images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Понад 70% університетів готові проводити очне навчання – Шкарлет

П'ятниця, 02 вересня 2022, 10:49

У Міністерстві освіти та науки провели перевірки укриттів у технічних та вищих навчальних закладах.

За результатами, понад 70% закладів фахової передвищої та вищої освіти готові проводити очне навчання, повідомив міністр Сергій Шкарлет.

У профтехах цей показник ще вищий – до офлайн навчання готові 88% закладів.

Найвищі показники готовності до освітнього процесу у традиційному форматі мають:

  • місто Київ;
  • Львівська область;
  • Закарпатська область;
  • Чернівецька область;
  • Кіровоградська область.
Фото: kasto / Depositphotos

Загалом в Україні очне навчання готові проводити у 56% закладів освіти. Зокрема, у 64% шкіл та 44% садочків.

У Міністерстві зазначили, що перевірки ще тривають. Тому кількість готових до очного навчання закладів може зрости.

Нагадаємо, що в новий навчальний рік стартував як дистанційно, так і у змішаній формі. За парти вертаються переважно школярі на західній та центральній Україні.

Вікторія Андрєєважурналістка УП.Життя

 

Уряд схвалив нові санкції проти РФ та Білорусі, список осіб очолили доньки Путіна

П'ятниця, 02 вересня 2022, 10:38

ФОТО: МІНРЕІНТЕГРАЦІЇ

Кабінет міністрів на своєму засіданні схвалив новий пакет санкцій, який стосується 99 фізичних та 178 юридичних осіб, у тому числі доньок президента РФ Володимира Путіна.

Джерелопресслужба Мінреінтеграції

Деталі: Повідомляється, що йдеться про російські підприємства військово-промислового комплексу, посадові особи нацбанків РФ та Білорусі.

Під санкції потрапили, у тому числі, компанії та особи держав, які сприяли агресії РФ проти України, допомагали агресору обходити попередні санкції. Зокрема, говориться про ГК "Сернія", яка допомагала РФ постачати продукцію мікроелектроніки для потреб ВПК.

Крім того, санкції ввели проти російської телекомпанії "Царьград" та компаній, які займались майнінгом в інтересах російської промисловості.

Список персон, що потрапили під жорсткі обмеження, очолили доньки президента РФ Володимира Путіна.

В Мінреінтеграції підкреслили, що санкції будуть застосовуватись Україною синхронно з  країнами-партнерами.

Що було раніше: 30 серпня Кабінет міністрів України схвалив пропозиції про введення персональних санкцій проти патріарха РПЦ Кирила та ще 7 представників російської православної церкви.

СТАНІСЛАВ ПОГОРІЛОВ

В аварії на Збаражчині загинув мешканець Тернопільського району

П'ятниця, 02 вересня 2022, 10:37

Дорожньо-транспортна пригода з потерпілими трапилася 1 вересня близько 17:00. На автодорозі Доманове –Ковель-Чернівці, неподалік села Колодно не розминулися дві автівки.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, рятувальники та бригада екстреної меддопомоги. За попередніми даними, мешканець Миколаївщини,  водій автомобіля «Volkswagen» не впорався з керуванням та, виїхавши на зустрічну смугу, допустив зіткннення з автомобілем «BMW».

До Збаразької районої лікарні потрапили троє учасників автопригоди.

Врятувати життя 20-річного кермувальника «BMW» не вдалося, від отриманих травм він помер реанімаційному відділені.

Даний факт внесений в ЄРДР згідно з ч. 2 ст. 286 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Дітей, позбавлених батьківської турботи, до школи відвели поліцейські.

П'ятниця, 02 вересня 2022, 10:35

До Всеукраїнської акції «Відведи дитину до школи» долучилися тернопільські правоохоронці. Працівники ювенальної превенції супроводжували до навчального закладу діток, які опинилися у складних життєвих ситуаціях.

Цьогоріч дев’ять вихованців Тернопільського центру соціально-психологічної реабілітації прийшли до ЗОШ № 13 з поліцейськими. Особливим цей день став для двох першачків, адже вони вперше переступили шкільний поріг за руку з працівниками поліції.

Перед початком занять гості нагадали діткам правила безпеки, наголосили на необхідності перебувати в укриттях під час повітряної тривоги та про наплічник, в якому мають бути необхідні речі.

Вчителі навчального закладу подякували поліцейським за таку важливу підтримку та турботу про підростаюче покоління.

На прощання поліцейські побажали усім школярам цікавих уроків, гарних оцінок, нових друзів, позитивних вражень від навчання та мирного неба.


Оформлення грошової допомоги – обернулося для двох мешканців області втратою коштів

П'ятниця, 02 вересня 2022, 10:33

Правоохоронці Тернопільщини продовжують документувати факти шахрайств пов’язаних з привласненням грошових коштів з чужих банківських рахунків. Громадяни оформляють грошову допомогу від держави, а потрапляють в шахрайські пастки.

Аферисти створюють різноманітні сайти з інформацією про виплату матеріальної допомоги. В повідомленні шахраї вказують посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. За посиланням громадянам пропонується ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей.

В таких випадках аферисти використовують фішинг. Громадяни, вказуючи конфіденційні дані та автоматично передають їх шахраям. Володіючи такими даними зловмисники без труднощів привласнюються гроші.

Від такої афери й потерпіла 24-річна жителька Чортківського району. Дівчина знайшла інформацію про можливість оформлення грошової допомоги для студентів. Й як тільки вона зробила все, що було вказано в дописі, отримала сповіщення про списання власних заощаджень в розмірі 25 000 гривень.

Інша заявниця хотіла отримати фінансову підтримку від міжнародної організації. Натомість втратила 10 000 гривень, які аферист зняв без труднощів.

За даними фактами слідчі територіальних підрозділів поліції  відкрили кримінальні провадження відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Кіберполіцейські вкотре закликають громадян бути пильними та радять отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Необхідно уважно перевіряти URL-адресу сайту - один непомітний символ може означати, що людина потрапила на фішинговий ресурс. Не варто переходити за сумнівними посиланнями та не потрібно вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

Сторінка 541 з 1411

«ПочатокПопередня541542543544545546547548549550НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер