images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Депутати прийняли звернення щодо виділення додаткових коштів державної субвенції на забезпечення препаратами інсуліну

Субота, 06 жовтня 2018, 07:26

5 жовтня під час чергового засідання сесії Тернопільської міської ради було прийнято звернення до Прем’єр – міністра України Володимира Гройсмана та в.о Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун щодо виділення додаткових коштів державної субвенції на забезпечення інсуліном тернополян, хворих на цукровий діабет.

«Станом на жовтень 2018 року забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну за рахунок державної субвенції у Тернополі складає лише 40% від річної потреби, - зазначає міський голова Сергій Надал. – У зв’язку з цим є звернення від керівництва тернопільських закладів охорони здоров’я щодо того, аби ці кошти були виділені в повному обсязі. Зокрема,  додаткова потреба в коштах медичної субвенції складає 4 млн. грн».

 

 

Прем’єр – міністру України

Гройсману В.Б.

в.о Міністра охорони здоров’я

Супрун Н.

 

Звернення

В м.Тернополі складається критична ситуація із забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет.

Медична субвенція на забезпечення інсуліном доведена м. Тернополю в розмірі 4967,1 тис. грн., що складає 40 % до річної потреби. Річна потреба в коштах складає 11977,5 тис. грн. Для вирішення критичної ситуації з забезпеченням інсуліном дітей за рахунок коштів міського бюджету було придбано інсулінів на суму 200,0 тис. грн. Для забезпечення потреби до кінця року, з врахуванням залишків інсуліну, які були у закладах на початок 2018 року, додаткова потреба в коштах складає 4,0 млн. грн.

На сьогоднішній день кошти медичної субвенції використані повністю. У жовтні, листопаді, грудні 2018 р. жителі міста, хворі на цукровий діабет залишаються без життєво необхідного препарату.

В зв’язку із вищенаведеним, для вирішення критичної ситуації із забезпеченням інсулінами хворих на цукровий діабет просимо Вас розглянути можливість додаткового виділення коштів на суму 4,0 млн. грн.

Прийнято на 28 сесії Тернопільської міської ради 05.10.2018 р.

 

 

Міський голова                                                                         С.В.Надал


rada.te.ua

 

Триває прийом документів на оформлення субсидії на зимовий період

П'ятниця, 05 жовтня 2018, 05:56

З 1 жовтня у Тернополі розпочалася процедура оформлення державної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг в опалювальний період. Комунальна субсидія надається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону.

Призначення субсидій у Тернополі здійснюється в управлінні соціальної політики міської ради на підставі поданої заяви та декларації.

Станом на 1 жовтня з 49 тис. тернопільських домогосподарств, які раніше отримували комунальні субсидії, відтепер отримуватимуть лише 8 тис. сімей.   Спричинено це новими правилами надання пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, які набули чинності в Україні 1 травня 2018 року.

Для більшості тернопільських сімей, які вже користуються державною допомогою при оплаті за житлово-комунальні послуги, субсидії в опалювальний період перепризначатимуть автоматично, без додаткового звернення в управління соціальної політики. Зокрема, це сім’ї:

  • які отримували субсидії у неопалювальний період;
  • розмір призначеної субсидії на неопалювальний період яких становив 0,00 грн. З початком опалювального періоду їм буде проведено перерахунок розміру субсидії в автоматичному режимі.

Усім іншим сім’ям, яким згідно із умовами нового порядку надання субсидій, з 1 жовтня надається право на призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг в опалювальний період, потрібно звернутися в управління соцполітики не пізніше 20 жовтня.

Для отримання інформаційно-роз'яснювальних консультацій рекомендується також звернутися сім’ям, які бажають отримати субсидії, проте у них наявні певні причини на її непризначення. Це пояснюється тим, що житлову субсидію може бути призначено за рішенням спеціальної комісії, утвореної виконавчим комітетом міської ради,  виходячи з конкретних обставин, що склалися в сім’ї.

Детальнішу інформацію про порядок надання субсидій можна отримати в управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради за адресою вул. Лисенка, 8. Графік прийому громадян: понеділок- четвер: з 08.00 год. до 17.00 год., п’ятниця - з 08.00 год. до 16.00 год.

rada.te.ua

Експертна рада схвалила проект рішення «Про внесення змін до бюджету Тернополя на 2018 рік»

П'ятниця, 05 жовтня 2018, 05:55

Виконавчим комітетом підготовлено проект рішення «Про внесення змін до бюджету м. Тернополя на 2018 рік», який буде розглядатися на найближчому засідання сесії міської ради. Цим документом здійснено перерозподіл асигнуваннь між головними розпорядниками коштів  шляхом спрямування  їх на заробітну плату з нарахуваннями, оплату енергоносіїв та інших соціально-захищених видатків бюджету.

Зокрема, зменшуються видатки по головних  розпорядниках коштів міського бюджету на  загальну суму 45,8 млн. грн. Ці кошти спрямовуються на виплату заробітної плати працівникам освіти – 8,6 млн.грн., на виплату заробітної плати працівникам медичної галузі – 11,3 млн.грн., оплату енергоносіїв у закладах охорони здоров’я та медицини,  на відшкодування пільгового перевезення  окремих категорій громадян, на компенсаційні виплати учасникам АТО за земельні ділянки,  на поточне утримання житлово-комунального господарства, на фінансову підтримку  КП «Тернопільводоканал» та КП Тернопільміськтеплокомуненерго» та ін.

Варто зазначити, що  цей проект рішення схвалено експертною радою, а також бюджетною комісією.

Протокол засідання експертної ради додається.

rada.te.ua

 

У Тернополі встановили 15 камер відеоспостереження з автоматичним розпізнаванням номерних знаків автомобілів

Четвер, 04 жовтня 2018, 09:51

У Тернополі триває розширення централізованої системи відеоспостереження. Відтак, нещодавно у місті з’явилося ще 15 нових камер відеонагляду, що допоможуть правоохоронним органам у фіксації порушень громадського порядку та Правил безпеки дорожнього руху.

Як повідомляють у КП «Тернопіль Інтеравіа», основними об’єктами, де розміщені камери відеоспостереження, є місця з підвищеною небезпекою – це в’їзди-виїзди з міста, перехрестя, кільцеві дороги, а також місця масового скупчення громадян. На кожній точці встановлено по 2 камери високої якості з автоматичним розпізнаванням номерних знаків транспортних засобів.

Загалом у місті уже встановлено близько 450 камер відеоспостереження.

Переглянути онлайн трансляцію з камер можна за посиланням http://webcam.te.ua/

До слова, комунальна система відеоспостереження підключена до Ситуаційного центру муніципальної поліції, що тісно співпрацює та координує свої дії у напрямку відеоспостереження з Національною поліцією, Службою безпеки України та управлінням житлово-комунального господарства міської ради.

rada.te.ua

З будівель на просп. Степана Бандери демонтовано три рекламні засоби

Четвер, 04 жовтня 2018, 09:50

4 жовтня постійно діючою робочою групою з організації проведення демонтажів тимчасових споруд, які влаштовані на земельних ділянках комунальної власності без документів, що посвідчують право користування землею, демонтовано рекламні засоби, а саме:  щит «Fitonyashka» з будівлі на проспекті Степана Бандери, 4, два банери «Second hand» та «Гарантований врожай…» з будівлі на проспекті Степана Бандери, 96 в м. Тернополі.

Демонтаж проведено на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 23.05.2018 року 393 «Про скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами та демонтаж рекламних засобів».

Зазначені демонтовані об’єкти знаходиться на території ПП «Східний масив» за адресою вул. Лесі Українки, 5а.

Для повернення демонтованих рекламних засобів власникам необхідно звернутись в ПП «Східний масив» (просп. Степана Бандери, 94) з питання відшкодування коштів, затрачених на проведення робіт з демонтажу, перевезення та зберігання. При собі мати документи, що посвідчують право власності на демонтовані об’єкти.

rada.te.ua

 

Сторінка 847 з 1408

«ПочатокПопередня841842843844845846847848849850НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер