images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


22 жовтня розпочинається голосування за проекти «Громадського бюджету Тернополя»

Неділя, 21 жовтня 2018, 07:24

З понеділка, 22 жовтня (00:00 год.) стартує голосування за проекти, які будуть реалізовані за кошти міста у 2019 році в рамках «Громадського бюджету Тернополя». Голосування триватиме до 5 листопада включно.

Віддати свій голос за один великий та один малий проекти можуть громадяни України віком від 16 років, які зареєстровані та проживають у місті Тернополі.

Відтепер, для максимальної зручності мешканців міста та завдяки нашому партнеру ПриватБанку голосування здійснюватиметься чотирма способами:

1. Увійшовши через систему BankID на сайті https://pb.rada.te.ua/

2. Шляхом заповнення друкованої версії бланку для голосування, відвідавши Центр надання адміністративних послуг у Тернополі (ЦНАП) в робочий час (пн-чт з 9:00 до 17:00 год. пт. З 9:00 до 16.00), пред’явивши паспорт або ID-картку (з довідкою про реєстрацію місця проживання особи);

3. Через мобільний додаток Приват24;

4. За допомогою Терміналів самообслуговування (ТСО) Приват-банку.

Тернополяни, які є клієнтами ПриватБанку, отримають повідомлення-запрошення   проголосувати через мобільний додаток Приват24, а після погодження залишається лише знайти проект, який бажаєте підтримати, та натиснути «голосувати». При цьому банк гарантує повну безпеку банківських рахунків для учасників голосування.

Окрім цього, Приватбанк розширює канали інформування і відтепер жителі Тернополя можуть голосувати за проекти за допомогою Терміналів самообслуговування (ТСО).

Для цього потрібно:

  1. Вставити картку в термінал для авторизації в системі банку;
  2. Обрати на головній сторінці "Голосування за проекти міст";
  3. Надати згоду на передачу даних сайту "Громадський проект", натиснувши "Голосувати";
  4. Обрати проект з галереї або знайти його за номером/словом з назви в пошуку;
  5. Ознайомитися з проектом і проголосувати.

Наголошуємо, що кожен мешканець може віддати один голос за малий проект та один голос за великий проект. У підсумку голосування ті проекти, які набрали найбільшу кількість голосів до вичерпання обсягу виділених коштів (а це близько 11 млн. грн.) будуть реалізовані у 2019 року.

Ознайомитися з проектами, допущеними до голосування, можна на сайті https://pb.rada.te.ua.

 

Уряд України ремонтує дороги Тернопільщини

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 06:33

Уряд цього року фінансує ремонт більш ніж 3500 км українських автошляхів. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман неодноразово заявляв, що якісний ремонт українських доріг є одним з пріоритетів Уряду. Починаючи з 2016 року фінансування дорожньої галузі щорічно збільшується.  В бюджеті на 2019 рік передбачено більше 55 млрд грн, частина з яких піде на ремонт доріг Тернопільщини.

Чому Уряд проводить капітальний ремонт українських доріг

Коли Уряд Володимира Гройсмана приступив до масштабного ремонту доріг, зі 170 000 км українських шляхів станом на 2016 рік понад 90% були визнані такими, що не відповідають нормам. Причина такого стану – хронічне недофінансування ремонтно-будівельних робіт та утримання доріг, корупція та низька якість виконання робіт. Протягом 10 років будівництво, капітальний ремонт та реконструкція в країні майже не проводилися, а робота Укравтодору була заблокована.

Скільки доріг ремонтується в Україні

З квітня по червень 2016 Урядом були розблоковані рахунки Укравтодору, проведені ключові тендери. В 2016 році Уряд профінансував відновлення 900 км доріг. В 2017 – вже понад 2100 км. Це найбільша кількість доріг, що відремонтована за рік, з 2005 року.

В результаті цього року буде якісно відремонтовано близько 3 500 км автошляхів, з них 1100 км – державних шляхів.

Скільки коштів Уряд виділяє на дороги

Створений  Дорожній фонд починаючи з 2018 року забезпечує гарантоване фінансування українських доріг. Цього року на ремонти і будівництво доріг спрямовано близько 46 млрд грн, з них 11,5 передається в регіони на ремонт місцевих доріг. В проекті бюджету на 2019 рік Урядом передбачено виділення 55 млрд грн на дорожню галузь, з них 17,6 млрд грн. – на місцеві дороги.  Ще 2,5 млрд грн піде на безпеку дорожнього руху.

"Це частина реалізації нашої стратегії – за 5 років з’єднати всі обласні центри України. Наголошую: українці мають право їздити по добрих дорогах і будуть їздити по якісних дорогах", - заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Хто відповідальний за ремонт доріг на Тернопільщині

Раніше  кошти на ремонти регіональних доріг виділялись в «ручному режимі». Саме тому деякі дороги не ремонтувались роками, а то і десятиліттями.  З цього року Укравтодор відповідальний за ремонт і утримання доріг тільки державного значення. Кошти для ремонтів доріг місцевого значення передаються через Дорожній фонд на місця, і вже місцева влада визначає, ремонт яких доріг є пріоритетним для цього регіону.

Як ремонтуються державні дороги

Завдання, яке ставить Уряд – за 5 років з’єднати якісними дорогами усі обласні центри. Дороги мають будуватись за новими стандартами. Тепер якість ремонтів державних доріг суворо контролюється, а тендери проводяться винятково в системі ProZorro. Також Укравтодор зробив жорсткішими вимоги до підрядників – тепер за всіма контрактами на середній ремонт – гарантія не менше 5 років, на капітальний – не менше 10 років. Окрім держави, ремонти доріг контролюють також незалежні експерти і громадські організації.

“Держаудитслужба постійно перевіряє фінансову звітність, плюс існує система лабораторних досліджень. Бригади роблять проби і визначають, чи відповідає технологія нормам. Жодної гривні ми не платимо за погано зроблені дороги. Цього року зроблено біля 3 тис. таких досліджень. Плюс 300-400 різних перевірочних заходів, які дозволяють добиватися якості», - заявив Володимир Гройсман.

Які дороги на Тернопільщині ремонтує держава

Якщо місцеві дороги у Тернопільській області ремонтує місцева влада за кошти державного бюджету, то за ремонт державних доріг відповідає Укравтодор. 


Департамент інформації та комунікацій з громадськістю

Секретаріату Кабінету Міністрів України

Сергій Надал у Китаї підписав угоду про вступ Тернополя до Альянсу міст «Шовкового шляху»

Четвер, 18 жовтня 2018, 08:13

Цими днями у м. Чжанцзяцзе  (Китай) триває бізнес- саміт «Шовковий шлях 2018» недержавної організації «Міжнародна торгова палата Шовкового шляху» (SRCIC), на якому розглядаються важливі питання, пов'язані з ініціативою "Пояс і Шлях " та місією SRCIC, одночасно сприяючи міжнародному культурному обміну та розвитку туризму.

Участь у саміті приймають міські голови, урядовці, посли, представники ООН та інші делегати міжнародних організацій, керівники транснаціональних підприємств та експерти аналітичних центрів з близько 100 країн світу. В складі української делегаціїі на бізнес-саміті у Китаї перебуває і очільник Тернополя Сергій Надал.

Під час заходу міський голова презентував інвестиційний та туристичний потенціал Тернополя, концепцію індустріального парку, а також, спільно з Генеральним секретарем Міжнародної торгової палати Шовкового шляху, підписав угоду про вступ міста Тернополя в Альянс міст «Шовковий шлях».

«Нам дуже приємно, що Китай зацікавлений у співпраці з Тернополем та включив наше місто до Альянсу міст «Шовкового шляху». Зявдяки цьому сьогодні ми отримали ще одного важливого світового партнера, співпраця з яким дасть можливість спільно діяти та обмінюватися знаннями і досвідом у сферах економіки, освіти, культури та мистецтв, - зазначає Сергій Надал. –  Відтепер  Тернопіль активно братиме участь в ініціативах, що прямо стосуються даної Угоди і ми сподіваємося, що це відкриє нові можливості для нашого міста та принесе позитивний економічний ефект».

Довідка. Саміт у Чжанцзяцзе є третьою щорічною зустріччю Міжнародної торгової палати Шовкового шляху, слідом за успішними зустрічами на найвищому рівні в 2016 та 2017 роках, кожна з яких залучила декілька сотень лідерів урядових, ділових та міжнародних організацій.

rada.te.ua

 

П'яткова шпора

Середа, 17 жовтня 2018, 13:35

Причини виникнення

Це – запальний процес в місці прикріплення плантарного апоневрозу до горбика п`яткової кісти  та супроводжується збільшення в розмірах даного горбика та вираженим больовим синдромом при навантаженні.

П`яткова шпора  частіше розвиваються у жінок у віці старше 40 років. Сприятливими факторами до утворення п'яткових шпор є плоскостопість – зменшується повздовжнє склепіння стопи , внутрішня сторона стопи опускається донизу і, тим самим виникає натяг плантарного апоневрозу стопи, та утворюється  запальний процес в місці прикріплення даного апоневрозу до горбика п`яткової кістки .

Надлишкова вага також може спричинювати перевантаження стопи  та утворення п`яткової шпори.

Часто спричинює дане захворювання і незручне взуття або взуття на великих підборах.

Саме по собі кісткове розростання може ніяк не виявлятися. Характерна симптоматика виникає при приєднанні супутніх розладів: бурситу (запалення синовіальної сумки), періоститу (запалення окістя) і дегенеративно-дистрофічних змін в тканинах, прилеглих до п'яткової шпори.

Розмір п'яткової шпори ніяк не пов'язаний з вираженістю симптомів цього захворювання. Можливо повна відсутність клінічних ознак при кістковому розростанні великих розмірів і втрата працездатності при повному або практично повній відсутності ознак п'яткової шпори за даними рентгенографії.

Симптоми

Спочатку біль виникає під час ходьби. . Пацієнт скаржиться на пекучі, гострі болі, схожі на відчуття цвяха в п'яті, що виникають при початку ходьби (після сну або тривалої перерви) – так звані «стартові болі». У процесі ходьби біль зменшується, а до вечора поступово посилюється.

Біль може набувати стійкого характеру та викликати тривалу непрацездатність. Іноді, щоб розвантажити ногу і зменшити больові відчуття, пацієнти з п'ятковою шпорою змушені пересуватися на милицях.


При огляді п'яти патологічні зміни, як правило, не виявляються. Визначається болючість при здавлюванні п'яти з боків, тиску на бугор п'яткової кістки або ділянку прикріплення ахіллового сухожилка.

Лікування

Для розвантаження ураженої ділянки  хворому рекомендують носити спеціальні ортопедичні устілки.

Рис.2 Профілактичні устілки при п’ятковій шпорі.

Особливо ефективно  застосовувати введення протизапальних препаратів безпосередньо в місце болю – ділянку п`яткової шпори. Пряме введення препарату дозволяє миттєво покращити стан пацієнта. Як правило після одної ін`єкції пацієнт відчуває покращення на декілька місяців-півроку.

Зменшити больовий синдром при даній недузі можна за допомогою методу постізометричної релаксаціїплантарного апоневрозу. Пацієнт повинен провести згинання пальців стопи та одночасно пальцями рук робити цьому невеликий спротив, через 4=5 секунд необхідно пальцями рук провести максимальне розгинання пальців стопи. Повторити 4-5 разів. При цьому знімається підвищене напруження плантарного апоневрозу що значно зменшує больові відчуття та унеможливлює прогресування захворювання.

ambulatoria.io.ua

Засідання Номінаційного комітету

Середа, 17 жовтня 2018, 05:54

17.10.2018 року о 14.00 відбудеться засідання Номінаційного комітету Громадського бюджету (сесійна зала Тернопільська міська рада).

Розглядатимуть проекти №8, 17, 18, 22,25,28,32, 78,96,101, 103, 102, 98, 95, 92, 85, 84, 83, 82,81,80,79, 77,75, 71, 66, 70,69, 63, 62, 61, 58,57, 55, 54,45, 43, 39,36, 35,34, 31, 30, 9, 7, 4

 

Сторінка 843 з 1408

«ПочатокПопередня841842843844845846847848849850НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер