images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі силовики викрили керівника благодійного фонду, який допомагав призовникам виїжджати за кордон.

Четвер, 02 червня 2022, 10:20

500 євро з людини - саме стільки вартувала послуга для чоловіків, які захотіли перетнути державний кордон. Нелегальний бізнес організував керівник одного із тернопільських благодійних фондів.

Чоловік налагодив схему за допомогою якої в електронну систему "Шлях" вносилися неправдиві дані про чоловіків, які після цього без проблем могли виїжджати у країни ЄС у воєнний час. Клієнтами "бізнесмена" були українці призовного віку і ті, хто підпадав під загальну мобілізацію.

Викрили незаконні заробітки оперативники СБУ спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції Тернопільської області та співробітниками Державної прикордонної служби. Спецоперація проходила під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

Правоохоронці затримали організатора на пункті пропуску Шегині під час його чергової спроби вивезти "нелегала" за кордон.

Чоловікові уже оголосили підозру відповідно до статті 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

10-річна волонтерка з Одеси плете для захисників браслети, що можуть врятувати життя. ФОТО

Середа, 01 червня 2022, 11:30

10-річна волонтерка з Одеси створює тактичні браслети для українських захисників, які можуть врятувати життя.

Такі прикраси вже є на озброєнні у столичних правоохоронців, розповіли у поліції Києва.

Браслети, які плете Марійка, унікальні тим, що за хвилину перетворюються у 3-5 метрів міцної мотузки, якою можна перев’язати рану, зупинити кровотечу або зміцнити укриття.

"Любов та турбота не знає меж і кордонів, як і не знає меж щирість дитячого серця. Поки українців усього світу об’єднала біда через російських загарбників, окремий фронт тримають діти, які роблять добрі справи на підтримку наших військових", – наголошують у столичній поліції.

Тактичні браслети за хвилину перетворюються на міцну мотузку, що може стати у нагоді

Маші – лише 10, однак дівчинка не змогла стояти осторонь в умовах війни. Побачивши, що тато з мамою займаються волонтерством, Марійка вирішила зробити і свій внесок у перемогу.

"Я вірю, що мої браслети допоможуть українським воїнам захистити нашу державу. Слава нашим захисникам! Слава Україні!" – наголошує Марійка.

10-річна волонтерка Марійка робить свій внесок у перемогу України


Екскурсія, яка не відбудеться: у Львові виставили порожні автобуси у пам'ять про вбитих дітей

Середа, 01 червня 2022, 11:17

На центральній площі Львова перевізники виставили порожні шкільні автобуси у пам'ять про дітей, які загинули під час війни.

Автобуси символізують екскурсію, яка ніколи не відбудеться для загиблих на війні дітейрозповів міський голова Львова Андрій Садовий.

"Сьогодні шкільні автобуси на площі Ринок порожні. 243 дитини більше ніколи не приїдуть до Львова.

Російські окупанти вбивають дітей, жінок, мирних мешканців. Вони мають відповісти за кожне забране життя. Сьогодні весь світ має об’єднатись для того, щоб зупинити ці страшні злочини", – пише він.

Перевізники виставили порожні шкільні автобуси у пам'ять про дітей, які загинули під час війни

Акцію присвятили до Дня захисту дітей та закінченню навчального року, коли діти їздять на екскурсії.

В автобусах лежать іграшки, наплічники та бейджики з іменами

В автобусах лежать іграшки, наплічники та бейджики з іменами.

Яна Осадчажурналіст

 

ДСНС презентує мультсеріал для дітей про мінну безпеку: у головній ролі – пес Патрон

Середа, 01 червня 2022, 10:30

Державна служба з надзвичайних ситуацій презентує повчальний мультсеріал, головним героєм якого є знаменитий пес-піротехнік Патрон. Він навчатиме дітей правилам мінної безпеки.

Першу серію покажуть 1 червня з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, анонсували у ДСНС.

Мультсеріал присвячений чотирилапим помічникам – символам Служби порятунку – які щодня роблять свій внесок у перемогу, шукаючи вибухонебезпечні "подарунки" окупантів.

Крім того, по всій Україні до Дня захисту дітей відбудуться святкові зустрічі з працівниками Служби порятунку.

Песик-піротехнік Патрон. Фото: ДСНС

"Рятувальники спільно з підрозділами Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби, освітянами та громадськими організаціями розгортають тематичні локації та готують цікаві активності для дітей, які завітають у гості", – розповіли у ДСНС.

Наприклад, на Хмельниччині рятувальники відкриють два класи безпеки, на Полтавщині – проведуть розважальні заходи для дітей з внутрішньо переміщених родин, які були змушені покинути рідні міста через війну.

Водночас на Прикарпатті співробітники ДСНС підготували для дітей спортивно-пізнавальний захід "Разом сильніші".

Читайте також: Шукає "подарунки" окупантів: у Міноборони служить пухнаста розвідниця Вєста. ФОТО

Чотирилапий помічник піротехніків. Фото: ДСНС

У Вінницькій області відбудеться День відкритих дверей: діти матимуть унікальну нагоду відвідати пожежні частини. А в Одесі рятувальники спільно з місцевими педагогами проведуть онлайн-урок, присвячений найважливішим в умовах війни правилам безпеки.

"Звісно, не у всіх регіонах вдасться відсвяткувати цей день на належному рівні. І цьому є об’єктивне пояснення – ворожа агресія. Однак Державна служба з надзвичайних ситуація кожного дня,  а не лише  на День захисту дітей, – докладає максимум зусиль,  аби  життя  маленьких громадян України було якомога безпечнішим", – наголосили у Службі порятунку.

Нагадаємо, славнозвісному песику-піротехніку Патрону, який служить у лавах ДСНС, присудили "Пальмовий" статус у Каннах.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

Поліцейські Тернополя підозрюють доглядальницю у крадіжці грошей

Середа, 01 червня 2022, 10:26

Позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років загрожує жінці, яка підозрюється у крадіжці грошей.

За словами правоохоронців, до Тернопільського райуправління поліції із заявою про зникнення великої суми грошей звернувся місцевий житель. Він повідомив, що з валютної банківської картки його батька щезло 5 тисяч євро.

У ході перевірки стало відомо, що за дідусем дивилася доглядальниця. Вона знала і пароль, і пін-код картки. Жінка періодично брала її для того, аби купувати продукти харчування.

Відсутність грошей на електронному гаманці виявив син 30 травня. Чоловік стверджує, що ще в березні кошти були.

Працівники поліції встановлюють місцеперебування доглядальниці та з'ясовують хто, де та коли міг зняти валюту з картки.

Даний факт внесений в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 663 з 1423

«ПочатокПопередня661662663664665666667668669670НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер