images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


До уваги тернополян, які потребують комплексної реабілітації

Неділя, 17 вересня 2017, 07:25

З метою реалізації державної політики у сфері проведення комплексної реабілітації (абілітації) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, дітей віком до двох років (включно), які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності у містах України функціонують реабілітації установи, цільовим призначенням яких є здійснення комплексу реабілітаційних заходів, спрямованих на створення умов для всебічного розвитку даної категорії осіб, з метою максимальної реалізації особистого потенціалу.

Реабілітаційні установи підпорядковані Мінсоцполітики України, а також комунальні реабілітаційні установи забезпечують проведення комплексу заходів з ранньої, соціальної, психологічної, фізичної, медичної, психолого-педагогічної, фізкультурно-спортивної, професійної і трудової реабілітації.

Реабілітація проводиться безоплатно, за державні кошти.

Детальну інформацію можна отримати в управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради, за адресою: м. Тернопіль, вул. Лисенка, 8, каб .№ 23, тел. 22 04 37.

 

На Тернопільському міському стадіоні тривають роботи з влаштування газону

Субота, 16 вересня 2017, 09:30

На Тернопільському міському стадіоні тривають роботи з влаштування газону. Зі слів начальника управління у справах сім’ї, молодіжної політики та спорту Миколи Крутя, газон потребував заміни, оскільки його не оновлювали понад тридцять років.

«Потреба в оновлені газону виникла давно. Саме тому ми вирішили постелити рулонний газон, адже такий метод дає можливість в найкоротші терміни оновити зелене покриття та проводити ігри на стадіоні набагато раніше, аніж якби газон пересівали заново, - пояснює Микола Круть. – Зазначу, що система поливу газону залишилася існуюча».

За умов сприятливих погодних умов планується завершити роботи з влаштування газону до кінця тижня, а вже через місяць на оновленому газоні можна проводити змагання.

Тернопіль отримав медаль від польського міста Люблін

Субота, 16 вересня 2017, 09:28

Тернопіль отримав медаль до 700-річчя міста Люблін (Польща). Відповідний документ підписано Президентом міста Люблін Криштофом Жуком. Як ідеться у документі, медаль вручена за вклад Тернополя у співпрацю між містами



 

Чи можна перейти на спрощену систему протягом звітного року?

П'ятниця, 15 вересня 2017, 09:39

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що відповідно до Податкового кодексу України суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до податкової інспекції не пізніше ніж за 15 календарних дів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на єдиний податок один раз протягом календарного року.

Перехід на «спрощенку» може бути здійсненний за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб’єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені Кодексом.

До поданої заяви також додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

У вересні останнім днем, коли можна подати заяву для переходу на спрощену систему для таких платників, є 15 число.

 

 

Вакантні посади та вільні робочі місця в місті Тернополі

П'ятниця, 15 вересня 2017, 09:38

За станом на 01 вересня 2017 року 456 підприємств міста подали інформацію про наявність 1274 вільних робочих місць та вакантних посад ( на 01.09.2016 р. – 945 вакансій), у тому числі потреба для заміщення на посади службовців – 407 місць, для працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями – 37 місць. Навантаження на одну вакансію становить 1,6 чол.

Всього за січень – серпень 2017 року Тернопільський міськрайонний центр зайнятості отримав від 1838 підприємств інформацію про наявність 10737 вільних робочих місць та вакантних посад. Для покращення ситуації на ринку праці та розширення спектру послуг, що надається службою зайнятості роботодавцям, у січні – серпні 2017 року проведені 62 тематичних семінари з роботодавцями по вирішенню актуальних питань, 15 міні – ярмарків вакансій та 3 презентації роботодавця: ТОВ «АТБ-маркет», яку відвідали 29 безробітних, Головне Управління Національної поліції України в Тернопільській області – 19 осіб і Управління патрульної поліції у м.Тернополі – 9 чол. З початку 2017 року проведено 3 семінари з соціальними партнерами на теми: «Започаткування власної справи – рішучий крок до самостійного працевлаштування», «Надання соціальних послуг демобілізованим учасникам АТО» і «Підвищення соціальної відповідальності бізнесу – запорука зростання зайнятості».

У 2017 році проведені 5 профорієнтаційних масових заходів «День відкритих дверей на виробництві»: ТзОВ «Тервікнопласт», в якому взяли участь 27 чол., 3 рази ФОП Слободян Ю.Ю. ( Фітнес-центр «Fit Curves») – 52 безробітні та ТзОВ «Фалькон Стар» – 18 осіб.

 

 

Сторінка 983 з 1420

«ПочатокПопередня981982983984985986987988989990НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер