images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Понад 90 тисяч громадян уже звернулось у Центр обслуговування

Вівторок, 15 травня 2018, 07:07

Протягом січня-квітня 2018 року фахівці Центру обслуговування платників Тернопільської ОДПІ надали більш як 16 тисяч адміністративно-податкових послуг 93 116 громадянам.

Вже традиційно найпопулярнішою залишається послуга видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Так, протягом перших чотирьох місяців 2018 року в Центрі видано 6 733 реєстраційних номери.

Окрім цього¸ видано 4 377 відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів, зареєстровано 1 158 книг обліку розрахункових операцій та надано 1082 витяги з реєстру платників єдиного податку.

Нагадаємо, що у Центрі обслуговування платників надається комплекс адміністративних, консультативних та інформаційних послуг. Платники у зручний для них час можуть подати податкову звітність, отримати кваліфіковану консультацію, адміністративні послуги чи отримати ключі електронного цифрового підпису.

Адреса Центру обслуговування платників: вул. Білецька, 1. Телефон для довідок: 43-46-10.


 

Файне Місто і революція: що готують організатори фестивалю у 2018-ому?

Понеділок, 14 травня 2018, 05:53

Міжнародний музичний фестиваль Файне Місто продовжує дивувати відвідувачів якісними змінами. Сьогодні організатори анонсують зміни формату. Адже, за їх словами, це вже не просто музичний фестиваль, це – Місто Вільних людей з власною архітектурою, громадянами, законами та навіть органами місцевого врядування.

«Усім цьогорічним змінам ми завдячуємо лише Файним Людям та фестивальній атмосфері, яку вони створюють, - розповідає співорганізатор фестивалю Файне Місто Володимир Пасяка. – Ми надалі залишаємось музичним фестивалем, просто вносимо деякі корективи. У свою чергу доповнюємо та розвиваємо ідею фестивалю, як окремого міста, Файного міста - міста вільних людей. Міста, де кожен забуває про всі свої повсякденні проблеми і може переселитися у світ щастя, любові та добра».

Кожному – по паспорту

При вході на фестиваль кожен мешканець Файного Міста отримає паспорт Файної Людини. Що він дає? За його наявності кожен може легалізувати свій сімейний стан незалежно від раси, віросповідання, статі, освіти та кольору волосся у місцевому РАЦСі.

Також на паспорті буде зазначена вся необхідна та корисна інформація для відпочинку на Файному Місті: розклад виступу артистів, розміщення всіх вулиць та районів фестивалю, інформацію про розваги, конкурси, свята Файного Міста, цікавий квест, пройшовши який відвідувачі отримають приємний бонус від фестивалю та ще багато інших приємностей та цікавинок.

Своя Конституція і закони

Головний законодавчий орган - це Міністерство Файних Справ. Тут визначатимуться закони та правила, за якими житиме Місто Вільних Людей.  Всі Файні Люди, які заходять до Міністерства, стають Файними Міністрами. А щоб вирішення справ не стало рутиною, на території Міністерства працюватиме Трибют Сцена.

Єдиним законом, що залишатиметься незмінним на Території Вільних Людей - це Конституція Файного Міста (правила перебування на фестивалі), за дотриманням якої буде слідкувати Патруль Файного Настрою.

Кожен мешканець може вносити свої ідеї, побажання та зауваження щодо організації міста. Для цього треба звернутися у міську Ратушу - головний виконавчий орган в центрі фестивалю, звідки здійснюється управління. До кожної поради та рішення міська Ратуша буде прислухатися та реалізовувати гарні ідеї для покращення якості життя у місті.

Окремі райони, квартали та житлові масиви

За шість років Файне Місто перетворилось на великий мегаполіс відпочинку, розваг і дозвілля.

Кожна сцена буде знаходитись у своєму мікрорайоні:

  • Main Stage в Старому Місті

  • Dark Stage в Промзоні,

  • Light Stage в Чайна Тауні,

Крім сцен ключовими локаціями є:

  • Файний Біч: UFO Stage, басейни, пляж, лаундж-зона, спорт зона, атракціони,

  • Централ Парк: амфітеатр, бібліотека, лаундж-зона,

  • Площа Ринок: хендмейд-ярмарок та вулична їжа,

  • Беверлі-Хілз - платне наметове містечко,

  • Сайлент-Хіл - безкоштовне Наметове Містечко.

Регі Сцена стане головним фестивальним Храмом, де кожен мешканець зможе зануритись у світ любові, миру і добра.

Окрім вищезазначеного до послуг Файних Людей у Файному місті велопрокат, кінотеатр, літературна сцена, лекторії, вуличний театр, дитяча та ігрова зони, караоке, майстер-класи та навіть салон краси.

І одразу декілька свят та чимало хедлайнерів

Не обійдеться Файне Місто і без міських свят та карнавалів. Протягом фестивалю мешканці відсвяткують День Міста, День Конституції та День Файних Людей.

Основні анонси ще попереду, а на сьогодні оголошено:

Main Stage
The Rasmus (Фінляндія), Amaranthe (Швеція-Данія), Воплі Відоплясова, Pianoбой Дмитрий Шуров, The Gitas (США), KOZAK SYSTEM, Карна
Dark Stage
BETRAYING THE MARTYRS (Франція), Adept (Швеція), Vader (Польща), To the Rats and Wolves (Німеччина), ANNA, Infected Rain (Молдова), Morphine Suffering, 1914, MegamasS, Septa, IGNEA
Light Stage
Beissoul & Einius (Литва), Bloom twins (Британія), Один в каное, Vivienne Mort, Курган & Агрегат, Хамерман Знищує Віруси, Naviband - Belarus, Fontaliza, Sasha Boole, Феликс Шиндер и Деньги Вперед

Це буде шалений вир Файного Міста

Фестиваль Файне Місто - це незабутня атмосфера абсолютної свободи, передчуття пригод, натхнення та шаленого відриву. Емоційний заряд, який отримують відвідувачі, залишається з ними весь рік. Жоден, хто хоч раз завітав на фестиваль, не пропустить цю подію ніколи.

Придбати квитки можна тут: http://fainemisto.com.ua/tickets/

 






Від початку року у Тернополі встановлено 10 нових дитячих майданчиків

Неділя, 13 травня 2018, 07:49

У Тернополі до кінця 2018 року заплановано встановити 27 нових дитячих майданчиків. Як пояснюють в управлінні житлово-комунального господарства, від початку року у житловому фонді міста встановлено 10 ігрових майданчиків для дітей за адресами: вул. Карпенка, 26б, вул. Мостова-бічна, 6, вул. 15 Квітня, 6, вул. 15 Квітня,1, вул. Ген. Тарнавського, 22, вул. Живова, 28, вул. Збаразька, 35, вул. Чубинського, 2, пр. Злуки, 35 та вул. Київська,5.

Зазначимо, що список, де встановлюються дитячі та спортивні майданчики, формується на основі звернень мешканців та балансоутримуючих організацій.

До слова, незабаром також відбудеться встановлення вуличних спортивних тренажерів на території мікрорайону Пронятин та у сквері на вул. Б.Лепкого в рамках реалізації проектів «Громадського бюджету» Тернополя.

 

До форми декларації з ПДВ внесено зміни

Неділя, 13 травня 2018, 07:34

У Тернопільській ОДПІ  інформували, що у бюлетені «Офіційний вісник України» від 04.05.2018 № 35 опубліковано наказ Міністерства фінансів України від 23.03.2018 № 381 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28 січня 2016 року № 21» (далі – Наказ № 381), який зареєстровано у Міністерстві юстиції України 16.04.2018 за № 451/31903.

Його розроблено відповідно до п. 201.15 ст. 201 розділу V та п. 51 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI зі змінами та доповненнями.

Ним затверджено зміни до форми податкової декларації з податку на додану вартість, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 29.01.2016 року за № 159/28289 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 23.02.2017 № 276) (далі – Наказ № 21).

Крім того, Наказом № 381 затверджено зміни до Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого Наказом № 21.

Також цим наказом встановлено, що таблиця 1.2 «Відомості про коригування податкових зобов’язань у разі збільшення суми компенсації за минулі звітні (податкові) періоди на підставі розрахунків коригування до податкових накладних, складених з 01 липня 2015 року та не зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних на дату подання податкової декларації з податку на додану вартість (крім розрахунків коригування, які складені у звітному (податковому) періоді, за який подається така декларація, та які не зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних, що зазначені у таблиці 1.1 (Д1) (додаток 1))» Розрахунку коригування сум податку на додану вартість (Д1) додатка 1 до податкової декларації з податку на додану вартість та таблиця 1.2 «Відомості про суми податку на додану вартість, вказані в податкових накладних, складених з 1 липня 2015 року та не зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних на дату подання податкової декларації з податку на додану вартість (крім податкових накладних, які складені у звітному (податковому) періоді, за який подається така декларація, та які не зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних, що зазначені у таблиці 1.1 (Д5) (додаток 5)), включені до суми податкових зобов’язань за минулі звітні (податкові) періоди» Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5) додатка 5 до податкової декларації з податку на додану вартість, форма якої затверджена Наказом № 21, заповнюються одноразово за звітний (податковий) період, за який вперше подається податкова декларація з податку на додану вартість, з урахуванням змін, внесених цим наказом.

Наказ № 381 набирає чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування, тобто з 1.06.2018.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників. Телефон для довідок: 43-46-10.


Чи подається звіт з ЄСВ, коли немає найманих?

П'ятниця, 11 травня 2018, 06:48

Податківці наголошують, що у такому випадку звіт з ЄСВ за найманих працівників подавати не потрібно.

Так, як суб’єкт господарювання не використовує працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за найманих працівників до органів доходів і зборів таким суб’єктом господарювання не подається.

Це передбачено пунктом 11 розділу ІІ Порядку № 435.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників. Телефон для довідок: 43-46-10.


 

Сторінка 902 з 1423

«ПочатокПопередня901902903904905906907908909910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер