images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернополяни стали призерами Чемпіонату України з картингу «Rotax Max 2021»

Четвер, 01 липня 2021, 09:05

25-27 червня у м. Кам’янське (Дніпропетровська область) проходив ІІІ етап Чемпіонату України з картингу «Rotax Max 2021».

До участі в змаганнях долучилася тернопільська команда у складі вихованців комунального закладу «Станція юних техніків».

За підсумками змагань юні картингісти здобули три призові місця, з них:

- І місце - Ілля Жеграй – пілот, виступив у класі «Rotax Max Micro»;

- ІІ місце - Матвій Грабець – пілот, КМС виступив в класі «Rotax Max Junior»;

- ІІІ місце - Юрій Красуля – пілот, КМС виступив у класі «Rotax Max Senjor».

Тренер команди - Андрій Грабець.

Вітаємо призерів Чемпіонату! Бажаємо нових перемог, незрадливої вдачі та успіху у підкоренні нових вершин.


 

У Підволочиську провели фізкультурно-оздоровчі заходи з нагоди Дня молоді

Середа, 30 червня 2021, 09:07

У Підволочиську провели фізкультурно-оздоровчі заходи з нагоди Дня молоді

Фізкультурно-оздоровчі з нагоди Дня молоді відбулись у неділю, 27 липня 2021 року, у смт. Підволочиськ. На майданчику зі штучним покриттям, що біля місцевого стадіону, Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» провів змагання з дворового футболу на майданчику ЮКА. Прототипом цієї гри виступили такі відомі футбол, хокей, гандбол, баскетбол, водне поло, теніс, настільний теніс, хокей з м’ячем, бадмінтон, мотобол, автобол та велобол.

Оригінальність такого дворового футболу полягає в тому, що влучати потрібно не у ворота, а у ціль у вигляді циліндра, висотою 20-25 см і діаметром 6-8см, або пляшку з водою, на круглому майданчику для гри. Влучити в ціль потрібно із-за меж неігрової зони діаметром 3 м. Характерною особливістю вищезгаданих спортивних ігор є те, що в них сперечаються між собою невеликі команди, що складаються з одного або двох учасників. Майданчики ЮКА можна встановити у будь-якому місці, а грати можуть як діти, так і люди середнього та похилого віку, та люди з обмеженими фізичними можливостями. Гравці в результаті отримують чимале фізичне навантаження, а ще - емоційно розвантажуються та загартовують не тільки тіло, але й дух.

Отже, десять команд-учасниць, з них шість команд хлопців та чотири команди дівчат змагались між собою у дворовому футболі на майданчику ЮКА. Як хлопці, так і дівчата отримали багато позитивних емоцій та виявили неабияку волю до перемоги. Дві з половиною години тривали футбольні баталії.

Окрім цього, діти взяли участь ще й у змаганнях з дартсу та фрізбі. Переможці та призери змагань з дворового футболу нагороджені медалями та сувенірною продукцією з логотипом «Спорт для всіх». А учасники змагань з фрізбі та дартсу отримали друковану продукцію від ТОВ «Видавництво «Школярик».

Усі учасники змагань нагороджені відзнаками від Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Всеукраїнський флешмоб «Олімпійська зарядка» відбувся в Тернополі

Середа, 30 червня 2021, 09:06

Всеукраїнський флешмоб «Олімпійська зарядка» відбувся в Тернополі

В рамках відзначення Олімпійського дня вся Україна долучилася до нового формату святкування - проведення одночасно в усій країні «Олімпійської зарядки» під гаслом «Заряджайся спортом», яку розробила бронзова призерка Олімпійських ігор з художньої гімнастики Анна Різатдінова та відзняла разом із зірками спорту та шоу-бізнесу. Тернопіль теж долучився до даного флешмобу, і на літній сцені парку ім. Тараса Шевченка під керівництвом стипендіатки регіонального осередку Іванни Попадюк провели танцювальну зарядку.

Презентували її для юних тернополян міста учасниця літніх Олімпійських ігор з важкої атлетики, рекордсменка світу Вікторія Шаймарданова, українська акторка, комік Тетяна Песик, персональний тренер, віце-міс WABBA World Championship Евеліна Кушнір, завідувач кафедри фізичної реабілітації і спорту Західноукраїнського національного університету Роман Гах разом зі студентами Дмитром Берекетою та Степаном Саварином.

Хочеться зазначити, що тільки об’єднуючись і розділяючи олімпійські цінності, з’являється можливість з позитивною енергією  та натхненням залучати наших співвітчизників до активного та здорового способу життя,  тим самим заряджатися спортом. І це вкотре вдалося зробити!

 

Тернопільська веслувальниця Іванна Дяченко - бронзова призерка чемпіонату Європи

Вівторок, 29 червня 2021, 09:56

Тернопільська веслувальниця Іванна Дяченко - бронзова призерка чемпіонату Європи

Чемпіонат Європи з веслування на байдарках і каное серед юніорів та молоді до 23 років завершився у польскому місті Познань. Виступаючи у категорії «юніори», вихованка Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності, студентка ЗУНУ Іванна Дяченко у байдарці-одиночці на дистанції 200 м посіла третє місце і здобула бронзову нагороду. Тренери спортсменки Анжела Дяченко та  Володимир Гикавий. До речі, для Іванни Дяченко це четверта медаль юніорського чемпіонату Європи (до цього були срібло і дві бронзи на Євро- 2019), - інформує Федерація каное України.

Загалом на чемпіонаті Європи з веслування на байдарках і каноє серед молоді і юніорів, який проходив в Познані з 24 до 27 червня, збірна України завоювала 5 медалей - 1 срібну і 4 бронзові. Три медалі (всі – бронзові) в активі юніорів, дві – у молодіжної збірної (1 срібло, 1 бронзові). Відзначимо, що три медалі були завойовані в «байдарці-одиночці, 200», дві – в каное-двійці (500 м – юніорки, 1000 м – молодь).

Тернопільські віндсерфінгісти на регаті в Тернополі стали чемпіонами України у всіх номерах програми

Вівторок, 29 червня 2021, 09:55

Тернопільські віндсерфінгісти на регаті в Тернополі стали чемпіонами України у всіх номерах програми

На Тернопільському ставі впродовж чотирьох днів тривав Чемпіонат України з вітрильного спорту. Відбувались змагання у класах вітрильної дошки Techno293 cеред спортсменів та RS-X серед дорослих. Учасниками регати стали понад 20 спортсменів з Миколаєва, Курахово (Донецька область) та Тернополя. «За три дні було проведено десять перегонів, і переможці визначалися за підсумками набраних місць у кожному з них, – розповідає голова перегонового комітету змагань Валерій Чеботарьов із міста Одеси. – Тернопільський став – ідеальна акваторія для проведення змагань з вітрильного спорту, хоча цього разу спостерігались і кардинально різні вітрові умови, аж до майже повного штилю. В перший день через слабкий вітер навіть не вдалося провести жодного перегону, однак ми надолужили цю вимушену перерву за наступні. Сподіваємося, що такі змагання вдасться організувати в Тернополі і наступного року».

 

Отож, за результатами десяти перегонів серед дорослих спортсменів в олімпійському класі RS-X перше та друге місця здобули тернополяни Олександр Тугарєв та Мар’ян Воловець, брогзовим призером став представник Миколаєва Олександр Гончаренко. У класі Techno293 серед юнаків до 17 років переміг тернополянин Тимур Данієлян, другим був його колега по команді Олександр Городиський. У молодшій групі (спортсмени до 15 років) перші два призових місця здобули також тернополяни Давид Огородник та Костянтин Городиський, а третім був Руслан Рудомьотов із Донеччини.

У старшій віковій групі у класі Techno293 серед дівчат до 17 років звання чемпіонки України виборола тернополянка Аліна Нижегородова, друге місце посіла ще одна представниця нашої команди Єва Золота-Авдєєнко, а третьою стала Катерина Голобокова з Донецької області.

Також були відзначені і наймолодші учасники регати, які вперше виступали на змаганнях всеукраїнського рівня, однак пройшли дистанцію на всіх десяти перегонах. Це Єва Мороз, Марк Мороз та Дем’ян Варода.

Юні тернопільські віндсерфігністи є вихованцями відділення віндсерфінгу ДЮСШ з водних видів спорту міста Тернополя, а старші представляють обласну ШВСМ. Тренери команди Олексій Нижегородов та Олександр Тугарєв (старший).

Додамо, що чемпіонат України з віндсерфінгу в Тернополі проводився вдруге, а загалом такі регати з вітрильного спорту в Україні організовуються ще з 1991 року.

 

Сторінка 801 з 1408

«ПочатокПопередня801802803804805806807808809810НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер