images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Поліція затримала вбивцю патрульної в Чернівцях: він знову відстрілювався

Середа, 05 жовтня 2022, 11:35

ФОТО ПОЛІЦІЇ

Поліція затримала чоловіка, який 3 жовтня у Чернівцях стріляв у патрульних, внаслідок чого загинула поліцейська.

Джерело: голова Національної поліції Ігор Клименко

Пряма мова: "На жаль, 22-річна патрульна, молодший лейтенант поліції Таїсія Татарин загинула. У її напарника - вогнепальне поранення, його госпіталізовано.

Під час затримання зловмисник відкрив вогонь, тож поліцейські застосували зброю у відповідь. Затриманого поранено, йому надають медичну допомогу. Більше інформації надамо найближчим часом".

Деталі: Клименко висловив щирі співчуття родичам та близьким загиблої поліцейської.


 

У Білій Церкві дрони пошкодили 3 інфраструктурних будівлі, цивільних жертв уникли

Середа, 05 жовтня 2022, 10:35

У Білій Церкві внаслідок нічної атаки дронами пошкоджено три будівлі інфраструктури, жертв серед цивільних вдалося уникнути, життю постраждалої людини загроз немає.

Джерело: голова Київської ОВА Олексій Кулеба, керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов

Пряма мова Кулеби: "Пожежу локалізовано була о 8-й ранку, повністю завершено роботи з гасіння пожежі о 09:20. Я знаходжуся тут безпосередньо, ситуація контрольована повністю.

Одна людина поранена, в неї легкі пошкодження, перебуває в лікарні, загроз життю немає.

Пошкоджено три будівлі інфраструктури, руйнування середньої важкості. Думаю, що ми все відбудуємо одразу після нашої перемоги".

Деталі: Кулеба підтвердив, що це перший випадок атаки безпілотниками у Київській області, і Білоцерківська громада – єдине місце, що постраждало цієї ночі.

Голова ОВА сподівається, що з військовими буде відпрацьовано всі можливі варіанти запобігання таким атакам чи мінімізації  їхніх наслідків.

Раніше керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов заявив, що внаслідок атаки дронами у Білій Церкві суттєвих руйнувань зазнала інфраструктура, водночас "завдяки своєчасному реагуванню вдалося уникнути загибелі громадян".

Кулеба додав, що всі комунікації працюють, паніки немає, лише освітні заклади в Білоцерківській громаді переведені на цей день в онлайн.

ОЛЕНА РОЩІНА

Яким має бути змішане навчання – пояснюють у Держслужбі якості освіти

Середа, 05 жовтня 2022, 10:21

Змішане навчання є гібридною формою освіти між онлайн та офлайн форматами.

У Державній службі якості освіти виділили 4 основні моделі, в яких учень отримую інформацію від вчителя, а частину – під час самостійної роботи.

Існує кілька форматів "змішування". В Україні найчастіше поєднують саме очну та дистанційну освіту.

Проте залучення електронних ресурсів, онлайн лекцій, поєднання самостійного навчання та співпраці в класі також є прикладами змішаного навчання.

Фото: Kirill / Depositphotos

"Законодавство не передбачає змішаної форми здобуття освіти як такої, тож якщо у школі організоване змішане навчання, то форма здобуття освіти є очною з використанням технологій дистанційного навчання", – зазначили у держслужбі.

Основними моделями є:

  • Ротаційна модель

Суть полягає у чергуванні учнів у школі, а для кожного школярика – поперемінне навчання онлайн та офлайн. Такий формат найчастіше зустрічається в українських школах.

При цьому вчителі можуть частину матеріалу лишати на самостійне опрацювання, а під час зустрічей проводити обговорення та розгляд дискусійних питань.

  • Гнучка модель

Переважно цю модель застосовують школи, в яких переважає дистанційна освіта.

Учитель є інструктором, який координує діяльність учнів та надає консультації – очно та онлайн. Діти навчаються за індивідуальними графіками або за загальним розкладом.

  • Особистісно орієнтована модель

В основі цієї освітньої моделі – індивідуальні графіки, які доповнюють зовнішніми онлайн ресурсами.

Найчастіше використовують для поглибленого вивчення предметів: у разі поєднання очної та екстернатної, очної та мережевої або інших форм здобуття освіти.

  • Модель збагаченого віртуального середовища

Основа цієї форми –  дистанційка та різноманітні онлайн програми.

Проте, можливі й зустрічі в офлайні: індивідуально вчителя з учнем або з цілим класом. Наприклад, для підбиття підсумків, захисту проєктів тощо.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

 

Шахраї обдурили двох мешканок області, їх особи встановлюють поліцейські

Середа, 05 жовтня 2022, 10:08

Мешканка Тернопільського району хотіла отримати грошову допомогу на благодійність, натомість втратила всі кошти.

Жінка в соцмережі розмістила оголошення про збір коштів на авто для воєнних потреб. До неї зателефонував невідомий та запропонував фінансову допомогу. Чоловік попросив перейти за посиланням, аби заповнити усі реквізити для надходження коштів.

Потерпіла ввела банківські персональні дані і за певний проміжок часу отримала сповіщення про списання майже 8 тисяч гривень. Благодійні кошти потрапили в руки невідомому зловмиснику.

На фейкове повідомлення натрапила мешканка Кременеччини. Автор посту в мережі Фейсбук запевняв, що допоможе придбати та привезти авто з Європи. Потерпіла перерахувала 14 тисяч гривень завдатку посереднику. Після отримання грошей аферист перестав виходити на зв'язок.

За обома фактами шахрайств слідчі розпочали кримінальні провадження, особи зловмисників встановлюють.

Поліцеські наголошують: не надсилайте власні кошти невідомим людям! Якщо хочете придбати авто, обов’язково переконайтесь, що воно існує, а посередник- не черговий злодій з інтернету. Ретельно вивчайте усю інформацію про продавця, зазначені в оголошеннях номери телефонів перевіряйте через пошукові системи або на сайті Кіберполіції: https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/

Не переходьте за фейковим посиланням, ви можете легко втратити гроші, надавши реквізити картки! Не слід повідомляти пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код третім особам по телефону.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

П'яний водій у Чорткові на пішохідному переході збив студентку

Середа, 05 жовтня 2022, 10:06

З тілесними ушкодженнями до лікарні бригада екстреної медичної допомоги доставила жительку Чорткова. Сімнадцятирічну дівчину на пішохідному переході збив водій автомобіля Volkswagen Passat.

Аварія трапилася 4 жовтня близько 19:15 у Чорткові. Потерпілу госпіталізували до неврологічного відділення. На місці пригоди працювала слідчо-оперативна група. За попередніми даними, 27-річний водій іномарки на момент аварії перебував у стані алкогольного сп'яніння. В його крові алкотестер показав 0,7 проміле алкоголю.

Даний факт внесений в ЄРДР згідно зі статтею 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

п'яний водій у чорткові на пішохідному переході збив студентку
 

Сторінка 532 з 1437

«ПочатокПопередня531532533534535536537538539540НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер