images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На території тернопільського парку «Сопільче» («Топільче») частково демонтовано тимчасову споруду

Середа, 13 липня 2022, 10:14

13 липня постійно діючою робочою групою з організації проведення демонтажів тимчасових споруд, які влаштовані на земельних ділянках комунальної власності без документів, що посвідчують право користування землею, спільно з управлінням муніципальної інспекції міської ради проведено частковий демонтаж, з технічних причин, тимчасової споруди, яка була розміщена без дозвільних документів на території парку «Сопільче» («Топільче») в місті Тернополі.

Демонтаж проведено на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 29.06.2022 року  № 656 «Про усунення порушень у сфері земельного законодавства та містобудування».

Робота з виконання рішення виконавчого комітету продовжується.

 

 

 

Міський голова Тернополя Сергій Надал привітав жителів Чернихова з Днем села

Середа, 13 липня 2022, 10:04

Цьогоріч минає 809-річниця від дня першої згадки про село Чернихів, що входить до складу Тернопільської міської територіальної громади з 2018 року. Міський голова Сергій Надал з нагоди Дня села привітав місцевих жителів зі святом.

«Чернихів – село з багатою та славною історією. Одиниці українських міст можуть похвалитись такою історією та відзначати вже 809 річницю. Але найголовніше, це село з працьовитими та освіченими людьми, в яких на генетичному рівні закладений патріотизм та любов до України. Сьогодні Чернихів – це волонтерський центр, де люди не покладаючи рук працюють для допомоги фронту та жертвам московської агресії. Тонни найсмачніших домашніх страв вирушили на фронт, щоб наші захисники хоч на хвилину відчули себе вдома, - відзначає Сергій Надал. - Дякую кожному з Вас за працю, патріотизм та любов до України. Весь Тернопіль пишається тим, що такі славні люди зі ставного Чернихова є частиною нашої спільної Тернопільської громади. Бажаю всім здоров’я, щастя та Божого Благословення. Нехай Господь та Пресвята Богородиця охороняє всіх наших воїнів, які боронять святу українську землю. Миру нам всім після перемоги над нашим тисячолітнім московським ворогом».

Нова ера астрономії: телескоп Джеймса Вебба надіслав надчіткий науковий знімок

Вівторок, 12 липня 2022, 11:02

Космічний телескоп Джеймса Вебба створив найглибше та найчіткіше наукове фото космосу.

На зображенні в інфрачервоному діапазоні – скупчення галактик SMACS 0723.

Знімок представив на брифінгу президент США Джо Байден, повідомляє NASA.

"Тисячі галактик, включаючи найслабкіші об’єкти, які коли-небудь спостерігали в інфрачервоному діапазоні, вперше з’явилися в полі зору Вебба. Цей шматочок величезного всесвіту займає ділянку неба розміром приблизно з піщинку, яку хтось із землі тримає на відстані витягнутої руки", – пояснюють науковці NASA.

Зображення NASA

Камера на телескопі створила серію зображень на різних хвилях  інфрачервоного діапазону. На збір та обробку інформації для створення єдиного фото витратили 12,5 годин, раніше для цього довелось би витратити кілька тижнів.

На світлині показано скупчення галактик SMACS 0723 таким, яким воно виглядало 4,6 мільярда років тому. Це скупчення галактик "працює" як гравітаційна лінза, тобто збільшує віддалені галактики позаду та робить їх більш яскравими.

Зображення телескопом Вебба та Hubble

Таким чином телескоп Вебба дозволяє науковцям розгледіти та дослідити крихітні слабкі структури, які ніколи раніше не бачили, зокрема зоряні скупчення та дифузні елементи.

Нагадаємо, у вересні 2021 року телескоп Hubble зробив знімок потужного вибуху від смерті зірки.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

 

З російського полону звільнили п’ятьох українців, серед них троє цивільних

Вівторок, 12 липня 2022, 10:44

З російського полону звільнили п’ятьох українців, серед яких військовослужбовець ЗСУ, колишній співробітник поліції та троє цивільних осіб.

Джерело: повідомлення ГУР України

Дослівно: "В ході проведеної спецоперації силами спецпідрозділу ГУР МО України на тимчасово окупованих територіях Херсонської області звільнено п’ятьох громадян України, які перебували в полоні російських окупантів".

Деталі: Повідомляється, що звільнили військовослужбовця ЗСУ, колишнього співробітника поліції та трьох цивільних осіб. Один зі звільнених має серйозне бойове поранення.

Обставини звільнення не наводяться.


За пів року у Тернополі більше трьохсот осіб постраждали від домашнього насильства.

Вівторок, 12 липня 2022, 10:10

Оперативне реагування на повідомлення про домашнє насильство, надання допомоги постраждалим особам та профілактична робота – основні завдання мобільної групи з протидії  домашньому насильству, яка вже майже три роки працює у Тернопільському райуправлінні поліції.

Як розповідає начальниця підрозділу Галина Гуменюк, за пів року працівники групи здійснили 561 виїзд на повідомлення жителів Тернополя. Загалом за цей період потерпіли від домашнього насильства  303  особи. Найбільше зверталися за допомогою жінки – 160 повідомлень. Очевидцями сімейних сварок чи їх учасниками стали 69 дітей.

За результатами проведених перевірок поліцейські склали 223  адмінпротоколи за статтею 173-2 КУпАП на осіб, які вчинили домашнє насильство. Також розпочали 9 кримінальних проваджень за ст. 126-1 ККУ (домашнє насильство), 12 – за ст. 125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження) та 6 – за ст. 390-1 ККУ   (невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників).

З початку року співробітники мобільної групи винесли 123 термінових приписи особам, які вчиняли домашнє насильство. Цим приписом правоохоронці можуть зобов’язати домашнього кривдника залишити місце проживання жертви й заборонити йому контактувати з постраждалою особою. За невиконання такого припису порушнику доведеться сплатити штраф, виконати громадські роботи або відбути адміністративний арешт.

Задля запобігання проявам домашнього насильства співробітники групи систематично співпрацюють з соціальними службами. З початку року вони здійснили майже 50 спільних профілактичних рейдів у сім’ї, які перебувають на обліку.

Правоохоронці звертаються до громадян не замовчувати факти жорстокого поводження у родинах, а вчасно звертатися за допомогою, особливо, якщо очевидцями чи учасниками таких явищ є діти, особи похилого віку чи громадяни із особливими потребами.  Телефони для контактів: (0352) 23-55-92 (Тернопільський міський центр соціальних служб, вулиця Медова, 3), 0352-43-31-00 (телефон довіри) та спецлінія 102.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 619 з 1427

«ПочатокПопередня611612613614615616617618619620НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер