images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Незаконну порубку та крадіжку деревини зареєстрували поліцейські Тернопільщини

Понеділок, 18 березня 2024, 14:35

Незаконну порубку дерев зареєстрували поліцейські в межах національного природного парку "Дністровський каньйон".

15 березня працівники групи реагування патрульної поліції неподалік села Дністрове Мельниці-Подільської територіальної громади, зупинили двох місцевих жителів. Батько та син їхали на гужовій підводі, завантаженою дровами. Під час розмови правоохоронці встановили, що родичі незаконно зрубали чотири дерева породи акації.

Деревину поліцеські вилучили. Сума збитків встановлюється. Даний факт слідчі внесли в ЄРДР відповідно до частини 3 статті 246 ККУ. Санкція статті передбачає штраф від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Того ж вечора в урочищі "Загайці" Лановецького лісництва філії працівник лісогосподарства помітив два вози, завантажені дровами. Чоловік поїхав за ними і викликав поліцію. У ході перевірки з'ясувалося, що два жителі Кременецького району, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп'яніння, поїхали до лісу, аби викрасти заготовлену деревину.

На дві гужових підводи вони завантажили майже 3 кубічних метри граба, дуба та береста. Проте далеко від'їхати не встигли. Триває слідство відповідно до частини 4 статті 185 та частини 2 статті 15 ККУ.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Шахрайка-ворожка, знімаючи «пороби», видурила у жительки Тернопільського району 180 тисяч гривень

Понеділок, 18 березня 2024, 14:33


Значну суму грошей за допомогу у «розв’язанні» особистих проблем перерахувала незнайомці жителька Тернопільського району. Проте очікуваного результату не отримала і звернулась за допомогою до співробітників поліції.

Як з’ясувалося, жінка в месенджері Telegram побачила оголошення про надання послуг із вирішення особистих проблем шляхом зняття «поробів». Написала незнайомці, яка пообіцяла їй допомогти. Спілкувалиcя вони упродовж трьох місяців онлайн. «Ворожіння» відбувалося в декілька сеансів, кожен з яких коштував якусь певну суму грошей. В результаті жителька Тернопільського району перерахувала шахрайці 180 тисяч гривень.

Поліцейські застерігають жителів області бути пильними та не довіряти незнайомцям, які пропонують послуги ворожіння, зняття «поробів» та «очищення карми». У жодному разі не перераховуйте їм гроші та не оплачуйте сумнівні послуги! Немає магічної пігулки, яка вирішить всі ваші проблеми та відверне життєві негаразди. Тим паче, це не зробить фейкова особа з Інтернету. Розміщуючи такі оголошення, шахраї мають на меті одне – виманити у вас лише гроші.

Розкажіть про такий вид шахрайства вашим близьким, знайомим, щоб убезпечити їх від аферистів.

У випадку, якщо ви все ж потрапили у пастку шахраїв, не зволікайте та звертайтеся до поліцейських.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Шахрайство на торговельних майданчиках: майже 200 000 гривень заробили за три дні аферисти на довірливих громадянах

Понеділок, 18 березня 2024, 14:32


Найчастіше у пастки шахраїв потрапляють люди, які на платформі онлайн-оголошень хочуть придбати або продати товар. Попри численні застереження працівників поліції, жителі області продовжують потерпати від аферистів. Шість кримінальних проваджень зареєстрували слідчі за фактом шахрайства.

Схеми зловмисників здебільшого однакові: телефонують або пишуть продавцю товару в месенджер. Далі - погоджуються купити річ та запевняють, що оформили покупку за допомогою сервісу доставляння. Для того, щоб отримати кошти, необхідно перейти за посиланням і заповнити особисті дані та внести дані банківської картки, аби одержати оплату.

Після цього продавець переходить за надісланим ресурсом й вводить усі реквізити. Згодом шахраї запитують про код, який надійшов від банку для підтвердження операції. Як тільки аферисти отримують всю інформацію, привласнюють кошти з банківських рахунків.

Про подібну аферу заявили четверо жителів області. Вони виставили оголошення щодо продажу речей. Замість того, щоб заробити – втратили свої заощадження. У 19-річного жителя Тернопільського району шахраї виманили понад 9000 гривень, які він хотів отримати від продажу запчастин до автомобіля. З електронного гаманця 61-річного тернополянина аферисти зняли 84 000 гривень. Хотіла продати сукню 40-річна мешканка Чортківського району, натомість отримала сповіщення про списання 14 000 гривень, а у 18-річної місцевої жительки з банківського рахунку щезло 83 000 гривень.

Жертвою інтернет шахраїв можна стати не лише продаючи товар, а й купуючи його. Варто пам’ятати головне правило – передоплату можна перераховувати тільки перевіреним продавцям або післяплатою!

Виманили 3000 гривень зловмисники у двох тернополян. 28-річний чоловік хотів придбати дитячий візок, а 36-річна – плаття. Гроші надіслали, однак бажаний товар покупці так і не отримали.

Дані події слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають заходити, аби встановити осіб зловмисників.

Будьте пильними, не дайте аферистам себе ошукати!

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Ще 30 FPV дронів передав Тернопіль для захисників

Понеділок, 18 березня 2024, 13:53

18 березня Тернопільська міська рада передала ще одну партію квадрокоптерів FPV для військовослужбовців Збройних сил України.

На звернення військових, міська рада в рамках програми «Обороноздатність» передала на баланс однієї із військових частин 30 квадрокоптерів FPV SAG 7/IX загальною вартістю 400 500 грн.

До слова, цими днями Тернопільська міська рада передала для захисників ноутбуки, планшети, принтери, зарядні станції та дрони FPV.

Ознайомитись з інформацією, як місто допомагає ЗСУ можна у Реєстрі переданої допомоги у розділі «Е-сервіси».

Триває реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті (НМТ) - 2024

Понеділок, 18 березня 2024, 13:51

З 14 березня триває реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті, яка триватиме до 11 квітня включно. Цьогоріч український центр оцінювання якості освіти забезпечить реєстрацію в безпаперовій формі, роблячи процес максимально зручним та доступним.

Для реєстрації вступникам потрібно:       

- самостійно створити персональний кабінет на сайті    УЦОЯО: https://my.testportal.gov.ua/registration/nmt
- зазначити реєстраційні дані;       
- завантажити сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;
- надіслати внесену інформацію та копії документів на оброблення до регіонального центру оцінювання якості освіти;
- чекати повідомлення про успішну реєстрацію.

Детальніше про процедуру реєстрації за посиланням.

 

Сторінка 1 з 1403

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер