images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі під час повітряної тривоги буде продовжуватися рух громадського транспорту

Середа, 01 червня 2022, 10:07

Днями відбулася нарада при начальнику управління транспортних мереж та зв’язку Олегу Вітруку, на якій присутні обговорили особливості роботи громадського транспорту в умовах воєнного стану та норми кодексу цивільного захисту щодо дій водіїв і пасажирів автобусів та тролейбусів під час сигналу «Повітряна тривога».

За результатами наради прийнято рішення про запровадження наступного алгоритму дій під час повітряної тривоги:

  1. Рух громадського транспорту на момент оголошення тривоги буде призупинено;
  2. Водії пропонуватимуть всім охочим пасажирам пройти в найближче укриття;
  3. Ті пасажири, котрі не бажають вийти і пройти в сховище, зможуть продовжити поїздку згідно з маршрутом.

Усіма керівниками підприємств-перевізників буде проведено інструктаж з найманими працівниками щодо норм поведінки під час сигналу «Повітряна тривога» з метою максимального забезпечення потреб пасажирів у перевезеннях.

 

У Тернополі на пішохідному переході п'яний водій збив візок з дитиною.

Вівторок, 31 травня 2022, 10:54

Дві автопригоди з травмованими зареєстрували слідчі на дорогах Тернополя та області 30 червня.

Цього дня близько 15:00 в Бережанах водій автомобіля Renault Megane зіткнувся з мотоциклом. За кермом мототранспорту перебував неповнолітній місцевий мешканець.

Одинадцятикласника з тілесними ушкодженнями госпіталізували до лікарні. Водій автівки попередньо тверезий, але в нього взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю.

1,68 проміле алкоголю в крові - саме таку дозу показав алкотестер у водія, який сів за кермо BMW. Чоловік, керуючи іномаркою в стані алкогольного сп'яніння, на вулиці Миру в Тернополі, на пішохідному переході збив дитячий візочок в якому перебувала п'ятимісячна дівчинка.

Дитину оглядали медики. Водій з місця пригоди втік. Проте його місцеперебування встановили. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Поліцейські затримали жителя Кременця за нанесення тяжкого тілесного ушкодження знайомому.

Вівторок, 31 травня 2022, 10:52

Слідчі оголосили підозру зловмиснику за вчинення злочину, передбаченого частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України - умисне тяжке тілесне ушкодження.

До співробітників Кременецького районного відділу поліції надійшло повідомлення від лікарів про те, що до них з ножовим проникаючим пораненням живота доправили 30-річного жителя райцентру.

Правоохоронці почали встановлювати обставини травмування пацієнта. З’ясувалося, що поранення потерпілому спричинив його знайомий – 34-річний житель Кременця.

Правопорушника поліцейські виявили за місцем його проживання та затримали відповідно до статті 208 КПК. У нього вилучили знаряддя злочину.

За попередньою інформацією, чоловіки разом були на вулиці, коли раптово зловмисник витягнув ніж та завдав ним удари в живіт та спину своєму знайомому. Правоохоронці встановлюють обставини події та мотиви злочину.

Вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу на період проведення досудового розслідування. За вчинений злочин йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Наркопритон у Тернополі викрили оперативники.

Вівторок, 31 травня 2022, 10:49

Впродовж кількох місяців працівники управління боротьби з наркозлочинністю в Тернопільській області проводили слідчо-оперативні дії щодо двох жителів обласного центру. Останніх підозрювали в розповсюдженні заборонених речовин та утримуванні наркопритону.

Ще у лютому до правоохоронців почали надходити скарги від мешканців з вулиці Коновальця про те, що дворами й під'їздами ходять невідомі та підозрілі люди, схожі на наркоманів. Після себе вони залишають біля будинку шприці, а з під'їздів зникають лампочки.

Злочинну діяльність даних осіб почали перевіряти працівники УБН. За словами очільника управління Михайла Димиди, організували незаконний бізнес в багатоквартирному будинку двоє жителів обласного центру.

"Квартира належала 33-річній тернополянці. Вона в ній мешкала зі своєю неповнолітньою донькою. В наркопритон приходили люди, щоб не лише "розслабитися", але й придбати необхідні наркотичні речовини".

У ході слідства стало відомо, що жінка через інтернет-магазини закупляла марихуану й психотропні речовини. Частину товару продавала у своєму помешканні, іншу віддавала спільнику під реалізацію.

Зібравши достатню доказову базу оперативники УБН спільно зі слідчими ГУНП під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури провели обшук у помешканні підозрюваної. Коли у квартиру зайшли силовики, то там знаходилося близько п'ятнадцяти споживачів наркотиків. Частина з них - раніше судимі за наркозлочини. Під час спецоперації слідчі вилучили наркотичні речовини, лампочки із залишками психотропної речовини, мобільні телефони та пакувальні матеріали.

Організаторці незаконних заробітків оголосили підозру відповідно до ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу.

Суд обрав тернополянці запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 49 тисяч гривень. Питання по спільнику підозрюваної вирішується. Триває слідство.


Тернополянину загрожує позбавлення волі строком до восьми років за скоєний злочин

Вівторок, 31 травня 2022, 10:29

Працівники Тернопільського районного управління поліції довели причетність раніше судимого тернополянина до злочину. Йому доведеться відповісти по законах воєнного часу.

На лінію «102» надійшло звернення від працівника підприємства. Він попросив розшукати невідому особу, яка проникла на приватну територію та привласнила електричний мотор до деревообробного верстату. Завдані збитки він оцінив майже в 3000 гривень.

У ході розшукових заходів оперативники вийшли на слід зловмисника. Ним виявився тернополянин 1973 року народження.

Його затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Сторінка 664 з 1423

«ПочатокПопередня661662663664665666667668669670НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер