images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільські легкоатлети-метальники повернулись з медалями зі змагань в Мукачево

Середа, 13 жовтня 2021, 08:00

Тернопільські легкоатлети-метальники повернулись з медалями зі змагань в Мукачево

Вдало виступили тернопільські атлети на І етапі Кубку України з метань та Всеукраїнських змаганнях з метань присвячених заслуженому тренеру України Є. Сючу. Такий турнір впродовж 9-10 жовтня тривав у Мукачево. Як повідомляє Федерація легкої атлетики області, в метанні диску серед юніорів з результатом 48.74 м перемогу і відповідно, золоту нагороду, здобув Ігор Висоцький (обласна ШВСМ, тренери Іван Панасюк, Головацький Микола).

Ще один вихованець Івана Панасюка - Максим Лаврик виборов «бронзу» серед юнаків молодшої вікової групи в штовханні ядра з результатом 12.93 м (ОДЮСШ з літніх видів спорту). А сам тренер Іван Панасюк, виступаючи серед дорослих, став бронзовим призером у метанні диска 2 кг з результатом 42.28 м.

Відзначилися на змаганнях в Мукачево і вихованці тренерів Галини Шмуляєвої та Леоніда Дахновського з обласної ДЮСШ: Дарина Мостова стала срібним призером в штовханні ядра 4 кг серед юніорок з результатом 10.55 м, а в метанні спису з результатом 33.30 м зайняла четверте місце.

«Бронзу» серед старших юнаків в метанні спису 700 г виборов Степан Петришин (51.96 м). Також треба відзначити і штовхальників ядра 5 кг, які змагалися серед юнаків старшої вікової групи - Максима Прокопця та Олексія Навроцького, які з особистими рекордами 14.31 м та 13.89 м зайняли шосте та сьоме місця.

 

"Вражає у десятки разів більше": коли і де найлегше підхопити небезпечний штам "Дельта"

Вівторок, 12 жовтня 2021, 11:00

"Вражає у десятки разів більше": коли і де найлегше підхопити небезпечний штам "Дельта"

"Вражає у десятки разів більше": коли і де найлегше підхопити небезпечний штам "Дельта"

В Україні і на Тернопільщині зокрема зростає кількість хворих на ковід. Лютує штам Дельта,який є значно небезпечнішим. За даними медиків, найлегше заразитися – у громадському транспорті. Особливо – в години пік, коли салони просто переповнені.

Головний шлях передачі штаму Дельта – повітряний. Лікар-епідеміолог,  голова ГО "Інфекційний контроль в Україні" Андрій Александрін розповів Оглядачу про власне дослідження, яке він нещодавно провів за допомогою аналізатора вуглекислого газу в громадському транспорті. Аналіз показав високий рівень CO₂ (вуглекислий газ або двоокис вуглецю – CO₂, вважають особливо шкідливим газом, що в разі достатньої концентрації негативно впливає на організм людини).

"Рівень CO₂ у транспорті просто зашкалював, що доводить можливість поширення через повітря різних біологічних агентів", – зазначив лікар.

Він заявив, що особливо ризикують заразитися люди в годину пік, коли транспорт буквально "забитий" пасажирами.

"Небезпеку становлять і маршрутки, і автобуси, і трамваї, і метро. В певні години вони забиті людьми, що збільшує ризики інфікування", – підкреслив Александрін.

Він рекомендував у боротьбі з поширенням інфекції звернути особливу увагу саме на дотримання санітарних норм у транспорті, оскільки "не вирішивши цю проблему, влада буде стикатися з високими ризиками навіть після введення червоних зон".

Говорячи про заразність штаму Дельта, Александрін акцентував на тому, що якщо спочатку заражений "уханьським" коронавірусом міг інфікувати 2-3 людини під час контакту з іншими, то тепер носій нового варіанту вражає за раз у десятки разів більше.

Україна та ЄС підписали довгоочікувану угоду про "відкрите небо"

Вівторок, 12 жовтня 2021, 10:55

ФОТО: PIXABAY

Україна та Європейський Союз підписали довгоочікувану угоду про Спільний авіаційний простір, відому як угоду про "відкрите небо".

Джерело: "Європейська правда" із посиланням на церемонію підписання, яка відбулась в рамках саміту Україна-ЄС 12 жовтня у Києві

Деталі: З української сторони угоду підписав прем'єр-міністр Денис Шмигаль, зі сторони ЄС - глава дипломатії Жозеп Боррель та посол Словенії в Україні Томаш Менцин.

Угода про "відкрите небо" має на меті урівняти у деяких правах українські та європейські авіакомпанії, зняти монополію на окремі маршрути, встановлену двосторонніми договорами, полегшити відкриття нових маршрутів між українськими та європейськими містами, та як наслідок – має зменшити ціни на квитки.

У ЄС наголошують, що одним з наслідків підписання угоди має бути вхід до України нових лоукост-авіаліній та підвищення туристичної привабливості України.

Угода була парафована ще у 2013 році, проте досі не була підписана через британсько-іспанську суперечку щодо належності Гібралтара.

Підписання очікувалося 11 лютого у Брюсселі, але на початку лютого в офісі президента заявили, що підписання зірвалося.

28 червня Рада ЄС дала згоду на підписання з трьома країнами, у тому числі Україною, Угоди про спільний авіаційний простір.

Читайте детальніше:  Не тільки лоукостери: коли запрацює та що змінить "відкрите небо" з ЄС.

 

У Тернополі відбудеться презентація книги Володимира В'ятровича

Вівторок, 12 жовтня 2021, 08:21

У Тернополі відбудеться презентація книги Володимира В'ятровича

Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини запрошує жителів Тернопільщини 13 жовтня о 18:00 год. відвідати презентацію книжки Володимира В'ятровича «Нотатки з кухні «переписування історії»».

0«У книжці автор зібрав низку власних публікацій про національну ідентичність, Голодомор, визвольну боротьбу й «людей волі», Помаранчеву революцію і Євромайдан, матеріали під грифом «цілком таємно», які одного дня стали «цілком нетаємними», — зазначають у музеї. — На презентації буде змога придбати книжку та взяти автограф у авторам».

На центральному міському стадіоні провели Олімпійський урок #BeActive для учнівських команд усіх тернопільських шкіл

Вівторок, 12 жовтня 2021, 08:19

На центральному міському стадіоні провели Олімпійський урок #BeActive для учнівських команд усіх тернопільських шкіл

У Тернополі відбувся Олімпійський урок #BeActive, що проходить в межах Європейського тижня. Участь у заході, який провели на центральному міському стадіоні, взяли 283 учні із двадцяти однієї школи міста. Тернопільські школярі змагалися в естафетах на влучність і швидкість: "Біатлон", "Котигорошок", "Конвейєр" та інші. Такі цікаві та неординарні випробування у Тернополі проводились вперше.

Як розповів щодо правил турніру головний суддя заходу Любомир Бенцал: «У протилежному русі, кожна команда мала можливість позмагатися одна з одною. Тобто, не було так, що дві команди йшли, вони дві стартували і помінялися місцями. Одна йшла на іншу локацію, друга переходила вперед, це означає, що одна команда могла працювати з кожною, яка була на даному етапі заявлена на змагання. Але це у нас не були змагання, а свято. У нас не було сліз, а були посмішки, радість і дітям було дуже цікаво».

Організували спортивний захід місцевий осередок НОК України в Тернопільській області, Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення, управління розвитку спорту та фізичної культури Тернопільської міської ради, управління освіти і науки Тернопільської міської ради, відокремлений підрозділ ГО «Українська федерація учнівського спорту в Тернопільській області», Тернопільське обласне відділення Комітету з фізичного виховання і спорту МОН України .

На завершення свята всі учасники отримали подарунки від місцевого осередку Національного олімпійського комітету України в Тернопільській області.

 

Сторінка 799 з 1440

«ПочатокПопередня791792793794795796797798799800НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер