images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Продажі автомобілів в ЄС підскочили на 10%, але електромобілі простоюють

Четвер, 21 березня 2024, 13:21

Продажі легкових автомобілів в Європі в лютому зросли на 10%, оскільки автовиробники скористалися відкладеними замовленнями, при цьому частка ринку електромобілів залишилася незмінною.

Про це повідомляє Bloomberg.

Минулого місяця кількість реєстрацій нових автомобілів зросла до 995 059 одиниць, повідомила в четвер Європейська асоціація автовиробників.

Електроавтомобілі не змогли завоювати більшу частку ринку після падіння попиту на ринках, включаючи Німеччину і Швецію.

Хоча низка нових електричних моделей переконала більшу кількість покупців на таких ринках, як Франція та Данія, низькоякісна інфраструктура зарядних станцій залишається перешкодою на шляху до більш широкого розповсюдження. Навіть цінова війна, розпочата минулого року компанією Tesla Inc. виявилася недостатньою для прискорення попиту.

Негативно також впливають субсидії, які поступово скасовують.

Клієнти все частіше звертаються до моделей і з акумулятором і з двигуном: продажі гібридних автомобілів зросли на 12% минулого місяця, випереджаючи зростання не лише повністю електричних автомобілів, але й моделей, що працюють на бензині.

Нагадаємо:

Компанія Toyota домінує у рейтингу World Car Group найбільш продаваних автомобільних брендів за минулий рік. За рік Toyota Group продала 10,8 млн нових авто (+4,6%), зберігаючи значну перевагу над усіма іншими.

ВОЛОДИМИР ТУНІК-ФРИЗ

 

Оперативники Тернополя встановили особу чоловіка, причетного до крадіжки з навчального закладу

Четвер, 21 березня 2024, 13:12


До співробітників Тернопільського районного управління поліції звернулася 42-річна тернополянка. Жінка повідомила, що з приміщення школи, де навчається її малолітній син, невідома особа таємно викрала його барсетку. Хлопець виявив пропажу, коли він повернувся із тренування. Серед викраденого – мобільний телефон, гроші та інші особисті речі. Заподіяну матеріальну шкоду потерпіла оцінила у 7000 гривень.

Працівники кримінальної поліції оперативно встановили особу зловмисника. Ним виявився раніше не судимий житель обласного центру 1989 року народження. Чоловік реалізував викрадену мобілку в ломбард. Усі речові докази правоохоронці вилучили.

Слідчі дану подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. За скоєне тернополянину загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Тривають слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Без машини та грошей залишився 53-річний чоловік

Четвер, 21 березня 2024, 13:08

Під час купівлі автомобіля існує значний ризик натрапити на аферистів. Як правило, найчастіше людей приваблює оголошення, де ціна значно нижча ніж ринкова. Проте такий факт передусім має насторожити. Якщо продавець ще до огляду транспортного засобу просить завдаток, аргументуючи тим, що чимало ще є охочих придбати дану автівку – це має викликати підозру.

Житель Волинської області перерахував понад 66 тисяч гривень невідомим за транспортний засіб, якого так і не одержав. Як з’ясували працівники поліції, чоловіка зацікавила вигідна пропозиція, яку він знайшов у одній із соціальних мереж. Потерпілий зв’язався із продавцем і домовився про покупку машини. Однак після переказу грошей, аферист перестав виходити на зв’язок.

Слідчі здійснюють розслідування в рамках кримінального провадження відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадують: ні в якому разі не надсилайте кошти заздалегідь. Шукайте відгук клієнтів про продавця, можливо хтось вже попереджає про шахрайську пастку.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

У жителя Тернопільського району поліцейські вилучили підакцизних товарів на майже сорок тисяч гривень

Четвер, 21 березня 2024, 13:07


У селі Лопушне на Кременеччині місцевий поліцейський офіцер громади за порушення правил дорожнього руху зупинив автомобіль, яким керував житель Тернопільського району. У багажнику авто було виявлено велику кількість цигарок та пляшок з алкогольними напоями без марок акцизного збору.

З’ясувалося, що підакцизні товари перевозив 24-річний житель Тернопільського району. У нього було вилучено понад 400 пачок цигарок та 250 літрів вина. Загальна сума товару - майже 40 тисяч гривень.

За фактом транспортування алкогольних напоїв та тютюнових виробів на яких немає марок акцизного збору складено адміністративний протокол, який тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією товару.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Оформлення соціальної допомоги обернулося втратою понад 40 тисяч гривень

Четвер, 21 березня 2024, 13:06


У соцмережах шахраї під виглядом різних міжнародних організацій часто поширюють фейкові оголошення про оформлення так званої грошової допомоги. Від такого роду пройдисвітів потерпіла 45-річна жителька Чортківського району.

Соціальну допомогу можна було оформити за декілька хвилин. Потрібно було лише обрати банк на картку якого мали надійти кошти. Після переходу за таким посиланням жителька Чортківщини ввела всі дані банківської картки, в тому числі, секретні паролі, які в жодному разі не потрібно вводити і повідомляти незнайомим особам. Як наслідок – з електронного гаманця було знято 44 тисячі гривень.

Поліцейські застерігають: в жодному випадку не можна вказувати всі дані банківських карток, оскільки шахраї можуть отримати доступ не лише до банківського рахунку, а й до кредитного ліміту. Тоді ви не лише втратите власні кошти, а й матимете борг перед фінустановою.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею шахрайство. Поліцейські вживають заходів, аби встановити осіб, причетних до злочину.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 3 з 1408

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер