images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Численні опіки отримала тернополянка під час розпалювання газової колонки

П'ятниця, 04 жовтня 2024, 10:56

Численні опіки отримала тернополянка під час розпалювання газової колонки
3 жовтня у реанімаційне відділення міської лікарні потрапила 60-річна тернополянка.

У жінки був термічний опік шиї, голови та верхніх кінцівок І-ІІ ступеня.

Як повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій, постраждала отримала травми під час розпалювання газової колонки у приватному будинку.

Рятувальники просять мешканців краю дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті.

"Не залишайте ввімкнені електроприлади без нагляду, особливо праски, обігрівачі та зарядні пристрої. Не перевантажуйте розетки, використовуйте тільки один потужний прилад на одну розетку. Перевантаження може спричинити коротке замикання.

Не паліть у ліжку, це одна з головних причин пожеж у житлових будинках. Ніколи не зберігайте бензин або інші пально-мастильні матеріали у житлових приміщеннях. Навчіться користуватися вогнегасником, тримайте його в доступному місці, особливо на кухні чи в гаражі. Встановіть пожежні сигналізації. Дотримуйтесь правил експлуатації газових колонок, камінів", – закликали у ДСНС.

462118655_861248986193912_7357481453836895400_n.jpg

 

У Міноборони розповіли, скільки добровольців подались до Українського легіону в Польщі

П'ятниця, 04 жовтня 2024, 08:50

У Міністерстві оборони України повідомили, що за перші дні роботи центру Українського легіону в Польщі, що запрацював у Любліні, подали заявки майже 200 кандидатів.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони, пише "Європейська правда".

Рекрутинговий центр пропонує консультації та підтримку в процесі реєстрації. Крім того, на місці працює військово-лікарська комісія, оснащена необхідним обладнанням для оцінки придатності кандидатів до служби. Процес набору відбувається як онлайн, через офіційний сайт Легіону, так і офлайн, через консульства та посольства.

Міноборони повідомило, що в перший день роботи центру в Любліні на базі українського консульства було подано 138 заяв онлайн і 58 через консульські установи. Після опрацювання заявок персонал рекрутингового центру зв’язується з кандидатами для проведення попередньої співбесіди, уточнення даних та визначення посад.

Кандидатів, які мають українські паспорти, запрошують до рекрутингового центру на співбесіду з командиром, під час якої визначається посада, перевіряються документи і видається направлення на медичний огляд.

Якщо медкомісія пройшла успішно, доброволець отримує дату підписання контракту, зазвичай через два тижні після завершення усіх перевірок.

Після підписання контракту добровольці вирушають на полігон для проходження навчання, яке триватиме 35 днів. В подальшому військовослужбовці можуть бути направлені на підвищення навичок на одну з європейських баз НАТО ще на кілька місяців.

Рекрутинговий центр Українського легіону в Польщі запрацював 1 жовтня, у День захисників і захисниць.

Оголошення про відкриття збіглося з візитом  міністра закордонних справ Андрія Сибіги до Польщі, де він брав участь у Варшавському безпековому форумі й зустрівся з низкою польських посадовців.

Нагадаємо, 2 жовтня голова польського Міністерства національної оборони Владислав Косіняк-Камиш заявив, що кількість українців, які зголосились до Українського легіону у Польщі, виявилась вкрай малою.

У Генштабі підтвердили удар по нафтобазі у Воронезькій області РФ

П'ятниця, 04 жовтня 2024, 08:37

Сили оборони України атакували базу пально-мастильних матеріалів "Аннанафтопродукт" у Воронезькій області РФ. Внаслідок влучання в один із резервуарів розпочалася пожежа.

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

Дослівно: "В районі об’єкта фіксувалася робота російського ППО. Підтверджено влучання у щонайменше один з вертикальних резервуарів. Відбулось займання".

Деталі: Повідомляється, що операцію успішно виконали сили та засоби Служби безпеки України у співпраці з іншими підрозділами Сил оборони. Наразі триває уточнення результатів ураження.

Передісторія:

  • Вночі губернатор Воронезької області Олександр Гусєв написав, що у Воронезькій області безпілотник атакував нафтобазу ТОВ "Аннанафтопродукт" у селищі міського типу Анна.

 


 

Оперативники Тернопільського районного управління поліції встановили причетність раніше судимого жителя Тернополя до двох крадіжок

П'ятниця, 04 жовтня 2024, 08:36

Фігурант вночі викрав два велосипеди з під’їздів багатоповерхівок на масиві «Сонячний». За вчинене йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

До співробітників Тернопільського районного управління поліції надійшло повідомлення від жительки обласного центру про викрадення велосипеда. Транспортний засіб вона залишила на ніч у під’їзді на сходовій клітці, а вже вранці його не було.

У ході оперативно-розшукових заходів співробітники кримінальної поліції встановили особу зловмисника. Ним виявився 43-річний житель Тернополя.

Під час перевірки поліцейські з’ясували, що фігурант причетний до ще однієї крадіжки –викрав ще один велосипед з під’їзду багатоповерхівки. Крадені двоколісники він здав до ломбарду.

За обома фактами слідчі поліції розпочали кримінальні провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі. Вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

У Тернополі під колеса авто потрапила жінка

П'ятниця, 04 жовтня 2024, 08:35

До лікарні із тілесними ушкодженнями звернулася жителька Тернополя. 38-річна жінка повідомила, що потрапила у дорожньо-транспортну пригоду.

На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група. У ході перевірки працівники поліції встановили, що водій автомобіля Audi Q5, рухаючись вулицею Мазепи, допустив наїзд на пішохода. Потерпіла переходила дорогу на нерегульованому пішохідному переході.

Водій попередньо тверезий, але в нього взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Триває перевірка.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 1 з 1490

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер