images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


За три дні роботи спільних патрульних груп перевірено документи у майже тисячі осіб

Вівторок, 21 червня 2022, 09:35

Задля запобігання диверсійній діяльності на території області, перевірки реєстрації внутрішньо-переміщених осіб та взяття їх на військовий облік на Тернопільщині з 18 червня організовано роботу спільних патрульних груп.

До складу груп входять на лише поліцейські, а й представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, військової служби правопорядку, органів місцевого самоврядування. Загалом щодня на патрулювання в області виходить 25 груп.

За інформацією управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області, з 18 по 20 червня було здійснено перевірку документів у майже тисячі осіб. Серед них виявлено 140 внутрішньо-переміщених осіб, котрі не стали на військовий облік та  майже 70 осіб, котрі перебувають на території області без реєстрації. За цей період вручено повістки 333 чоловікам, котрі підлягають мобілізації.

Робота спільних патрульних служб триватиме й надалі. Поліцейські звертаються до громадян з розумінням поставитися до перевірок та завжди носити з собою документи, які засвідчують особу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Наркотики — у кишені: правоохоронці виявили порушників

Вівторок, 21 червня 2022, 09:32

Порушника комендантської години, який мав при собі наркотики зупинили працівники поліції Чорткова.

Під час патрулювання вулиць правоохоронці побачили чоловіка, який у комендантську годину пересувався містом. Його зупинили.У кишені 32-річного чоловіка виявили паперовий пакунок білою порошкоподібною речовиною, схожою на наркотичну.Підозрілий пакунок поліцейські вилучили їх відправлено на експертизу

Ще одного порушника виявили працівники Національної гвардії України на вулиці у Тернополі. У тернополянина вилучили згорток з марихуаною та пристрій для куріння.

Заобом  фактами слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Продаж товару через інтернет завершився для краянки втратою готівки

Вівторок, 21 червня 2022, 09:28

Майже 30 000 гривень зняла невідома особа з банківського рахунку жительки Бучацького району. Жінка потрапила в шахрайську пастку повіривши аферистам.

Заявниця розповіла, що через інтернет-платформу продавала товар. До неї зателефонував невідомий та повідомив про намір придбати актуальне майно. Жінка зазначила реквізити свого банківського рахунку, аби здійснити оплату.

За певний проміжок часу до неї знову зателефонував аферист, однак цього разу представився співробітником фінансової установи. Він запевнив краянку  про певні технічні несправності та необхідність повідомити персональні дані, аби успішно пройшла оплата від покупця. Жінка погодилася, однак лічені хвилини зрозуміла, що її ошукали, адже отримала сповіщення про списання з електронного гаманця 29 929 гривень.

Відомості про злочин правоохоронці відділення поліції № 2 м. Бучач внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліцейські застерігають жителів краю не довіряти невідомим. Запам’ятайте: працівники фінансових установ ніколи, за жодних обставин не телефонуватимуть своїм клієнтам та не будуть дізнаватись особисту інформацію. Всі дані, якими ви володієте щодо вашого електронного гаманця, є конфіденційними.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

З Тернополя передано чергову партію військової допомоги на фронт у ті підрозділи ЗСУ, де служать тернополяни

Вівторок, 21 червня 2022, 09:26

20 червня минуло сто сімнадцять днів від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України.

З першого дня повномасштабна війна об’єднала та згуртувала українців, і в той час, поки наші військовослужбовці захищають територіальну цілісність України на передовій, ми тримаємо оборону в тилу.

Так, 20 червня з Тернополя передано черговий гуманітарний вантаж на фронт у ті підрозділи ЗСУ, де служать жителі Тернопільської міської територіальної громади.

«Багато тернополян зараз перебувають на передових позиціях в зоні активних бойових дій, тож ми намагаємося всіляко допомогти та підтримати наших захисників, - зазначає міський голова Сергій Надал. - Сьогодні передаємо чергову допомогу хлопцям відповідно до запитів їхнього командування – це те, що найнеобхідніше зараз: наколінники, кепки, штани, підсумки, дощовики, тактичне взуття, балаклави, футболки тощо. Віримо у нашу перемогу. Слава Україні! Слава українським захисникам!».

Нагадаємо, на території Тернопільської міської територіальної громади діє «Програма забезпечення обороноздатності військових формувань на 2022 рік», в рамках якої виділено необхідне фінансування для закупівлі рацій, планшетів, будівельних матеріалів, оргтехніки для наших військових частин. Видатки на тероборону були спрямовані на пошиття форми, рюкзаків, розвантажувальних систем, амуніції тощо. Також з резервного фонду спрямовано кошти для придбання додаткових систем сповіщення та системи інформування населення.

А віднедавна у місті на базі управління соціальної політики запрацював центр «Допомога армії від Тернополя», в рамках діяльності якого жителі громади можуть безплатно передати посилку для наших захисників на передову.  Перші вантажі за декількома напрямками у місця дислокації тернопільських військовослужбовців уже відправлені та доставлені хлопцям. Дякуємо волонтерам центру та водіям, які доставили вантаж на передову.

Окупанти вирішили встановити пам’ятник "асвабадітєлю" у Бердянську

Понеділок, 20 червня 2022, 13:33

ФОТО "РАДІО СВОБОДА"

У Бердянську Запорізької області окупанти планують встановити пам’ятник російському солдату.

Джерело: проєкт "Радіо Свобода" "Новини Приазовʼя" з посиланням на місцевих жителів

Деталі: За словами мешканців, нещодавно у зеленій зоні Приморської площі міста, що на центральній набережній, провели "урочисте відкриття закладного каменю". На ньому вказано, що на цьому місці буде "пам’ятник російському солдату-визволителю".

Співрозмовник видання висловив сподівання, що "ЗСУ визволять бердянців раніше, ніж вони (окупанти – ред.) встановлять оце (пам’ятник – ред.)".

Він додав, що через загрозу переслідувань, люди відкрито не висловлюють свого обурення такими подіями. Водночас житель Бердянська переконаний, що як тільки наблизиться деокупація міста, жителі "допоможуть знести" цей камінь.

 

Сторінка 643 з 1423

«ПочатокПопередня641642643644645646647648649650НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер