images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільська міська рада передала для захисників на передову ще три квадрокоптери DJI Mavic 3T

Вівторок, 12 березня 2024, 13:14

12 березня Тернопільська міська рада для захисників військової частини Тернополя вчергове передала додаткове розвідувальне обладнання.

На звернення військових, міський голова Сергій Надал в рамках програми «Обороноздатність» передав три квадрокоптери DJI Mavic 3T загальною вартістю понад 585 001, 26 грн.

До слова, сьогодні, 12 березня, для виконання бойових завдань на фронті передали захисникам ще 30 квадрокоптерів FPV.

Додамо, переглянути усю допомогу, яку Тернопільська міська рада надає Збройним силам України, можна у Реєстрі переданої допомоги у розділі «Е-сервіси».

 

Ще 30 квадрокоптерів FPV спрямував Тернопіль для виконання бойових завдань на фронті

Вівторок, 12 березня 2024, 13:13

12 березня Тернопільська міська рада передала ще одну партію квадрокоптерів FPV для військовослужбовців Збройних сил України.

На звернення військових, міська рада в рамках програми «Обороноздатність» передала на баланс однієї із військових частин 30 квадрокоптерів FPV SAG 7/IX загальною вартістю 400 500 грн.

До слова, минулого тижня Тернопіль передав для захисників відстежувальний комплекс для виявлення та знешкодження повітряних цілей, квадрокоптери Mavic 3T та дрони FPV.

Також тривають закупівлі для придбання квадрокоптерів DJI Mavic 3Т,  DJI Mavic 3, DJI Mavic 3 Pro загальною вартістю на понад 3,8 млн грн.

Ознайомитись з інформацією, як місто допомагає ЗСУ можна у Реєстрі переданої допомоги у розділі «Е-сервіси».

"Пам’ятаємо кожен день Маріуполя": Зеленський відреагував на перший в історії України "Оскар"

Понеділок, 11 березня 2024, 13:59

Президент України Володимир Зеленський подякував творцям стрічки "20 днів у Маріуполі", яка стала переможницею премії "Оскар-2024" в номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм".

Нагороду він назвав такою, "що дає змогу голосно сказати про російську війну проти України".

"Ми пам’ятаємо й ніколи не забудемо кожен день цієї війни, кожен день Маріуполя, його захисників і захисниць. Ми пам’ятаємо всіх, хто боровся заради міста. Памʼятаємо та маємо звільнити з російського полону всіх оборонців Маріуполя та "Азовсталі", яких досі утримують у нелюдських умовах", – зауважив президент.

Крім того, у своєму дописі він згадав і журналістів зі всього світу, які висвітлюють правду про українську боротьбу.

"Я дякую кожному й кожній, хто поширює правду про цю війну, про хоробрість наших людей і про біль нашого народу. Правда долає все. І я дякую кожному у світі, хто підтримує нашу державу, наших людей із перших днів цієї війни. Разом маємо захистити життя", – наголосив Зеленський.

Авторами фільму "20 днів у Маріуполі" є режисер Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко. На початку повномасштабного вторгнення вони залишалися в Маріуполі й зафіксували початок знищення міста.

Стрічка стала найкасовішим документальним фільмом в Україні. Вона зібрала 500 тисяч гривень за перший вікенд у прокаті.

Нагадаємо, у січні 2024 року фільм "20 днів у Маріуполі" здобув премію BAFTA.

 

47 дітей захисників та Героїв Тернополя поїхали на відпочинок в оздоровчий табір у Карпати

Понеділок, 11 березня 2024, 13:50

Цими днями 137 дітей українських військовослужбовців поїхали на оздоровчий відпочинок у Карпати. З них 47 – це діти загиблих Героїв та військовослужбовців Тернопільської громади, які зараз стоять на захисті нашої країни.

Відпочивають діти у гірськолижному селищі Славське на Львівщині. Упродовж одинадцяти днів на юних туристів чекає насичена культурно-відпочинкова програма. Зокрема, відвідування екскурсій на водоспади, катання на лижах, купання в басейнах термальних вод, різноманітні оздоровчі процедури, піші походи в гори тощо. Для дітей передбачено чотириразове харчування, цікаві і різноманітні конкурси.

Додамо, виконавчий комітет міської ради виділив для цієї поїздки на перевезення дітей в оздоровчий табір до 350 л пального ГО «СХІД ТА ЗАХІД ЄДИНІ НАЗАВЖДИ».

У Теребовлі слідчі затримали водія, причетного до смерті мотоцикліста

Понеділок, 11 березня 2024, 13:42

Дві дорожньо-транспортних пригоди з потерпілими зареєстрували слідчі на дорогах Тернопільщини.

З тілесними ушкодженнями до лікарні звернулася жителька обласного центру. Вона повідомила, що отримала травми в результаті дорожньо-транспортної пригоди, яка трапилася 8 березня. За словами потерпілої, її близько 7:30 на регульованому пішохідному переході, що на вулиці Микулинецька, збив водій автомобіля "Renault Sandero". На місці пригоди працювала слідчо-оперативна група. Водій попередньо тверезий.

Позбавлення волі на строк від трьох до восьми років загрожує водієві, причетному до автопригоди з летальними наслідками. Аварія трапилася 10 березня о 17:00 у селі Млиниська.

За попередньою інформацією, водій автомобіля ЗАЗ, 1991 року народження, виїхав на смугу зустрічного руху і допустив зіткнення із мотоциклом "Мінськ". Мототранспортом керував 19-річний житель села Кобиловолоки. Молодий чоловік від отриманих травм загинув на місці пригоди.

Водій автівки від проходження тесту на стан алкогольного сп'яніння відмовився. Його затримали згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Факти щодо двох автопригод слідчі внесли до ЄРДР відповідно до статті 286 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 10 з 1408

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер