images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


9 травня у Варшаві: посла Росії облили "кров’ю" під вигуки "Фашисти"

Понеділок, 09 травня 2022, 10:31

У Варшаві 9 травня облили червоною фарбою посла Росії, який прибув туди, щоб покласти вінок на цвинтарі радянських воїнів.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", інформує Polsat.

Посол Росії у Варшаві Сергєй Андрєєв прибув до кладовища радянських воїнів, щоб покласти вінок. Однак його оточили українські активісти, виникла сутичка, у результаті якої посла облили червоною фарбою під вигуки "Фашисти!".

Багато людей прийшли з прапорами України, інші були вдягнені в білі простирадла, вимазані кров’ю, вигукуючи антивоєнні гасла.

Після інциденту посол РФ сказав: "Я пишаюся своїм президентом. Ці території не належать Україні", - заявив Андрєєв, маючи на увазі самопроголошені республіки ОРДЛО.

Раніше польські ЗМІ повідомлили, що невідомі залишили жовтою-синьою фарбою напис "Убити Путіна" на одному з постаментів барельєфу радянських воїнів. Спеціальні служби вивели напис до того, перш ніж туди прибув посол Росії. Напис був нанесений незважаючи на те, що поліція патрулювала територію цвинтаря.

 

Напередодні посольство РФ у Польщі заявило, що "змушене обмежити" формат заходів 9 травня після "валу закликів в інтернеті до протестних акцій аж до фізичного насильства".

 

Генсек Ради Європи приїхала в Ірпінь та Бородянку

Понеділок, 09 травня 2022, 10:29

ГЕНЕРАЛЬНИЙ СЕКРЕТАР РАДИ ЄВРОПИ МАРІЯ ПЕЙЧИНОВИЧ-БУРИЧ І ЗАСТУПНИЦЯ ГЛАВИ МЗС ЕМІНЕ ДЖАПАРОВА. ФОТО З TWITTER EMINE DZHEPPAR

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич 9 травня відвідала Ірпінь та Бородянку.

Про візит у супроводі заступниці глави МЗС Еміне Джапарової вона розповіла у Twitter, повідомляє "Європейська правда".

"З Еміне Джапаровою сьогодні вранці були у Бородянці та Ірпені. Я вражена безглуздими руйнуваннями, спричиненими російською агресією, але я вражена стійкістю українського народу. Ми у Раді Європи підтримуємо Україну", – зазначила Пейчинович-Бурич.

Джапарова опублікувала фото візиту, відзначивши загальну відповідальність покарати винних у масштабних звірствах російських військ на Київщині та в інших українських містах.

Нагадаємо, Рада Європи створила експертну групу для допомоги ГПУ у розслідуванні воєнних злочинів.

Пейчинович-Бурич раніше закликала розслідувати звірства російських військових у Бучі та притягти до відповідальності винних.

"Поверніть Алісі маму": українці вимагають визволити з полону матір 4-річної дівчинки

Понеділок, 09 травня 2022, 10:16

Українці у соцмережах вимагають звільнити матір 4-х річної Аліси, яку російські окупанти взяли в полон під час евакуації із заводу "Азовсталь" в Маріуполі 8 травня.

За даними УП, жінку звати Вікторія Обідіна, вона – військовий медик, яка лікувала захисників Маріуполя.

Дівчинка знаходиться в безпеці, її тимчасово прихистила до себе українська родина із Запоріжжя.

Вікторію розлучили з донькою на День матері, про її полон розповіли в полку "Азов".

Вікторія та її донька Аліса

"Матір залишилася в фільтраційному таборі на території так званої "ДНР".

До місця призначення в Запоріжжі сьогодні, в День Матері, доїхала лише дитина, місце знаходження матері наразі невідоме!", – написали в "Азові".

Ймовірно, жінка знаходиться у фільтраційному таборі в Мангуші на території так званої "ДНР".

Михайло Загородній

 

WOG збільшила відпуск пального клієнтам із карткою лояльності

Понеділок, 09 травня 2022, 10:16

Мережа автозаправних станцій WOG заявила про збільшення відпуску пального приватним клієнтам, які мають карту лояльності PRIDE, до 20 літрів на добу.

Про це повідомляє пресслужба мережі.

"Система PRIDE контролюватиме ліміт автоматично. Цей крок дозволить забезпечити ефективну роботу служб критичної інфраструктури, а клієнтам АЗК WOG дозволить заправитися достатньою кількістю пального, щоб дістатися пункту призначення або до наступного АЗК для дозаправки", – йдеться у повідомленні.

У той же час клієнти мережі зазначають, що на ряді заправок мережі бензину немає, спостерігаються довгі черги.

Обмеження на заправку на АЗК WOG було запроваджено з 29 квітня та обмежувалося 10 літрами на добу для приватних клієнтів за наявності картки лояльності.

Економічна правда

Путін заявив, що його армія в Україні воює на "своїй землі"

Понеділок, 09 травня 2022, 10:13

ВОЛОДИМИР ПУТІН НА ПАРАДІ. СКРИНШОТ З ВІДЕОТРАНСЛЯЦІЇ

Президент Росії Володимир Путін заявив, що російська армія в Україні воює на "своїй землі".

Джерело: Путін на параді з нагоди 9 травня у Москві

Пряма мова президента РФ: "Сьогодні ополченці Донбасу разом із бійцями армії Росії борються на своїй землі, де вражали ворога дружинники Святослава та Володимира Мономаха, солдати Румянцева та Потьомкіна, Суворова та Брусилова, де на смерть стояли герої Великої вітчизняної війни Микола Ватутін, Сидор Ковпак, Людмила Павліченко".

Деталі: Звертаючись до бойовиків Донбасу та російських окупантів, Путін заявив, що вони борються "за Батьківщину, за її майбутнє, за те, щоб ніхто не забув уроків Другої світової, щоб у світі не було місця катам, карателям та нацистам".

Передісторія:

  • Росія напала на Україну 24 лютого. Путін виправдовувався, що це зробили, бо Україна та НАТО нібито готували напад на Крим, Росію і навіть на Білорусь. Метою так званої "спецоперації" Путін називав необхідність очистити Україну від "нацистів та нацистської ідеології", а також роззброїти, щоб вона не була загрозою для Росії.
  • Російські військові в Україні знищують ракетами та бомбами цілі мирні міста та села, вбивають та катують мирних жителів, ґвалтують жінок та дітей, мародерять, забираючи з українських будинків і адмінбудівель все – аж до ложок та спідньої білизни. Від рук окупантів в Україні загинуло щонайменше 226 дітей.
  • Росіяни знищують інфраструктуру та продовольчі склади, мінують поля, щоб зірвати посівну.
  • Але незважаючи на все це, українці виходять на акції протесту проти окупантів, відмовляються брати подачки від росіян, навіть помираючи з голоду, і героїчно чинять опір, навіть перебуваючи понад два місяці в облозі і не отримуючи допомоги.
 

Сторінка 669 з 1408

«ПочатокПопередня661662663664665666667668669670НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер