images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Вкрав, аби швидше потрапити додому - оперативники піймали у Тернополі велосипедного злодія

Середа, 21 вересня 2022, 11:24

Оперативники карного розшуку спільно із небайдужими громадянами встановили особу чоловіка, який вирішив привласнити чужий велосипед. Із заявою про крадіжку двоколісника марки Winner Gladiator звернувся потерпілий.

22-річний тернополянин повідомив, що 31 серпня близько 16:25 він залишив на кілька хвилин свій двоколісник біля кіоску на вулиці Шептицького. Захисні замки не використовував, а коли повернувся, транспорту уже не було. Вартість транспорту оцінив в кілька тисяч гривень.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники карного розшуку встановили й особу злодія, і знайшли сам велосипед. Привласнив чуже житель Тернопільського району. Він у скоєному зізнався. Каже, що був у стані алкогольного сп'яніння і хотів швидше потрапити додому. Продавати двоколісник не збирався.

Підозрюваний його повернув та перепросив, але навіть при цьому уникнути відповідальності йому не вдасться. Чоловік відповідатиме перед законом згідно із ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Будьте обережні: активізувались шахраї, які розміщують в інтернеті оголошення про продаж паливних дров

Середа, 21 вересня 2022, 11:22

Аферисти під приводом продажу дров виманюють у людей передоплату за товар і зникають. За минулу добу тернопільські поліцейські задокументували два таких факти.

Один із потерпілих, 33-річний житель Тернопільського району, знайшов в одній із соцмереж оголошення про продаж дров. Зв’язався з продавцем, який погодився доставити товар лише після оплати. Чоловік перекинув на банківську картку незнайомця 8 500 гривень. Після отримання коштів зловмисник вимкнув свій телефон.

У схожу шахрайську пастку потрапила жителька Підволочиська. Віртуальні дрова їй обійшлися у 10 000 гривень.

За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочинів.

Поліцейські застерігають жителів області від шахрайської схеми. Не перераховуйте гроші як завдаток чи передоплату за товар навіть у мінімальних розмірах. Ретельно вивчайте усю інформацію про продавця. Зазначені в оголошеннях номери телефонів перевіряйте через пошукові системи Інтернету. Не виключено, що хтось уже став жертвою шахрая і попереджає про це інших. Якщо є можливість, зустрічайтеся з продавцем особисто і розраховуйтеся за товар лише після його отримання.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

будьте обережні: активізувались шахраї, які розміщують в інтернеті оголошення про продаж паливних дров

У Тернополі відновлено обов’язкове носіння масок

Середа, 21 вересня 2022, 10:56

21 вересня у Тернополі в онлайн режимі відбулося засідання міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру.

Під час засідання заслухано інформацію епідеміологів щодо актуальної ситуації із захворюваністю на COVID-19 в регіоні, за результатами якої  прийнято ряд рішень щодо встановлення на території Тернопільської міської територіальної громади додаткових карантинних обмежень.

Серед головних рішень, які набирають чинності з 22 вересня 2022 року:

  1. Забезпечити дотримання маскового режиму у місцях масового скупчення населення, громадському транспорті, торгово-розважальних центрах, магазинах, закладах громадського харчування, закладах культури і мистецтв, релігійних установах.
  2. Забезпечити роботу водіїв та кондукторів на маршрутах використовуючи засоби індивідуального захисту (захисні маски, респіратори).
  3. Здійснювати перевезення пасажирів виключно в захисних масках (респіраторах).
  4. Здійснювати щоденну профілактичну дезінфекцію громадського транспорту, задіяного до перевезень пасажирів.
  5. Рекомендувати працівникам закладів освіти (шкіл) приймати самостійно рішення щодо запровадження маскового режиму для дітей віком від 12 років та працівників закладу, беручи до уваги стан захворюваності.
  6. Організувати належним чином освітній процес відповідно до вимог чинного законодавства (постанови головного державного санітарного лікаря від 06.09.2021р. №10 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).
  7. Забезпечити належну  якість повітря приміщень в закладах освіти.
  8. Забезпечити неухильне подання інформації до ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ» щодо кількості відсутніх дітей в закладах освіти, кількості закритих класів, закладів.
  9. Під час Богослужінь у храмах дотримуватись маскового режиму та інших санітарно-протиепідемічних вимог, згідно з вимогами чинного законодавства. При здійсненні релігійних обрядів використовувати одноразовий посуд або використовувати засоби для дезінфекції Літургійного посуду.
 

Виконком спрямував 4000 літрів паливно-мастильних матеріалів для потреб територіального центру комплектування

Середа, 21 вересня 2022, 10:45

На черговому засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради прийнято рішення про передачу на баланс Тернопільського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки паливно-мастильних матеріалів.

Так, для забезпечення робіт, пов’язаних із виконанням мобілізаційних завдань населення передано 4000 літрів дизельного палива.

«Тернопільський центр комплектування забезпечує перевезення військовослужбовців безпосередньо до місць служби, а також доставляє транспорт. Тож у них є постійна потреба у паливно-мастильних матеріалах і ми допоможемо забезпечити їх цим пальним», – зазначає міський голова Сергій Надал.

Виконком також передав на баланс добровольчих формувань Тернопільської міської територіальної громади товаро-матеріальних цінностей (бензину та дизельного пального) на суму 102 000 грн з метою забезпечення їх функціонування та виконання покладених на них обов’язків.

Нагадаємо, у Тернополі діє Програма забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону, добровольчих формувань Тернопільської міської територіальної громади та військового призову Тернопільської міської територіальної громади, яка розроблена та спрямована для підтримки обороноздатності військових формувань та підрозділів громади, ДФТГ на належному рівні.

У Тернополі підтримано петицію щодо візуального впорядкування вивісок

Середа, 21 вересня 2022, 10:44

На черговому засіданні виконавчого комітету було розглянуто петицію «Дизайн-код м. Тернополя», в якій подається пропозиція щодо візуального впорядкування та формування естетики зовнішнього вигляду міста. Дана петиція набрала у встановлений термін понад 300 голосів.

Відповідно до прийнятого рішення, доручено управлінню стратегічного розвитку міста та управлінню містобудування, архітектури та кадастру врахувати пропозицію, яку подано автором петиції щодо візуального впорядкування та формування естетики зовнішнього вигляду міста згідно чинного законодавства.

Зміни також будуть внесенні в існуючі рішення Тернопільської міської ради, а новий проект рішення подадуть на розгляд виконавчого комітету до 01 жовтня 2022 року.

 

Сторінка 541 з 1430

«ПочатокПопередня541542543544545546547548549550НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер