images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі привітали багатодітних матерів

Понеділок, 09 травня 2016, 12:00

У другу неділю травня традиційно в Україні відзначають День матері. Напередодні цього свята подяками, квітами та подарунками відзначили у Тернополі багатодітних матерів, які народили та виховали п’ять і більше дітей та матерів, діти яких досягли високих результатів у спорті, науці та культурній галузі.

Заступник міського голови Леонід Бицюра зазначив, що Тернопіль гордиться українськими традиціями виховання дітей та досягненням обдарованих тернополян.

«З нагоди Дня матері щиро вітаю Вас із цим святом, оскільки ви дали безцінний дар життя своїм дітям, опікуєтесь прийомними, виховуєте успішних особистостей та даруєте їм ласку, розуміння та сімейне тепло. Бажаю, що у вашому домі завжди було щастя та любов, а рідні були здорові», - зазначив Леонід Бицюра.

 

Податкові міліціонери викрили підприємця, який незаконно збував елітний іноземний алкоголь

Субота, 07 травня 2016, 06:55

Під час Великодніх свят співробітники податкової міліції припинили надходження в область алкогольних напоїв іноземного виробництва.

Так, у рамках операції «Акциз-2016», фахівці оперативного управління та відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС викрили підприємця, який, не маючи ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, зберігав та розповсюджував незаконно ввезену на митну територію України алкогольну продукцію іноземного виробництва.

В ході проведення санкціонованих обшуків, у гаражному приміщенні вказаного підприємця, розташованому у приміській зоні Тернополя, вилучено 374 пляшки алкогольних напоїв закордонного виробництва (віскі, лікери, текіла, самбука, вино, бренді). Їх розливали у скляну, паперову та пластикову тару місткістю від 0,5 л до 5 літрів, без марки акцизного податку.

Загальна вартість вилучених підакцизних товарів становить 120 тис.гривень.

На даний час вирішується питання щодо притягнення вказаного суб’єкта господарювання до адміністративної та фінансової відповідальності.

Слід відзначити, що Кодексом України про адміністративні правопорушення за реалізацію алкогольних напоїв без ліцензії передбачена відповідальність у вигляді штрафу розміром від 17000 грн до 34000 грн. Якщо ж на алкогольних напоях відсутні марки акцизного податку на порушника окрім вказаного, накладається штраф у розмірі від 850 грн до 3400 грн із конфіскацією алкогольних напоїв.

DSC00197

Крім цього, Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» за здійснення торгівлі алкогольними напоями без ліцензії, а також за зберігання та реалізацію алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка передбачено застосування фінансових санкцій у розмірі 200 відсотків вартості товару (але не менше 17000 грн) за кожне із вказаних порушень.

Всього ж з початку року співробітниками податкової міліції області з незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на суму 6,2 млн грн, судами прийняті рішення про конфіскацію контрафактної підакцизної продукції на суму 501 тис. гривень.

 

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Тернопільським школярам показали фільм про захисників Донецького аеропорту

П'ятниця, 06 травня 2016, 08:00

Учням десятих класів 19, 20, 21, 22 шкіл та студентам Технічного ліцею 5 травня в актовому залі 22 школи було показано фільм «Добровольці Божої чоти». Ініціаторами показу фільму є депутати Тернопільської Молодіжної міської ради. Після показу фільму діти отримали змогу поспілкуватися із учасниками цих подій – друзями Сичом та Лівим, які брали участь в обороні аеропорту.

13178561_955545044562810_9117929498955293768_n

Це був лише перший показ із серії – зазначає один із організаторів заходу Іван Янюк – Ми плануємо показати його усім школярам десятих класів Тернополя (для молодших цей фільм може виявитися надто складним). Показ приурочений до Дня Героїв, який традиційно відзначається у травні. Ми повинні виховувати у дітях патріотизм, любов до рідної землі та готовність її захищати. А що можу бути кращим для виховання, ніж приклад людей, які добровільно пішли на війну, щоб не словом, а ділом виконувати свій обов’язок перед Батьківщиною?

Показ фільму відбуватиметься протягом наступних двох тижнів і завершиться 20 травня сеансом для школярів навчальних закладів центру міста у Тернопільській Українській гімназії ім. І. Франка.

 

До бюджетів місцевих громад Тернопільщини спрямовано 567,6 млн грн

П'ятниця, 06 травня 2016, 07:54

За перші чотири місяці 2016 року бюджети місцевих громад Тернопільщини отримали 567,6 млн грн податкових платежів. Це на 151,5 млн грн більше від очікуваного та на 183,3 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

Один з найвагоміших платежів – це податок на доходи фізичних осіб, якого протягом січня-квітня надійшло 323,5 млн гривень, додатково забезпечено надходження майже 80,5 млн грн. Суб’єкти малого підприємництва сплатили 79 млн грн єдиного податку.

Надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів з початку 2016 року склали 68,1 млн гривень, додатково місцеві бюджети отримали 21,4 млн гривень. Прогнозний показник виконано на 145,7% .

Впровадження процесів децентралізації влади надає громадам унікальну можливість підвищення соціальних гарантій своїх мешканців. Насамперед це залежить від сумлінності платників податків, які і забезпечують повне та своєчасне наповнення бюджетів місцевих громад.

 

Відділ організації роботи

ГУ ДФС у Тернопільській області

Проведення ЗНО на Тернопільщині відбулося під прицілом поліцейських охорони

П'ятниця, 06 травня 2016, 07:41

Вчора, 5 травня, 6700 тернопільських абітурієнтів звершили перший етап зовнішнього незалежного оцінювання. Вже шостий рік поспіль працівники поліції охорони слідкують за порядком та законністю проведення цього заходу. На кожному з 28-ми пунктів тестування були залучені співробітники Управління поліції охорони Тернопільської області.

Для них поставлено чітке завдання та розписані обов’язки. Працівники здійснювали пропускний режим, проводили сканування учасників тестування ручними металошукачами задля виявлення і усунення заборонених пристроїв.

DSC_1831

Співробітники поліції охорони відповідали за цілісність та збереження тестів, пильно слідкували за дотриманням громадського порядку на території пункту тестування та стежили за тим, щоб під час тестування учасники не користувалися мобільним телефоном, радіозв’язком та іншими технічними пристроями.

DSC_1842

Врахувавши минулорічний гіркий досвід хитрунів, які намагалися пронести на пункти оцінювання телекомунікаційні засоби та "полегшити" собі життя шпаргалками, а як наслідок були «обеззброєні» правоохоронцями та змушені покинути пункт тестування з анулюванням роботи. Саме тому, цього року абітурієнти розраховували лише на свої знання.

DSC_1848

Члени експертної комісії шкіл Тернополя висловили подяку сторожам правопорядку – поліцейським охорони. «Дякую керівникові Управління поліції охорони за професійні дії працівників поліції, за те, що з їх допомогою було створено безпечні умови для …. всіх учасників ЗНО», - розповідає відповідальний за пункт тестування, директор Тернопільської ЗОШ №11 Петро Степанович Літинський.

DSC_1850

То ж за порядок та достовірність проведення наступних етапів зовнішнього незалежного оцінювання можна не хвилюватися, адже за це відповідають професіонали.

 

Сторінка 1147 з 1422

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер