images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Важливі питання аграрного бізнесу обговорювались за «круглим столом»

Четвер, 12 листопада 2015, 07:40

Днями з ініціативи громадської організації «Спілка власників землі» відбувся круглий стіл за участю представників вповноважених органів тернопільської влади, громадських організацій, науковців та сільськогосподарських товаровиробників на тему: «Державна політика в аграрній сфері: на що розраховувати власникам землі та сільгоспвиробникам».

Під час заходу зазначалось, що попри значний ріст показників вирощеної сільськогосподарської продукції та об’ємів її експорту, існує ряд проблемних питань, відповіді на які шукали учасники заходу.

Найбільш гострим на сьогоднішній день виявилось питання щодо переведення виробників сільськогосподарської продукції із спеціального режиму на загальну систему оподаткування. Свою позицію стосовно цього висловив заступник начальника Головного управління ДФС в області Сергій Господарик: «Спецрежим оподаткування був рятівною соломинкою, за яку тримались всі сільгоспвиробники. Протягом двадцяти років кількість платників, які перебували на спецрежимі оподаткування по ПДВ була досить значною. На сьогоднішній день таких виробників в нашій області є лише 425, при тому, що платників податку на додану вартість – 2100. Варто зауважити, що саме вони є тими суб’єктами господарювання, які працюючи в районах нашої області несуть на собі основний промисловий тягар та створюють значну кількість робочих місць»

Законопроекти, які на сьогоднішній день подані у Верховну Раду України, зокрема проект, поданий Комітетом з питань податкової та митної політики, спрямований на те, щоб залишити спецрежим оподаткування лише для тих товаровиробників, які функціонують у галузі тваринництва.

Представники аграрної сфери висловили думку про те, що вони згідні сплачувати ПДВ в частині спецрежиму навіть за умови збільшення ставки єдиного податку.

Підсумовуючи, Сергій Степанович додав, що скасування спецрежиму оподаткування варто розтягнути в часі задля того, щоб сільськогосподарські виробники могли для початку раціонально розприділяти прибуток від сільськогосподарського виду діяльності, зокрема певну його частину спрямовувати до держбюджету, решту – на власне використання, при цьому з кожним роком зменшуючи відсоток власного використання.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Тернополянин «підняв на ноги» Управління поліції охорони та «швидку допомогу»

Середа, 11 листопада 2015, 16:01

Поліція виконує не каральні, а сервісні функції для спокою і порядку громадян - це вкотре довели працівники Управління поліції охорони в Тернопільській області.

Швидке спрацювання групи реагування Управління поліції охорони дало змогу відновити громадський порядок та вберегти магазин від затрат. Від чергового Тернопільського відділу поліції в Тернопільській області поступило повідомлення про те, що в одному з продуктових магазинів невідома особа порушує громадський порядок.

 

За лічені хвилини група реагування Управління поліції охорони прибула за вказаною адресою, де застали чоловіка із закривавленою головою.На порозі торгового закладу правоохоронців зустрічали схвильовані продавчині, які розповіли, що відвідувачем їх магазину став невідомий громадянин, який перебував у стані алкогольного сп’яніння.

«П′яний мужчина заважав нам працювати, чіплявся до відвідувачів, висловлювався нецензурними словами. Спочатку ми намагались втихомирити його самі, але зрозуміли, що нам це не під силу, тому і зателефонували на «102»», - розповідає продавець магазину. Почувши, що продавці викликали правоохоронців, дебошира вирішив покинути приміщення магазину. Проте, сильний стан алкогольного сп’яніння і невдалий маневр між прилавками призвів до падіння, внаслідок якого він завдав собі травму голови.

Для надання медичної допомоги пораненому працівники Управління поліції охорони викликали бригаду «швидкої допомоги».

Малечу запрошують в мобільний планетарій

Середа, 11 листопада 2015, 13:33

Побувати в космосі, побачити галактику на відстані витягнутої руки — все це можливо за допомогою мобільного планетарію, який можна буде відвідати у нашому місті 13 листопада, пише сайт Культурно

  • Це дуже цікаві фільми та мультфільми для діток та водночас корисна та пізнавальна програма, — кажуть організатори — Спеціальні програми дозволяють досягти ефекту присутності під зоряним небом. Під час перегляду діти знаходяться усередині куполу. В процесі лекції проекція нічного неба і космічних тіл виводиться на внутрішню поверхню куполу. В уявленні задіяні візуальні та аудіоефекти.
    5565ca06226b112088249_767915230020305_3554266691994773977_n

Мобільний планетарій — це великий надувний купол, в середині якого встановлено обладнання для показу пізнавально — розважальних фільмів на основі шкільної програми в 3Д форматі.549502мобільний планетарій тернопіль

Діти 6-10 років — о 18:00 год.
Діти 11-14 років — 18:30 год.

13 листопада
студія ІРИска,
вул. Руська, 17, кооп. коледж, 2 поверх

 

Податковою міліцією вилучено 14 тисяч літрів палива

Середа, 11 листопада 2015, 11:50

Державною фіскальною службою України, з метою виявлення та припинення фактів підпільного виробництва паливно-мастильних матеріалів, а також реалізації неякісних та контрафактних ПММ і скрапленого газу у роздрібній та оптовій мережі, проводиться операція «Нафтопродукт-2015».

У ході проведення операції співробітниками податкової міліції Тернопільської області задокументовано факт незаконного придбання з метою збуту, та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів (бензину) фізичною особою - підприємцем.

У ході проведення санкціонованих обшуків на автозаправочних станціях вилучено 14 000 літрів бензину загальною вартістю понад 250 тис. гривень.

Щодо даного факту проводиться досудове розслідування. Заходи з протидії незаконному обігу підакцизних товарів тривають.

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Продаж набутого у спадщину майна

Вівторок, 10 листопада 2015, 08:42

Відповідно до п. 172.1 ст. 172 Податкового кодексу України дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної ст. 121 Земельного кодексу України залежно від її призначення, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки, не оподатковується.

Умова щодо перебування такого майна у власності платника податку понад три роки не розповсюджується на майно, отримане таким платником у спадщину.

Відповідно до ст. 121 Земельного кодексу України громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності в таких розмірах, зокрема :

- для ведення особистого селянського господарства – не більше 2,0 га;

- для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах - не більше 0,25 га, в селищах – не більше 0,15 га, в містах – не більше 0,10 гектара.

Згідно з п. 172.2 ст. 172 Податкового кодексу України дохід, отриманий платником податку від продажу протягом звітного податкового року більш як одного з об’єктів нерухомості, зазначених у п. 172.1 цієї статті, або від продажу об’єкта нерухомості, не зазначеного в цьому пункті, підлягає оподаткуванню за ставкою 5%, визначеною п. 167.2 ст. 167 Податкового кодексу України.

Дохід від продажу об’єкта нерухомості визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об’єкта, розрахованої органом, уповноваженим здійснювати таку оцінку відповідно до закону.

Окрім цього, п. 16 1 підрозділу 10 розділу XX Перехідних положень Кодексу передбачено, що тимчасово, до набрання чинності рішенням Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України, встановлюється військовий збір (далі - збір).

Відповідно до пп. 1.1 п. 16 1 підрозділу 10 розділу XX Кодексу платниками збору є особи, визначені п. 162.1 ст. 162 Кодексу, зокрема фізична особа - резидент.

Об’єктом оподаткування збором є доходи, визначені ст. 163 Кодексу (пп. 1.2 п. 16 1 підрозділу 10 розділу XX Кодексу), зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід.

Ставка збору становить 1,5% об’єкта оподаткування, визначеного пп. 1.2 п. 16 1 підрозділу 10 розділу XX Кодексу (пп. 1.3 п. 16 1 підрозділу 10 розділу XX Кодексу).

Відтак, дохід отриманий від продажу не частіше одного разу протягом звітного податкового року одного з об’єктів нерухомості, одержаних у спадщину, не оподатковується податком на доходи фізичних осіб та збором. При цьому земельні ділянки, не повинні перевищувати норми безоплатної передачі, визначеної ст. 121 Земельного кодексу України залежно від її призначення.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Сторінка 1260 з 1441

«ПочатокПопередня1251125212531254125512561257125812591260НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер