images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На дорогах Тернопільщини у ДТП травмувалися люди

Понеділок, 17 жовтня 2022, 10:48

Одна людина загинула, а троє з травмами потрапили до лікарні - наслідки дорожньо-транспортних пригод на дорогах Тернополя та області впродовж 14-16 жовтня.

Про перекинутий транспорт та непритомного кермувальника 14 жовтня на лінію "102" надійшло повідомлення від жительки Скалатської територіальної громади. На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група. За попередньою інформацією, водій їхав на саморобному транспорті пасовищем за селом Криве. Проте не впорався з керуванням, заїхав в канаву, наповнену водою, і там перекинувся. 58-річний чоловік загинув на місці аварії. Даний факт внесений в ЄРДР відповідно до ч.2 ст 286 ККУ.

Порушення правил безпеки дорожнього руху інкримінують працівники поліції і 37-річному жителю Чорткова. 15 жовтня чоловік, керуючи скутером Honda, не врахував дорожніх умов та допустив зіткнення з припаркованим на узбіччі автомобілем марки Volkswagen. В результаті удару скутериста госпіталізували до відділення інтенсивної терапії.

Ще одну автопригоду 16 жовтня зареєстрували поліцейські у Тернополі. На вулиці Степана Будного водій автомобіля Volkswagen Touareg врізався в Volkswagen Golf під керуванням жительки Козівського району. Кермувальницю та її 9-річного сина бригада екстреної меддопомоги доправила до лікарні.

Винуватець ДТП попередньо перебував у стані алкогольного сп'яніння. У нього відібрали зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Даний факт внесений в ЄРДР згідно з ч.1 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) ККУ.

По всіх автопригодах триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

 

 

на дорогах тернопільщини у дтп травмувалися люди
на дорогах тернопільщини у дтп травмувалися люди
на дорогах тернопільщини у дтп травмувалися люди
 

У порушника комендантської години поліцейські виявили згорток з наркотичною речовиною

Понеділок, 17 жовтня 2022, 10:42

Правопорушника поліцейські виявили на залізничному вокзалі Тернополя близько опівночі. Чоловік поводився підозріло та при появі працівників поліції почав нервувати.

Правоохоронці підійшли, аби встановити його особу та дізнатись причину порушення комендантської години. Під час поверхневої перевірки у нього знайшли паперовий згорток із речовиною рослинного походження зеленого кольору, схожою на марихуану.

Правопорушник – 24-річний житель Тернополя. Хлопець раніше неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності.

Вилучене направили на експертизу. Поліцейські встановлюють звідки тернополянин взяв заборонені речовини та з якою метою зберігав.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 309 ККУ. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі строком до п’яти років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Благодійну марку «Слава Збройним Силам України» урочисто погасили у Тернополі (ФОТО)

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 11:10

Благодійну марку «Слава Збройним Силам України» урочисто погасили у Тернополі (ФОТО)
У День захисників та захисниць України, 14 жовтня, у Тернополі погасили благодійну марку «Слава Збройним Силам України!».

Марковий аркуш «Слава Збройним Силам України!» складається з 6 поштових марок з ілюстраціями військовослужбовців. Кожна з них відображає окремий вид збройних сил та окремий рід українських військ.

Також окрім марок буде випущено 6 конвертів з емблемами військ, 6 карток та конверт «Перший день».

Тираж маркового аркуша – 1 мільйон примірників.

Частину коштів, зібрану з продажу марки, спрямують на допомогу українським військовим.

 

marka_sl6.jpg

marka_sl1.jpgmarka_sl11.jpg

marka_sl13.jpg

marka_sl12.jpg

 

На Тернопільщині за ухилення від мобілізації розпочато 94 кримінальні провадження

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 11:09

На Тернопільщині за ухилення від мобілізації розпочато 94 кримінальні провадження
З початку війни правоохоронці Тернопільщини розпочали  94 кримінальні провадження за ст. 336 КК України (Ухилення від призову за мобілізацією).

З вказаної  кількості вже 12 скеровано до суду з обвинувальними актами та у 30 кримінальних провадженнях триває досудове розслідування.

Не чекаючи результатів кримінального переслідування, 9 призовників пішли добровільно служити до лав ЗСУ та провадження щодо них вже закриті.

Хочемо застерегти тих, хто сподівається на «легке покарання» за ст. 336 КК України. Ухилення від мобілізації карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Пам’ятаймо, що Перемога у цій  війні залежить від кожного українця, тому слід максимально зосередитися на вкладі у неї, а не ховатися за спинами інших!

У Чорткові зароблятимуть на використаних пластикових пляшках

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 11:08

У Чорткові зароблятимуть на використаних пластикових пляшках
У Чортківській громаді вирішили зробити вулиці чистішими та заодно заробити.

Як повідомили у міськраді, пластикові пляшки будуть збирати, пресувати та продавати.

Для цього днями придбали спеціальне обладнання за 100 тисяч гривень.

"Протягом тижня прес повинен надійти до Чорткова. У нього окремо закидатимуть білі пляшки, окремо сині, окремо кольорові – адже так потім вигідніше продавати. Він декілька разів стискатиме пляшки, допоки не вийде своєрідний пластиковий тюк. За одну годину придбаний прес здатний зробити від 4 до 6 таких тюків. Вага одного може сягати до 180 кг", – зазначили у мерії.

Паралельно шукають переробне підприємство, якому будуть збувати сировину.

У міській раді додають, що кожну хвилину у світі продається мільйон напоїв у пластиковій тарі. З середини XX століття пластику виготовили 8,3 млрд тонн, і тільки 9% від цієї кількості пішло на переробку.

В Україні статистика ще гірша – 96% всіх відходів відправляють на сміттєві полігони. Але ж пластикова пляшка розкладається 1000 років. Сортувати сміття в Україні почали тільки у 2018 році. І, як і в усьому світі, проблемою залишається збір і переробка пластикової тари.

 

Сторінка 516 з 1430

«ПочатокПопередня511512513514515516517518519520НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер