images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Телефонні аферисти обшахраювали мешканців області

П'ятниця, 17 грудня 2021, 12:12

Найчастішим способом шахрайств являється викрадення коштів з банківських карток. Громадяни потерпають від зловмисників, які через телефон або Інтернет, зловживаючи довірою, отримують доступ до банківських карток.

Від такого роду злочину потерпіло двоє мешканців обласного центру. До заявника зателефонував чоловік та представився працівником банку. Він попросив уточнити персональні дані, адже відбувся збій системи. Краянин без роздумів зробив те, що його попросив додзвонювач. Згодом він збагнув, що його ошукали, адже виявив, що з рахунку зникло майже 10800 гривень.

Ще одна заявниця після спілкування з псевдобанкіром виявила, що з електронного гаманця зникло майже 90 тисяч гривень. За допомогою вона звернулася до правоохоронців.

Відомості про події слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські розповідають, щоб захиститися від зловмисників, досить не піддаватися паніці і не розголошувати свої дані. Аби розпізнати шахрайство і не стати його жертвою, слід запам'ятати:

- співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;

- якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство;

- дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті фінансової установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/telefonni-aferisti-obshaxrayuvali-meshkancziv-oblasti/

 

Поліцейські Тернопільщини взяли під варту чоловіка, який до смерті побив дружину

П'ятниця, 17 грудня 2021, 12:11

Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть, інкримінують працівники Теребовлянського відділення поліції №3  жителю Іванівської територіальної громади. Чоловік, 1958 року народження, зізнався у злочині.

За словами начальника місцевого відділення поліції Андрія Купчака, потерпіла разом із своїм кривдником проживала в цивільному шлюбі. Вони обоє зловживали спиртними напоями та періодично сварилися. Жінка мала проблеми із ногами, а тому пересувалася за допомогою ходуль.

Ввечері, 11 грудня, вона  на власному подвір'ї втратила свідомість. Співмешканець заніс її до будинку та викликав швидку. Проте лікарі констатували лише смерть. Чоловік сказав, що жінка впала з висоти власного зросту і травмувалася.

Після проведеної судово-медичної експертизи стало відомо, що потерпілу побили. Знаряддя злочину - її металеві ходулі.

Співмешканець зізнався у злочині. Він сказав, що побив її під час сварки. У ході перевірки стало відомо, що підозрюваний - уродженець Франківщини і уже відбував покарання в місцях позбавлення волі за вбивство своєї першої дружини.

Зловмиснику оголосили підозру згідно ч.2 ст. 121 кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Чоловікові обрали запобіжний захід - тримання під вартою. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/policzejski-ternopilshhini-vzyali-pid-vartu-cholovika-yakij-do-smerti-pobiv-druzhinu/

Визначились імена переможців чемпіонату Тернополя з легкої атлетики в приміщенні «Призи від Миколая» серед юнаків та дівчат

П'ятниця, 17 грудня 2021, 12:11

Визначились імена переможців чемпіонату Тернополя з легкої атлетики в приміщенні «Призи від Миколая» серед юнаків та дівчат

Відкритий чемпіонат Тернополя з легкої атлетики в приміщенні «Призи від Миколая» серед юнаків та дівчат 2008-2009, 2010 р.н. і молодших відбувся в спортивному манежі ТНПУ імені В. Гнатюка. Участь у змаганнях взяло 170 спортсменів з 11 команд області та міста Львова, - інформує Федерація легкої атлетики Тернопільської області.

Переможцями в видах програми стали:

 

Вікова група 2008-2009 р.н.:

- біг 50 м – Гайдучок Віталій (Львів), Василик Вероніка (ОДЮСШ);

- біг 600 м – Стефанів Арсен (Бережани), Цимбалюк Валерія (Кременець);

- стрибок в довжину – Стефанів Арсен (Бережани), Ігнатова Ірина (ОДЮСШ);

- стрибок в висоту – Кармелюк Матвій (Тернопіль), Романська Надія (ОДЮСШ з літніх видів спорту);

- штовхання ядра – Галюлько Андрій (Бучач), Стрілецька Софія (Бучач);

- спортивна ходьба 1 км – Телех Олександр (Бережани); Ронталюк Софія (ОДЮСШ).

Вікова група 2010 р.н. і молодші:

- біг 50 м – Бобко Маркіян (Львів), Краківська Єлизавета (ОДЮСШ з літніх видів спорту);

- біг 600м – Блохін Олексій (Озерна), Кардаш Каріна (ОДЮСШ);

- стрибок в довжину – Рижов Арсен (ОДЮСШ з літніх видів спорту), Прус Вікторія (Львів);

- стрибок в висоту – Варушичева Анна (Великі Гаї),

- штовхання ядра – Стрілецький Влад (Бучач); Караба Юля (Великі Гаї);

- спортивна ходьба 1 км – Мартинюк Павло (ОДЮСШ з літніх видів спорту); Захарчук Аліна (Бережани).

Федерація легкої атлетики Тернопільської області висловлює вдячність за надання спортивного манежу ректору ТНПУ імені Володимира Гнатюка Богдану Буяку, депутату міської ради Володимиру Міську, мережі магазинів «Додому», торговій марці «Вишнівецька» за сприяння в придбанні нагородної атрибутики та солодких подарунків для учасників змагань.

 

Підбито підсумки конкурсу дитячого малюнка до Дня Святого Миколая на спортивну тематику

П'ятниця, 17 грудня 2021, 12:10

Підбито підсумки конкурсу дитячого малюнка до Дня Святого Миколая на спортивну тематику

Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» завершив підбиття підсумків обласного дитячого конкурсу малюнка до Дня Святого Миколая на спортивну тематику в рамках реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація». Участь у заході взяло 1358 юних художників – шанувальників мистецтва та спорту і здорового способу життя. Учасники були розподілені згідно таких вікових категорій: перша вікова категорія – автори робіт віком до 8 років; друга вікова категорія – автори робіт віком від 9 до 12 років.

 

Переможців та призерів, за умовами проведення конкурсу, визначило журі, беручи до уваги малюнки, не враховуючи лайки, отримані у соцмережах.

Перша вікова категорія – автори робіт віком до 8 років:

Каміла Шмигельська-Москва (с. Увисла, Хоростківська ТГ)

Дарина Козак (ТЗОШ №19 м. Тернопіль)

Салик Вероніка (с. Верхівці, Хоростківська ТГ)

Друга категорія – автори робіт віком від 9 до 12 років:

Мар’яна Ярощук (с. Матвіївці, Великодедеркальська ТГ)

Єлизавета Костенко (с. Плотича, Козівська ТГ)

Анастасія Солтис (м. Хоростків, Хоростківська ТГ).

Переможці та призери обласного дитячого конкурсу малюнка до Дня Святого Миколая на спортивну тематику в рамках реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності “Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація” будуть нагороджені медалями, відзнаками, сувенірною атрибутикою з логотипом Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” та призами від спонсорів: управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської обласної державної адміністрації, ПП “ШУМСЬК ХЛІБ” та ТОВ “ВИГІДНА ПОКУПКА”.

Також за результатами голосування на сторінці Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” у соціальній мережі Фейсбук https://www.facebook.com/tr.sport.for.all у двох вікових категоріях, відповідно до положення про конкурс, визначились десять найпопулярніших малюнків.

Перша вікова категорія – автори робіт віком до 8 років:

Максим Терендех (с. Кретівці)

Маргарита Гудим (Чайчинецький ЗЗСО І-ІІ ст., Борсуківська ТГ)

Каміла Гайкова (Юськовецький ЗЗСО І-ІІІ ст., Лановецька ТГ)

Давид Малопінський (м. Бережани)

Ангеліна Охньовська (с. Лопушне, Лановецька ТГ)

Анастасія Печенюк (с. Драганівка)

Златослава Гула (Волинський ліцей імені Нестора Літописця, Кременецька ТГ)

Уляна Сердюк (Волинський ліцей імені Нестора Літописця, Кременецька ТГ)

Вікторія Фаріон (с. Семаківці, Білобожницька ТГ)

Іван Кость (ЗЗСО “Кретівська гімназія імені Петра Сороки” ЗМР)

Друга категорія – автори робіт віком від 9 до 12 років:

Анна Борсук (м. Тернопіль, НВК “Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого”)

Валерія Гоц (Цеценівського НВК, Шумська ТГ)

Юлія Микула (ТЗОШ № 25, м. Тернопіль)

Олександра Баган (м. Тернопіль)

Артур Ковальчук (м. Ланівці)

Вадим Грицак (Бурдяківська гімназія Скала-Подільської селищної ради)

Вікторія Цвях (ТЗОШ № 25, м. Тернопіль)

Даринка Федірко (с. Велика Лука, Великоберезовицька ТГ)

Дарія Боярська (с. Кудлаївка, Кременецька ТГ)

Максим Куц (с. Великі Вікнини, Вишнівецька ТГ).

Учасники, малюнки яких увійшли у десятку найпопулярніших будуть нагороджені відзнаками, сувенірною атрибутикою з логотипом Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” та призами від спонсорів: управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської обласної державної адміністрації, ПП “ШУМСЬК ХЛІБ” та ТОВ “ВИГІДНА ПОКУПКА”.

У зв’язку з великою кількістю надісланих малюнків, журі прийняло рішення у кожній віковій категорії відзначити ще десять авторів малюнків.

Перша вікова категорія – автори робіт віком до 8 років

Гевчук Анастасія (с. Городниця, Скалатська ТГ)

Скакальська Вікторія (Волинський ліцей імені Нестора Літописця, Кременецька ТГ)

Панасюк Артем (с. Новостав, Шумська ТГ)

Львівський Максим (с. Торське, Заліщицька ТГ)

Линишин Марта (КЗ Заліщицька школа естетичного виховання ДХШ, Заліщицька ТГ)

Каліжук Юрій (с. Тетильківці, Шумська ТГ)

Катерина Садовник (с. Дзвиняч)

Віхастий Назар (с. Озерна, Озернянська ТГ)

Дарина Віятик (с. Жуків, Бережанська ТГ)

Кирилюк Матвій (с. Сапогів, Борщівська ТГ)

Друга категорія – автори робіт віком від 9 до 12 років:

Владислава Романюк (Волинський ліцей імені Нестора Літописця, Кременецька ТГ)

Денькович Анжеліка (ТЗОШ №19 м. Тернопіль)

Романок Маргарита (Залісецька загальноосвітня школа ім. Андрія Чабана, Вишнівецька ТГ)

Лівар Софія (Цеценівський НВК, Шумська ТГ)

Кузьмінов Анатолій (Темногаєцький НВК, Великодедеркальська ТГ)

Тирчик Софія (с. Плотича, Білецька ТГ)

Далевський Владислав (м. Бучач)

Вараниця Євгенія (с. Кушлин, Кременецька ТГ)

Стасюк Іван (с. Лисичники, Заліщицька ТГ)

Мельник Олександр (Заліщицька державна гімназія м. Заліщики)

Окрім цього, журі вирішило ще додатково відзначити малюнки таких авторів:

Вовк Аліна (Заклад освіти І-ІІІ ступенів “Тернопільський обласний навчально-реабілітаційний центр”)

Кухарчук Катерина (Заклад освіти І-ІІІ ступенів “Тернопільський обласний навчально-реабілітаційний центр”)

Висоцька Богдана (Заклад освіти І-ІІІ ступенів “Тернопільський обласний навчально-реабілітаційний центр”)

Малицький Марко (Заклад освіти І-ІІІ ступенів “Тернопільський обласний навчально-реабілітаційний центр”)

Гуменюк Денис (Заклад освіти І-ІІІ ступенів “Тернопільський обласний навчально-реабілітаційний центр”)

Булик Вадим (Заклад освіти І-ІІІ ступенів “Тернопільський обласний навчально-реабілітаційний центр”)

Рудик Назарій (с. Острів, Великоберезовицької ТГ)

Автори малюнків, яких додатково визначило журі, будуть відзначені призами від спонсорів: ПП “ШУМСЬК ХЛІБ”, ТОВ “ВИГІДНА ПОКУПКА” та відзнаками від Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”.

Організатори висловлюють вдячність усім учасникам за активну участь в обласному дитячому конкурсі малюнка до Дня Святого Миколая на спортивну тематику в рамках реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності “Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація”, - інформує Павло Рудницький.

У МОЗ розповіли, що наразі зайнята лише третина ліжок із киснем

Четвер, 16 грудня 2021, 11:17

За останні три місяці в Україні знизилась кількість госпіталізацій та зайнятих місць із киснем.

Загалом зайнятість ліжок з киснем зменшилась у два рази – з 70% до 35%, розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу 16 грудня.

За його словами, два з трьох ковідних ліжок з киснем в Україні зараз вільні.

Пацієнтами зайнята наразі лише третина наявних місць.

Фото: Wavebreakmedia/Depositphotos

"Вперше за три місяці рівень госпіталізацій в кожному регіоні України опустився нижче граничного значення у 60 осіб на 100 тисяч населення", – додав очільник міністерства.

Раніше у МОЗ розповідали, що кількість тих, хто захворів, зменшилася на 20%, а ушпиталених – на 19%.

Нагадаємо, станом на 28 жовтня ліжка з киснем в Україні були заповнені на 67%.

 

Сторінка 747 з 1426

«ПочатокПопередня741742743744745746747748749750НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер