images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Псевдооператор мобільного зв’язку ошукав тернополянку на чималу суму.

Середа, 10 серпня 2022, 10:49

Кримінальне провадження за фактом шахрайства відкрили працівники Тернопільського районного управління поліції вчиненого щодо жительки міста 1956 року народження. Жінка повірила додзвонювачу й як наслідок стала жертвою афери.

Вона розповіла, що до неї зателефонував невідомий чоловік й представився співробітником мобільного телефонного зв’язку. Він повідомив потерпілій про можливість убезпечити мобільний зв’язок та рахунок краянки від шахраїв. Аби активувати дану послугу аферист попросив повідомити чотирьох значне число, яке надійшло жінці на мобільний. Тернополянка без роздумів зробила, що її попросили, а за лічені хвилини отримала сповіщення про списання з банківського рахунку майже 17 000 гривень.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці просять бути обережними та не повідомляти нікому вміст смс-повідомлень й всієї інформації, що стосується ваших електронних гаманців. Окрім цього аферисти практикують випадки блокування і перевипуску сім-карт.

Підробивши сімку, шахраї реєструються в мобільному додатку банку. Як тільки вони отримують доступ до рахунку жертви, відразу переказують гроші на свої рахунки інших банків. Банк надсилає одноразові паролі та смс-повідомлення про операції вже на новий фінансовий номер, який зареєстрував шахрай.

Аби вберегти себе від такого роду махінацій найкраще здійснити реєстрацію мобільного номера. Чим точніше ідентифікують особу, якій належить сім-карта, тим менший ризик. Є два варіанти: перехід на «контракт» або прив'язка свого pre-paid номера до паспорта.

Щоб здійснити заміну сім-карти, необхідно переконатися, що вона дійсно належить абоненту, який звернувся у відділення оператора зв’язку. Контрактні абоненти показують паспорт, а незареєстровані pre-paid абоненти, проходять багатокрокову процедуру ідентифікації. Для цього користувач повинен назвати секретне слово, встановлене абонентом, два номери, на які він дзвонить найчастіше, серійний номер sim-карти інші додаткові питання.

Також ви можете уточнити інформацію у вашого оператора про можливу послугу: блокування самостійної заміни вашої SIM-картки сторонніми особами. Саме завдяки цьому громадяни можуть якнайкраще убезпечити свої кошти від рук невідомих осіб.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Радіаційний фон у Тернополі та області перебуває в межах норми

Середа, 10 серпня 2022, 10:26

ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» надав актуальні дані щодо рівня радіаційного фону на території Тернополя та області.

Так, станом на 09:00 год. ранку 10 серпня радіаційний фон має наступні показники:

  • м. Тернопіль - 13 мкР/год;
  • м. Кременець - 10 мкР/год;
  • м. Чортків - 12 мкР/год;
  • м. Борщів - 10 мкР/год;
  • м. Заліщики - 12 мкР/год;
  • м. Бучач - 10 мкР/год;
  • м. Теребовля - 12 мкР/год;
  • смт. Козова - 11 мкР/год.

За проведеними замірами потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання показники природного радіаційного фону на вказаних територіях знаходяться в межах величин фону, який характерний для даних територій і не перевищує багаторічних значень природного радіаційного фону на території Тернопільської області 0, 16 мкР/год.

З бюджету Тернопільської громади додатково спрямовано 10 мільйонів гривень на ремонти укриттів у закладах освіти

Середа, 10 серпня 2022, 10:25

На засіданні виконавчого комітету внесено зміни до бюджету Тернопільської міської територіальної  громади  на  2022 рік.

Зокрема:

  • спрямовується 1 млн грн на придбання обладнання для військових формувань в межах «Програми забезпечення    обороноздатності   військових  формувань   Тернопільського  гарнізону   та  військового  призову  Тернопільської  міської  територіальної  громади  на  2022 рік»;
  • додатково спрямовано 10 млн грн на облаштування укриттів в закладах освіти (5 млн грн – для ремонту укриттів у закладах дошкільної освіти, 4,5 млн грн – на ремонти сховищ у загальноосвітніх закладах, 50 тис. грн – на ремонти укриття у спецзакладі для дітей, котрі потребують  корекції  фізичного  та/або  розумового  розвитку і 440 тис. грн – на ремонт укриттів у закладах професійної (професійно-технічної освіти));
  • спрямовано кошти управлінню ЖКГ для виконання невідкладних заходів з благоустрою міста у сумі 20 млн грн;
  • на управління транспортних мереж та зв’язку спрямовується 12 млн грн, у т.ч. на компенсацію за пільговий  проїзд  у міському громадському транспорті окремим категоріям громадян.

Відповідно до рішення, вносяться також зміни в кошторисні призначення управління культури і мистецтв  Тернопільської міської ради, завдяки чому спрямовуються кошти на ремонти укриттів в Тернопільській музичній школі № 1 та в Тернопільській музичній школі №2.

Нагадаємо, на початку липня виконком уже спрямовував 24,5 млн грн на проведення ремонту укриттів у закладах освіти.

 

Для мобільного стоматологічного кабінету, що поїде на передову, міська рада передала пальне та шини

Середа, 10 серпня 2022, 10:24

На засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради прийнято рішення про передачу шин та 400 л дизельного палива для автомобіля Mersedes-Benz Sprinter, який є мобільним стоматологічним кабінетом.

Уже найближчими днями цей стоматкабінет поїде на фронт надавати нашим захисникам ургентну стоматологічну допомогу.

Мобільний стоматологічний кабінет обладнано стоматологічною установкою, стерилізаційним відділенням, кондиціонером і усім необхідним для того, щоб проводити терапевтичне та хірургічне лікування у польових умовах. Заплановано укомплектувати кабінет й устаткуванням для ортопедичної допомоги пацієнтам.

Нагадаємо, реалізувати проєкт – стоматологічний мобільний кабінет допоміг один із місцевих виробників – фірма «Галіт», що займається виробництвом стоматологічного устаткування.

508 жителів Тернопільської громади отримають компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у липні

Середа, 10 серпня 2022, 10:23

З 1 по 5 серпня у тернопільському Центрі надання адміністративних послуг тривав прийом документів для компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у попередньому місяці. За цей період відповідні документи подали 518 громадян.

Усі заяви опрацьовані працівниками виконавчих органів міської ради, зокрема:

-  508 особам визначено обсяг компенсації витрат осіб, що тимчасово розмістили ВПО, які перемістились у період воєнного стану на територію Тернопільської міської територіальної громади всього на суму 617932,49 грн.

- 10 особам відмовлено (причини – не вірно вказано кількість днів, ВПО не зареєстровані в Єдиній інформаційній базі, або вибули в інше місце проживання, при перевірці встановлено факт не проживання ВПО за даною адресою, не вірно вказані ін.код та розрахунковий рахунок, особи що розмістили ВПО є членами сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України).

Компенсація особам, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, виплачується у безготівковій формі до кінця місяця з дня закінчення звітного місяця.

До слова, за березень, квітень, травень та червень компенсацію за тимчасове розміщення ВПО загалом нарахували 2584 власникам житла на загальну суму понад 2,7 млн грн.

Нагадаємо, фізичні особи-громадяни України віком від 18 років, які є власниками житла або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину і безоплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, крім членів своєї сім’ї  для покриття понесених ними витрат, пов’язаних з розміщенням внутрішньо переміщених осіб, повинні подати адміністратору для сканування наступні документи:

  • документ, який посвідчує його особу. Особа, яка звертається по довіреності - оригінал довіреності та документ, що посвідчує особу, на яку оформлена довіреність;
  • документ, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням.

Додатково мати копії документів:

  • реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника;
  • номер банківського рахунку для перерахування суми компенсації (за стандартом ІВАN, який складається з 29 символів);
  • довідок внутрішньо переміщених осіб.

Детальніше ознайомитися з порядком подання документів для отримання компенсації можна за посиланням https://ternopilcity.gov.ua/news/59247.html

 

Сторінка 566 з 1408

«ПочатокПопередня561562563564565566567568569570НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер