images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Цьогоріч послугами служби зайнятості Тернопільщини скористались понад 44 тисяч осіб

Неділя, 16 грудня 2018, 08:48

За сприяння служби зайнятості області вдалося працевлаштувати майже 26 тисяч осіб, з них 8,7 тис. безробітних. З компенсацією роботодавцям витрат єдиного соціального внеску отримали роботу 453 особи зі статусом безробітного. Разова виплата допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності дала можливість 31 безробітному відкрити власний бізнес. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 2,9 тис осіб, після їх завершення більше 800 - працевлаштовано на постійні місця праці. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.
Загалом, упродовж січня-листопада 2018 року послугами служби зайнятості Тернопільщини скористались більше 44 тис. осіб, з них 25 тис. мали статус безробітного, що менше, ніж у відповідному періоді минулого року на 8,5%.
Цьогоріч понад 6,9 тис. роботодавців подали у службу зайнятості Тернопільщини інформацію про 39 тис. вакансій. Також у базі даних служби зайнятості містилось 11.5 тис. пропозицій роботи, отриманих з інших джерел. З них 6,6% були із заробітною платою вищою від середньої по області, 33,5% - з мінімальною.
За станом на 1 грудня 2018 року актуальними були 2438 вакансії, в т.ч. для робітників – 1432, для службовців – 813, для осіб, які не потребують спеціальної підготовки, – 193.
Найбільше роботодавці потребували продавців, водіїв автотранспортних засобів, кухарів, швачок, електрогазозварників, охоронники, медсестри, бухгалтери. Сталим залишається попит на працівників, які не потребують спеціальної підготовки, – підсобних робітників, вантажників.
На одне вільне робоче місце в середньому по області претендувало 3 безробітних. Найважче було знайти роботу у Зборівському районі (26 претендентів).
У січні-листопаді ц.р. 2512 безробітних проходили професійне навчання або підвищували свою кваліфікацію, 97,0% - під конкретні замовлення роботодавців. Завершили профпідготовку 2176 осіб, з них 2132 осіб вже працевлаштовано. 53 особам видано ваучер на навчання; 12 - підтвердили проходження неформального навчання за професією кухар на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості України.
На 1 грудня 2018 року на обліку в службі зайнятості перебувало 8026 безробітних. Серед них: майже 55% - жінки, третина - молодь віком до 35 років, 42% - службовці, 57% - жителі сільської місцевості. Більше половини безробітних – з вищою освітою.


Пресова служба Тернопільського обласного центру зайнятості

 

Хто з батьків за наявності трьох дітей отримає земельну пільгу

Субота, 15 грудня 2018, 08:16

Головне управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, якщо подружжя виховує трьох і більше дітей віком до 18 років, то кожен із батьків має право на пільгу щодо сплати земельного податку за земельні ділянки, що належать йому на правах приватної власності, при цьому вид земельних ділянок і розмір, щодо яких застосовується пільга, визначені п. 281.2 ст. 281 Податкового кодексу України.

Якщо подружжя володіє земельною ділянкою на праві спільної часткової власності, то платником земельного податку за земельну ділянку пропорційно своїй частці є кожен з батьків, і відповідно право на пільги щодо сплати земельного податку має кожен з них.

Якщо таке подружжя володіє земельною ділянкою на праві спільної сумісної власності і поділ земельної ділянки не проводився, то платником земельного податку за таку ділянку є один з батьків, який і може скористатись пільгою щодо сплати земельного податку.

Нагадаємо, що фізична особа для отримання пільги щодо сплати земельного податку має подати до контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки до 1 травня поточного року письмову заяву довільної форми про надання пільги та документ, що посвідчує її право на пільгу (посвідчення батьків багатодітної сім’ї (які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років).


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


Переможці фестивалю «Ігри патріотів» зустрілися у фіналі

Субота, 15 грудня 2018, 08:14

Впродовж грудня тернопільські третьокласники брали участь у спортивному фестивалі «ІГРИ ПАТРІОТІВ». Всього взяло участь 20 команд зі шкіл, а це 152 учні.

11 грудня відбувся фінал, за результатами якого трійкою найкращих стали:
- І місце - ТСШ №7 з поглибленим вивченням іноземних мов.
-  ІІ місце –ТЗОШ № 24.
-  ІІІ місце - команда ТСЗШ з поглибленим вивченням основ економіки.

Учасники та переможці були нагороджені подарунками, грамотами та ексклюзивними, виготовленими спеціально для фестивалю "ІГРИ ПАТРІОТІВ-2018" медалями та рюкзачками.

Фото змагань можна переглянути на сторінках в соціальних мережах:

facebook.com/centrzdorovja

 

У Тернополі говорили про важливість енергоефективності на підприємствах

П'ятниця, 14 грудня 2018, 07:52

Очільник Тернополя Сергій Надал взяв участь у регіональному семінарі «Енергоефективність на підприємствах: нові виклики, нові можливості», що відбувся 11 грудня у залі засідань вченої ради ТНЕУ.  Захід проводився з метою інформування представників бізнесу щодо підвищення ефективності використання ресурсів шляхом запровадження енергоефективних заходів.

До роботи форуму долучилися також представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Держенергоефективності, Європейського банку реконструкції та розвитку, сільські, селищні, міські голови, підприємці, а також представники органів виконавчої влади Тернопільської області.

У своєму виступі міський голова Тернополя зазначив, що сьогодні енергоефективність це не лише новомодний тренд,  а це - економічна необхідність та енергетична безпека країни, тому перехід на альтернативні види палива задля вирішення питань енергозбереження та енергоефективності є одним зі першочергових кроків в умовах енергетичної кризи в Україні та військової агресії з боку Росії.

«Вивчаючи досвід наших іноземних партнерів, ми бачимо чудовий приклад того, як працює бізнес у країнах Європи та розвиваються міста, що живляться енергією з альтернативних джерел, - зауважив Сергій Надал. – Власне, проведення таких форумів має на меті залучення більшої кількості суб’єктів господарювання в місті та області, які б активніше використовували енергозберігаючі технології, а також вкладали інвестиції у розвиток цієї сфери, зокрема, біоенергетики, сонячної енергетики та використання теплових насосів».

Сергій Надал також звернув увагу присутніх на те, що в Тернополі продовжується робота з енергозбереження та термомодернізації, щоб зменшити споживання газу. Зокрема, облаштовуються автоматизовані індивідуально-теплові пункти (ІТП) у багатоквартирних житлових будинках та закладах освіти, а також успішно впроваджується міська програма з термомодернізації житлових будинків (утеплення фасадів, заміна вікон) на умовах співфінансування (30% – кошти мешканців, 70% – кошти міського бюджету).

До слова, ініціювали проведення форуму ГО «Школа енергоефективності» за організаційної підтримки Асоціації міст України в рамках проекту «Консультування підприємств щодо енергоефективності», що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) за дорученням Федерального Уряду Німеччини.

У Тернопільському ліцеї №21- спеціалізована мистецька школа ім. І. Герети розпочалось експериментальне навчання

П'ятниця, 14 грудня 2018, 07:51

З 1 грудня Тернопільський ліцей №21- спеціалізована мистецька школа ім. І. Герети, розпочала експериментальне навчання всеукраїнського рівня за темою «Формування мистецького середовища в закладі загальної середньої освіти». Це сприятиме розвитку  саме мистецької  освіти в  закладі та напрацюванню методик викладання.

«Ми ставимо перед собою завдання не тільки виховання фахівців  мистецького спрямування, а й виховання людей нової генерації, які опираються на  особливі культурні цінності, - зазначив заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра. - Тому новостворений заклад має стати майданчиком підготовки людей  з особливим баченням розвитку міста та країни, котрі зможуть оперувати знаннями і навиками з мистецьких дисциплін».

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України,  Тернопільський ліцей №21- спеціалізована мистецька школа ім. І. Герети, здобула право на проведення експерименту всеукраїнського рівня за темою «Формування мистецького середовища в закладі загальної середньої освіти» у грудні 2018 – жовтні 2023 роках.

 

Сторінка 842 з 1430

«ПочатокПопередня841842843844845846847848849850НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер