images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Три автопригоди за минулу добу зареєстрували правоохоронці Тернопільщини

Вівторок, 06 вересня 2022, 10:16

Дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими зареєстрували працівники поліції 5 вересня на Кременеччині. На автодорозі Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече, на перехресті Кременця та села Підлісці, не розминулися автомобілі AUDI та DAF.

За попередньою інформацією, водій легківки не врахував дорожньої ситуації при виїзді з другорядної дороги на головну і як результат - врізався у вантажівку.

Водія AUDI та його 19-річного пасажира госпіталізували в анестезіологічне відділення.

В'їхав у бетонну опору того ж дня і водій автомобіля Dacia Logan. Аварія трапилася у Тернополі на вулиці 15 Квітня. Чоловіка доправили до лікарні.

На перехресті вулиці Будного-Винниченка не розминулися дві іномарки. Водій Volkswagen Passat допустив зіткнення з Audi A4. В результаті удару кермувальники з обох автівок отримали тілесні ушкодження.

У всіх водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Тривають перевірки та встановлюються причини аварій.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Двоє мешканців області понесуть покарання за вирощування нарковмісних рослин

Вівторок, 06 вересня 2022, 10:14

Посіви снодійного маку в рамках профілактичних заходів виявили на приватній земельній ділянці жительки одного з сіл Бережанської територіальної громади працівники відділу поліції №1 міста Бережани. Мак був засіяний поміж іншою городиною.

Поліцейські виявили та вилучили майже триста рослин маку. Як пояснила порушниця, рослини вирощувала для власних потреб.

Нарковмісні рослини вирощував на городі  мешканець Чортківського району. Під час санкціонованого обшуку земельної ділянки слідчі виявили та вилучили  20 рослин коноплі.

Вилучене правоохоронці направили на експертизу. За обома фактами злочинів, розпочато кримінальне провадження згідно статті 310 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції  застерігають громадян та нагадують, що за незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості від 100 і більше рослин або конопель у кількості понад 10 рослин передбачена кримінальна відповідальність.

Вчинення такого кримінального правопорушення карається штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 - 8500 гривень) абo арештoм на стрoк дo шести місяців, абo oбмеженням вoлі на стрoк дo трьoх рoків (ч.1 ст. 310 КК України).

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Поліцейські радять жителям області оплачувати товар після його отримання

Вівторок, 06 вересня 2022, 10:12

Факт шахрайства, пов’язаний з купівлею товару через Інтернет, задокументували співробітники Гусятинського відділення поліції.

Як встановили поліцейські,  потерпілий, 61-річний житель Гусятина, в одній із соцмереж знайшов оголошення про продаж дров. Зателефонував до продавця, який сказав, що доставить товар після повної оплати. Чоловік перекинув на рахунок незнайомця 9 600 гривень. Після перерахування грошей потерпілий більше не зміг дотелефонуватися до продавця.

Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття шахрайства. Поліцейські застерігають жителів області від схожих випадків. Основна порада – не здійснюйте передоплату за товар. Розраховуйтеся з продавцем лише після отримання замовлення.

У разі якщо ви все ж таки потерпіли від шахраїв, не зволікайте, телефонуйте на спецлінію «102».

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

У Тернополі внутрішньо переміщені особи та багатодітні сім’ї отримали базові продуктові набори та гігієнічні засоби

Вівторок, 06 вересня 2022, 10:10

Сьогодні, 6 вересня, у волонтерському штабі, що на базі Центру науки Тернопіль, розпочалась видача сімейних продуктових наборів та базових засобів гігієни з метою підтримки багатодітних сімей.

«Спільно з міською організацією Товариства Червоного Хреста розпочинаємо видачу продуктових наборів і засобів гігієни, які першочергово отримають внутрішньо переміщені особи, що мешкають у нашому місті, та багатодітні сім’ї. Перших 500 пакунків з продуктами і засобами гігієни уже готові та будуть передані. Попередньо спільно з працівниками Червоного хреста визначено, які є потреби у людей і підібрано у набори необхідні речі та засоби,  – зазначає міський голова Сергій Надал. – З початку війни Тернопіль надав прихисток десяткам тисяч переселенцям і наразі понад 28 тисяч таких осіб залишились жити тут на тривалий період. Упродовж цього часу волонтери, іноземні партнери та небайдужі мешканці допомагали, щоб забезпечувати внутрішньо переміщених осіб продуктами харчування, одягом і всім необхідним. Дякую сьогодні кожному, хто долучався до підтримки наших громадян. Разом ми переможемо».

Міський голова додає, що такі набори з продуктами харчування та засобами гігієни будуть видаватись і надалі.

Нагадаємо, отримати таку допомогу можуть:

  • сім’ї, які виховують четверо та більше дітей, віком до 18 років;
  • багатодітні сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах;
  • багатодітні сім’ї, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи в Тернопільській громаді;
  • багатодітні сім’ї, у яких один з батьків – мобілізований.

Для того, щоб отримати допомогу, потрібно зареєструватись та заповнити онлайн-заявку запосиланням.

За детальною інформацією звертайтесь за номером телефону: (098) 181 95 15.

 

У Тернополі на вул. Білецькій частково демонтовано дерев’яну тимчасову споруду

Вівторок, 06 вересня 2022, 10:10

6 вересня постійно діючою робочою групою з організації проведення демонтажів тимчасових споруд, які влаштовані на земельних ділянках комунальної власності без документів, що посвідчують право користування землею, спільно з управлінням муніципальної інспекції міської ради, в присутності  працівників Тернопільського РУП  ГУНП в Тернопільській області частково демонтовано дерев’яну тимчасову споруду, яка була розміщена на вул. Білецькій (біля пляжу «Циганка») в м. Тернополі. Власника даного об’єкту не встановлено.

Демонтаж проведено на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 31.08.2022 року  №906 «Про усунення порушень у сфері земельного законодавства та містобудування».

У  зв’язку із технічною неможливістю провести демонтаж тимчасової споруди в цілісному вигляді, постійно діюча робоча група з організації проведення демонтажів демонтує об'єкт шляхом розбору.

 

Сторінка 549 з 1423

«ПочатокПопередня541542543544545546547548549550НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер