images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Псевдобанкір ошукав жительку Тернополя

Четвер, 13 жовтня 2022, 11:18

Правоохоронці територіального підрозділу поліції задокументували факт шахрайства вчинений щодо мешканки обласного центру. Жінка повірили додзвонювачу, повідомила персональні дані та втратила заощадження.

Аферист діяв за вже провіреною схемою: він зателефонував до потерпілої та представився співробітниками банку. У ході розмови пройдисвіт повідомив, що кошти жінки у небезпеці й аби їх убезпечити необхідно уточнити конфіденційну інформацію. Краянка без роздумів зробила, що її попрохав додзвонювач. Натомість через певний проміжок часу вона перевірила стан рахунку та виявила відсутність понад 13 000 гривень. За допомогою вона звернулася до працівників поліції.

Відомості про подію працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголошують краянам ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства.

Суворо дотримуйтеся правил користування карткою, не передавайте ніякої інформації третім особам. Якщо подзвонили і представилися співробітником банку з невідомого номера телефону, не потрібно вступати в дискусію, покладіть слухавку та зателефонуйте на гарячу лінію фінустанови. Всі дзвінки, які надходять з банку клієнту, зберігаються в історії контактів з клієнтом.

У разі надходження дзвінка з невідомого номера необхідно терміново передзвонити на гарячу лінію і уточнити у оператора всю інформацію по карті, при втраті або крадіжці – карту заблокувати.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

псевдобанкір ошукав жительку тернополя
 

Цього тижня у Тернополі підрядні організації продовжують виконувати локальні поточні ремонти

Четвер, 13 жовтня 2022, 11:17

Цього тижня завдяки сприятливим погодним умовам у Тернополі продовжиться виконання поточних ремонтів доріг, відновлення покриття у міжквартальних проїздах та на тротуарах.

Так, сьогодні, 13 жовтня, в межах поточного ремонту підрядники проводять роботи з підготовки ремонтних карт за адресами: вул. Івана Виговського та на ділянці шляхопровід через залізничну колію на вул. Руська.

На завершальному етапі роботи з відновлення автомобільного моста через річку Серет на вул. Андрея Шептицького, де сьогодні заплановано провести догляд за захисним покриття пішохідної частини моста.

Розпочались підготовчі роботи з благоустрою зеленої зони з облаштуванням пішохідної доріжки на вул. Олександра Довженка, що поблизу будинків № 9,10,12,14,20.

У місті також  проводяться роботи з відновлення покриття у міжквартальних проїздах та на прибудинкових територіях за адресами: вул. Максима Кривоноса, 3; вул. Олександра Смакули, 1;  пров. Цегельний 1-Д; вул. Київська, 11-Б; вул. Іванни Блажкевич, 5; вул. Сергія Корольова, 10.

У Тернополі відновлюють роботу ліфтів

Четвер, 13 жовтня 2022, 11:16

У зв’язку з технічними можливостями та враховуючи повідомлення «Тернопільобленерго» про відновлення роботи основних джерел живлення, у Тернополі запрацюють ліфти вже від сьогодні, 13 жовтня.

Працівники підприємств, що обслуговують ліфти, розпочали роботи та включають ліфти у різних мікрорайонах міста.

Нагадаємо, що робота ліфтів у місті була вимушено зупинена 10 жовтня у зв’язку з критично низькою напругою.

 

50 мітингів у 50 країнах: День Захисника України відзначатимуть по всьому світу

Середа, 12 жовтня 2022, 13:58

У 50 країнах відбудуться мітинги в рамках Всесвітньої компанії  #DefendingUkraine до Дня Захисників України.

Організатори повідомили, що 14 по 16 жовтня планують провести понад 50 мітингів по всьому світу.

Метою компанії є донести важливість незалежності України, зберегти її та відновити цілісність країни завдяки перемозі над країною-агресором.

"Українські захисники й захисниці сьогодні уособлюють героїзм та відвагу воїнів багатьох поколінь, воїнів різних країн – усіх, хто протягом століть боронив ідеали свободи, відстоював державність і виборював незалежність", – зазначають організатори акції #DefendingUkraine.

Постер акції

Заходи планують провести в:

  • Австралії;
  • Австрії;
  • Бельгії;
  • Кіпрі;
  • Чехії;
  • Данії;
  • Фінляндії;
  • Греція;
  • Литва;
  • Латвія;
  • Мальта;
  • Молдова;
  • Франції;
  • Німеччині;
  • Італії;
  • Польщі;
  • Швеції;
  • Нідерланди;
  • Норвегія;
  • Словенія;
  • Іспанія;
  • Швейцарія
  • США;
  • Канаді.

Під час мітингів учасники будуть ставати у символічне "Коло оборони" навколо пам’ятників, будівель чи впізнаваних споруд у своїх містах, ніби захищаючи те, що всередині (символ свободи, демократії чи свободи).

Постер акції

Таким чином українці за кордоном покажуть, що в цей час наші воїни на передовій захищають цінності всього цивілізованого світу.

Одним з меседжів акції також буде вимога негайно зупинити Росію. Оскільки ця країна-терорист розуміє виключно мову сили, отже й Україні потрібна сучасна західна зброя.

Щоб приєднатися до акції за кордоном, варто заповнити форму. Це допоможе організаторам розрахувати кількість учасників.

За бажанням можна також буде залишити побажання для захисників України на прапорах, які потім передадуть безпосередньо українським воїнам.

Вікторія Андрєєва

Мережі АЗС підвищують ціни на дизель, бензин та автогаз

Середа, 12 жовтня 2022, 13:52

 
GETTY IMAGES

Низка операторів роздрібного ринку 12 жовтня підвищили вартість дизельного палива, бензину та скрапленого газу.

Про це свідчать дані моніторингу роздрібного ринку Консалтингової групи "А-95", передає Enkorr.

Більшість операторів підняли ціни на дизельне пальне: e мережах Shell, БРСМ-Нафта і Chipo воно здорожчало на 50 коп./л, до 53,99 грн/л, 52,14 грн/л й 52,20 грн/л відповідно.

На станціях "Укр-Петроль" ціна на ДП виросла на 1 грн/л  до 50,60 грн/л , на "Олас" – також на 1 грн/л до 53,90 грн/л.

У мережах VostokGaz і Mango дизпальне додало в ціні 2 грн/л і 80 коп./л, до 52,39 грн/л і 52,19 грн/л відповідно.

На станціях "Укр-Петроль", "Олас", "Chipo" й VostokGaz на 0,5-2 грн/л здорожчали бензини.

Середня роздрібна ціна на скраплений газ на АЗС 12 жовтня зросла на 14 копійок — до 26,72 гривень за літр.

Зокрема, мережі WOG і ОККО підняли ціни на 18 і 20 коп./л, до 27,21 і 27,27 грн/л відповідно. На "Авантаж 7" газ здорожчав на 40 коп./л, до 25,25 грн/л.

У мережах "БРСМ-Нафта", Shell, "Олас", Rodnik, VostokGaz і Mango автогаз здорожчав на 5-55 коп./л.

Консолідована мережа "Привату" збільшила ціни на 16 коп./л – на АЗС мережі автогаз коштує 25,89-26,08 грн/л.

Економічна правда

 

Сторінка 519 з 1430

«ПочатокПопередня511512513514515516517518519520НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер