахунку мешканки обласного центру. Заявниця намагалася оформити грошову допомогу для внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану, а потрапила в шахрайську пастку.

Як правило аферисти дільб за вже провіреною схемою: вони розсилають SMS-повідомлення з інформацією про виплату матеріальної допомоги вимушеним переселенцям. В повідомленні шахраї вказують посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. За посиланням громадянам пропонується ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей.

В таких випадках аферисти використовують фішинг. Громадяни, вказуючи конфіденційні дані на підозрілих ресурсах, автоматично передають їх шахраям. Після чого зловмисники без труднощів привласнюються гроші.

Від такої афери й потерпіла 55-річна заявниця. За даним фактом слідчі Тернопільського РУП розпочали кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) ККУ.

Правоохоронці закликають громадян бути пильними та радять отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Необхідно уважно перевіряти URL-адресу сайту - один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс. Не варто переходити за сумнівними посиланнями та не потрібно вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

поліцейські задокументували шахрайство з виплатами грошової допомоги: проводяться розшукові заходи
 

Сторінка 515 з 1430

«ПочатокПопередня511512513514515516517518519520НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер