images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Власність громадського об'єднання

Середа, 19 грудня 2018, 08:11

Відповідно до стаття 24 Закону України «Про громадські об’єднання» (далі - Закон) громадське об'єднання зі статусом юридичної особи для виконання своєї статутної мети (цілей) має право володіти, користуватися і розпоряджатися коштами та іншим майном, яке відповідно до закону передане такому громадському об'єднанню його членами (учасниками) або державою, набуте як членські внески, пожертвуване громадянами, підприємствами, установами та організаціями, набуте в результаті підприємницької діяльності такого об'єднання, підприємницької діяльності створених ним юридичних осіб (товариств, підприємств), а також майном, придбаним за рахунок власних коштів, тимчасово наданим у користування (крім розпорядження) чи на інших підставах, не заборонених законом.

Право власності громадського об'єднання зі статусом юридичної особи реалізовує його вищий орган управління в порядку, передбаченому законом та статутом громадського об'єднання. Окремі функції щодо управління майном за рішенням вищого органу управління громадського об'єднання можуть бути покладені на створені ним відповідно до статуту керівні органи, юридичні особи (товариства, підприємства), відокремлені підрозділи таких об'єднань або передані громадським спілкам, утвореним цими громадськими об'єднаннями.

У разі саморозпуску громадського об'єднання його майно та кошти після задоволення вимог кредиторів передаються за рішенням такого об'єднання на статутні або благодійні цілі іншому (кільком іншим) громадському об'єднанню, а в разі неприйняття такого рішення - зараховуються відповідно до закону до державного або місцевого бюджету.

У разі реорганізації громадського об'єднання його майно, активи та пасиви передаються правонаступнику.



Головне територіальне управління юстиції

У Тернопільській області


 

Щоб повернути аванс чи переплату з митниці ДФС

Вівторок, 18 грудня 2018, 07:01

Порядок повернення авансових платежів (передоплати) і помилково та/або надміру сплачених сум митних платежів затверджено наказом Міністерства фінансів України від 18.07.2017 №643 (далі – Порядок №643).

Згідно з п. 2 розділу ІІ Порядку №643 для повернення коштів авансових платежів (передоплати) платником податків до митниці ДФС подається заява в письмовому вигляді довільної форми, підписана платником податків та головним бухгалтером (у разі наявності), або засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного цифрового підпису відповідальних осіб.

Така заява може бути подана протягом 1095 днів з дня внесення авансових платежів (передоплати) на рахунок митниці ДФС.

Подання заяви засобами електронного зв’язку в електронній формі здійснюється на поштову скриньку митниці ДФС, зазначену на офіційному веб-порталі ДФС.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


Підприємства Тернопільщини зменшили податковий борг на 41,3 млн гривень

Вівторок, 18 грудня 2018, 06:57

Протягом січня-листопада 2018 року 785 юридичних осіб, які допустили податковий борг на початок року, зменшили його в абсолютному значенні на загальну суму 41,3 млн гривень. З них 563 суб’єкти господарювання віддали заборговане у повному обсязі на суму 21,8 млн. гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. Він зазначив, що за рахунок погашення податкового боргу до зведеного бюджету надійшло 43,1 млн грн, з яких  33,6 млн грн - до державної казни.

«Для того, аби отримати дозволи на погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів юридичних осіб, фахівці управління погашення боргу фіскальної служби в області звертались до суду», - розповів Ігор Юлійович. Так, у січні – листопаді цього року подано 142 звернення до суду на суму податкового боргу 60,5 млн гривень. З них задоволено 79 звернень на суму 31,9 млн грн, а це на 21 та на 4,2 млн грн більше, ніж минулоріч.

Протягом січня-листопада було також направлено до суду 163 позови на суму податкового боргу 6 млн грн, аби накласти стягнення на активи фізичних осіб через органи державної виконавчої служби.

До зведеного бюджету надійшло також 642 тис. грн за рахунок реалізації безхазяйного майна. До державної казни сплачено 169 тис. гривень, а місцеві бюджети отримали 473 тис. гривень.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області




 

Тернополян та гостей міста запрошують на ІІІ Всеукраїнський форум «КіноХвиля»

Понеділок, 17 грудня 2018, 08:40

З 19 по 22 грудня у Тернополі проходитиме ІІІ Всеукраїнський форум «КіноХвиля» під гаслом "Відчуй своє кіно!".

В рамках заходу, що відбуватиметься цьогоріч на понад двадцяти  локаціях, тернопільські кіномани і гості міста зможуть переглянути близько сотні кінострічок, взяти участь у майстер-класах, зустрічах з відомими акторами (зокрема Ірмою Вітовською), режисерами, продюсерами та спробувати себе у кастингах до телевізійного серіалу "Гайдамаки", короткометражного фільму "Течія" та до проектів Одеської кіностудії.

Окрім того, уперше для дикторів і акторів дубляжу пройде кастинг від найвідомішого українського режисера дубляжу Костянтина Лінартовича. І уже традиційно, саме в Тернополі під час ІІІ Всеукраїнського форуму "КіноХвиля" відбудеться підбиття підсумків 2018-го кінороку та старт нового. Вхід на форум вільний.

Детальніше з програмою можна ознайомитись на офіційній стрічці «КіноХвилі» у фейсбук та у додатку.

Регіональна Рада підприємців співпрацюватиме з Тернопільським національним технічним університетом

Неділя, 16 грудня 2018, 08:49

Меморандум про співпрацю сьогодні,13 грудня, підписали Регіональна Рада підприємців при обласній державній адміністрації і Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя під час розширеного засідання. У той же час підприємці краю та представники влади розглянули особливості застосування новацій законодавства про працю, зокрема процедури і графіки проведення перевірок. Обговорили також проблеми встановлення лічильників дистанційного обліку газу та санкції щодо малого і середнього бізнесу.

 

«Вимоги, які сьогодні ставить бізнес до своїх працівників, не завжди відповідають рівню підготовки, який надають вузи. Тому підписання меморандуму дозволить тісніше співпрацювати бізнесу з освітою, а також засвідчує нашу готовність активно включатися у процес підвищення рівня якості освіти у державі», - наголосив голова Регіональної ради підприємців ТОДА Володимир Гевко.

 

Під час заходу презентували проект тристороннього договору між навчальним закладом, студентом та роботодавцем, який передбачає можливість компенсації навчання студента у магістратурі за кошти роботодавця.

 

«Даний проект – це досить значний крок на зустріч студентам, які не завжди мають можливість оплатити навчання у магістратурі, але хочуть продовжити навчання. Також укладання такого договору допоможе вирішити проблему якісних кадрів на підприємствах, яка сьогодні є дуже актуальною», - акцентував Володимир Гевко.

 

В області відбуваються позитивні зміни завдяки співпраці влади та бізнесу. Про це зазначив заступник голови Тернопільської ОДА Ігор Вонс. За його словами, близько 9 млрд. грн. капітальних інвестицій вкладено в економіку області менш, ніж за два роки.

 

«Сьогодні в області створено сприятливий бізнес-клімат. Тернопільщина стала першою областю, яка втілює програму часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами для суб’єктів малого та середнього підприємництва області під 7,5% у гривнях. Така ініціатива можлива завдяки співпраці обласної державної адміністрації з Німецько-Українським Фондом та банками-партнерами. Окрім цього підприємці мають нагоду стажуватися у Німеччині, де обмінюються досвідом та знаходять нових партнерів», - розповів Ігор Вонс.

 

На важливості співпраці підприємців та вищих навчальних закладів акцентував народний депутат України Олег Барна. Він зазначив, що подібні заходи консолідують представників бізнесу для вирішення суспільно-важливих питань.

 

Нагадаємо, що в області працюють чотири Центри Підтримки Підприємництва, у яких представники бізнесу можуть отримати кваліфіковану допомогу та безкоштовні консультації.

 

Сторінка 841 з 1430

«ПочатокПопередня841842843844845846847848849850НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер