images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Окупанти на Півдні змушені користуватися гривнями, бо люди не приймають рублі

Четвер, 09 червня 2022, 11:00

Мешканці на окупованих росіянами територіях продовжують чинити спротив щодо переходу регіону в рублеву зону, тому окупанти змушені користуватись гривнями, зазначають у Центрі національного спротиву.

ДжерелоЦентр національного спротиву

Деталі: Попри заяви колаборантів щодо "Росія тут назавжди", окупанти так і не змогли налагодити роботу адміністрацій та мають проблеми в фінансовому секторі.

Зазначається, що мешканці не сприймають рублі як валюту, а тому більшість товарів можна придбати лише за гривні. При цьому підприємці масово відмовляються працювати по російських законах.

Тому окупаційні адміністрації запрошують до міста підприємців з окупованого Криму.

Нагадаємо: Раніше російська окупаційна адміністрація поспішала запровадити рубль на захопленій Херсонщині до 1 травня, але так і не спромоглася.

 

Starlink Ukraine отримала ліцензію оператора – Федоров

Четвер, 09 червня 2022, 10:57

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що компанія Starlink Ukraine ("Старлінк Юкрейн") отримала ліцензію оператора.

Про це він написав у Telegram.

"Щойно компанію внесли до Реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг за номером 1.

Представництво компанії SpaceX вже скоро почне активну роботу в Україні!", - зазначив Федоров.

Нагадаємо:

У кінці квітня в Україні з'явилося представництво Starlink.

Юридична особа зареєстрована під назвою "Старлінк Юкрейн".

В середині квітня Федоров повідомляв, що Starlink розпочав роботу на відкриттям представництва в Україні.

Економічна правда

Синів більше ніж доньок: у Києві порахували кількість новонароджених під час війни

Четвер, 09 червня 2022, 10:39

У Києві за 105 днів війни народилось понад 3 тисячі малюків.

При цьому кількість хлопчиків переважає, повідомляють у Київській міській держадміністрації.

"За період повномасштабної війни у Києві народилося 3145 малюків: 1672 хлопчики та 1473 дівчинки.

Серед новонароджених – 67 двієнь", – розказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Фото: Osons163 / Depositphotos

Він додав, що війна не стала перепоною для створення нових сімей. За 105 днів активних бойових дій на території України у столиці одружилися 5 147 пар.

Загалом в Україні за цей період лікарі прийняли понад 48 тис. пологів. Найбільше малюків народилося на Львівщині, Дніпропетровщині та Одещині, повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я.

Нагадаємо, що у МОЗ визначили перелік безкоштовних послуг для новонароджених. Ознайомитись з ним можна тут.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

 

Матеріальна допомога від Організації Об’єднаних Націй для переселенців: шахраї за допомогою фейкового чат-боту викрадають кошти з банківських карток внутрішньо переміщених осіб.

Четвер, 09 червня 2022, 09:01

У шахрайську пастку потрапила 31-річна жителька Херсона, яка тимчасово проживає на Тернопільщині, у місті Монастириська. Понад 20 000 гривень зникло з її рахунку після того, як вона заповнила псевдоанкету для нібито отримання допомоги від ООН.

Як встановили співробітники Бучацького відділення поліції, жінка в месенджері Telegram-каналу знайшла оголошення в чат-боті про те, що міжнародна організація надає матеріальну допомогу внутрішньо переміщеним особам, які постраждали від незаконного вторгнення російських військ. Для отримання виплат вона перейшла за вказаним в дописі посиланням на сумнівний сайт. Під час заповнення анкети вказала свої особисті дані та реквізити банківської картки. Однак за деякий час на телефон потерпілої надійшло сповіщення про списання грошей, які були на її картці, в розмірі понад 20 000 гривень

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Кіберполіцейські застерігають: не переходьте за підозрілими посиланнями та у жодному разі не вводьте особисті дані своїх банківських карток. Якщо ви знайшли інформацію про будь-які соціальні виплати, переконайтеся у її правдивості. Зателефонуйте до офіційних установ для уточнення даних. Намагайтеся дізнатися якомога більше інформації, шукайте відгуки людей, які вже отримали дану матеріальну допомогу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Поліцейські затримали чоловіка, який пограбував магазин у Тернополі.

Четвер, 09 червня 2022, 09:00

Одягнутися безплатно вирішив житель обласного центру. Чоловік, зайшовши до примірочної, одягнув на себе нові речі, та пішов додому. Зникнення речей виявили працівники магазину під час ревізії та моніторингу відео з камер спостережень. Збитки вони оцінили майже у дві тисячі гривень.

Знайти зловмисника допомогли працівники карної поліції Тернопільського райуправління. Злодієм виявився раніше судимий за майнові злочини 32-річний місцевий житель. У скоєному він зізнався, коли до нього прийшли правоохоронці.

Чоловіка затримали згідно зі статтею 208 КПК. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання та очікує на оголошення підозри та обрання запобіжного заходу. Грабіж в умовах воєнного часу карається позбавленням волі на 8 років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 658 з 1425

«ПочатокПопередня651652653654655656657658659660НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер