images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі запрацювали поліцейські велосипедні патрулі.

П'ятниця, 22 липня 2022, 10:40

На чергування у парки обласного центру заступили велопатрулі. Вони стежитимуть за охороною громадського порядку, аби містяни могли почувати себе в безпеці.

За словами заступника начальника відділу превенції Тернопільського районного управління поліції Сергія Вишовського, у літній період багато людей відпочивають на території парків. Тому перші велопатрулі запустили саме у паркових зонах.

Основна перевага велопатрулів  – це оперативність та мобільність. Патрульні можуть проїхати на велосипеді там, де автівкою буде складно дістатися. Щодня на велопатрулювання заступатиме шість поліцейських – три екіпажі по дві людини. Вони пройшли спеціальний відбір та оснащені всім необхідним для роботи.

«Наші завдання  - це патрулювання, виявлення адміністративних правопорушень, проведення профілактичних бесід з громадянами, перевірка документів у підозрілих осіб та своєчасне  прибуття на допомогу тим, хто цього потребує», - розповідає дільничний офіцер поліції Тернопільського райуправління  поліції Роман Йопа.

Поліцейські патрулюватимуть на велосипедах вдень з 12 до 20 години, а в нічний час на службу заступатимуть піші наряди. Двоколісники для потреб поліції були закуплені за кошти місцевого бюджету.

«Велопатрулі зроблять наше місто більш безпечним та допоможуть поліції  ефективніше виконувати покладені на них обов’язки», -  зауважує міський голова Тернополя Сергій Надал.

Після інструктажу поліцейські на велосипедах виїхали на маршрути чергування.


 

Тернопільські поліцейські розпочали кримінальне провадження щодо батьків новонародженої дитини за недогляд.

П'ятниця, 22 липня 2022, 10:37

У рамках заходів щодо забезпечення захисту прав дітей з родин внутрішньо-переміщених осіб поліцейські виявили факт недогляду за новонародженою дитиною. Батьки маляти прибули до Тернополя з Харкова.

Як з’ясувалося, дитина народилася з вагою три з половиною кілограми, а через два тижні під час огляду педіатра з’ясувалося, що маля втратило вагу. Про це лікарка повідомила соціальні служби. Від них надійшло повідомлення до поліції.

Немовля було  вилучено та доправлено до обласної дитячої лікарні, де досі перебуває під наглядом лікарів. Щодо батьків розпочато кримінальне провадження за статтею 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною) ККУ. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Розпочалася інспекція укриттів у житловому фонді міста Тернополя

П'ятниця, 22 липня 2022, 10:35

Цими днями голови тернопільських ОСББ і управителі багатоквартирних будинків проводять роботи з впорядкування укриттів.  Міський голова Тернополя Сергій Надал перевірив сховища у будинках, що розташовані на вул. Слівенській.

«Сьогодні першочергове завдання максимально збільшити кількість місць, які можуть бути сховищами на випадок небезпеки у Тернополі. Зокрема,  у житловому фонді - це підвальні приміщення. Всі балансоутримувачі, ЖЕКи та ОСББ, повинні очистити укриття від сміття та ознакувати захисні споруди, - відзначає Сергій Надал. - Наразі ведеться додаткова робота з провайдерами, щоб провести інтернет у сховища. В кожному будинку повинна бути відповідальна людина, яка під час оповіщення сигналу «Повітряна тривога» зможе відкрити підвал. Це важливо, щоб будь-хто із громадян, хто перебуватиме близько до укриття, також мав змогу перейти у безпечне місце. Наразі є ряд будинків, де приміщення вже підготовлені, в інших - роботи ще ведуться».

Нагадаємо, у навчальних закладах міста триває підготовка до нового навчального року і також проводяться роботи з підготовки укриттів для учнів.

 

У Тернопільську лікарню №3 доставлено дві реабілітаційних шини категорії СРМ

П'ятниця, 22 липня 2022, 10:34

Днями Тернопільська міська комунальна лікарня № 3 отримала від міжнародних партнерів з  Благодійних фондів «Afriquia», «Malak» та «World with Ukraine»  дві реабілітаційних шини категорії СРМ.

Основне її застосування – безперервна розробка пасивного руху в колінних суглобах. Тож пацієнти, які потребуватимуть такого відновлення зможуть пройти реабілітацію завдяки цим шинам.

Згодом у лікарню буде доставлено такі ж засоби іммобілізації для розробки пасивних рухів ліктьових суглобів.

Висловлюємо щиру подякам партнерам із міжнародних фундацій. В єдності і спільній підтримці зможемо прийти до перемоги.

У Тернополі перевіряють стан готовності укриттів у закладах освіти

П'ятниця, 22 липня 2022, 10:33

Цими днями в навчальних закладах Тернопільської громади триває активна підготовка до нового навчального року. Керівники закладів освіти отримали рекомендації як організувати та привести фонд захисних споруд у готовність для використання їх за призначенням.

21 липня міський голова Сергій Надал спільно з начальницею управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольгою Похиляк перевірили стан готовності укриттів у тернопільських загальноосвітніх школах №№ 14, 15,17.

«Сьогодні одним із першочергових завдань є безпека  мешканців нашого міста. Тому маємо створити максимальну кількість нових укриттів і підготувати до належного стану вже наявні укриття, зокрема, зробити їх більш комфортними та безпечними. Адже чимало захисних споруд у школах використовуються як безпечні місця під час повітряної тривоги для мешканців прилеглих будинків, – зазначає Сергій Надал. – Сьогодні оглянули стан укриттів у школах №№ 14,15,17. Зокрема, у ТЗШ №14 роботи майже завершено, залишилось посилити роботу вентиляційної системи, у ТНВК №15 та ТСШ №17 триває поточний ремонт стін та вентиляції. Роботи розпочаті та тривають і в інших навчальних закладах громади та мають бути завершені до 20 серпня цього року».

Міський голова додає, інспектування стану укриттів у школах нашого міста та громади тривають.

Нагадаємо жителям та гостям міста, що на сайті Тернопільської міської ради розміщено інтерактивну карту захисних споруд (в рубриці Е-сервіси), на якій можна переглянути місця укриттів, що розміщені найближче до вашого місця перебування чи проживання.

 

Сторінка 587 з 1408

«ПочатокПопередня581582583584585586587588589590НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер