images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Перспективи розвитку локомотивного депо області обговорили під час виїзної наради

П'ятниця, 03 серпня 2018, 07:21

Локомотивне депо Тернопіль обслуговує дільниці Тернопіль-Ланівці, Тернопіль-Скалат-Підволочиськ, Тернопіль-Чортків, Тернопіль-Ходорів, Тернопіль-Золочів, Тернопіль-Львів, Тернопіль-Жмеринка, Чортків-Іване-Пусте, Чортків-Стефанешти, Чортків-Гусятин, Чортків-Бучач. Те, як працює депо, як справляється з обсягами робіт в умовах нестачі вагонів та як покращити цю ситуацію, з’ясовували під час виїзної наради за участі голови ОДА Степана Барни.

«Валовий продукт, котрий формується в області, в основному транспортується залізницею. І ми маємо зараз достатньо добру динаміку. З 3 075 тис. тонн продукції, яка виробляється на території області, маємо зріст до 4 700. Саме тому нам потрібно, щоб ефективно функціонував залізничний транспорт. На жаль, на даний момент ми не достатньо забезпечені ні вагонами, ні тягачами, котрі можуть транспортувати вагони», – зауважив Степан Барна.

Щоб вирішити дане питання, за словами голови ОДА, потрібен час, але над ним уже працюють. І вже є розуміння того, щоб збільшити кількість тягачів та вагонів на території області.

 

На вул. Протасевича, 6 капітально ремонтують двір

П'ятниця, 03 серпня 2018, 07:05

Цими днями у Тернополі тривають капітальні ремонти прибудинкових територій та міжквартальних проїздів. Зокрема, у дворі за адресою вулиця Протасевича, 6 працівники підрядної організації влаштували щебеневу основу дороги та здійснили заміну старого асфальтобетонного покриття пішохідної ділянки на фігурні елементи мощення, а також облаштовують бордюри. Окрім цього, тут заплановано влаштувати додаткові місця для паркування транспорту.

Станом на 2 серпня, капітальні ремонти виконуються також на об’єктах: двір на пр. Злуки, 2, міжквартальний проїзд вул. Бр. Бойчуків –вул. Бр. Бойчуків,17, двір на вул. Стадникової, 1, міжбудинковий проїзд бульвар Вишнівецького, 2 – вул. Морозенка, 3, двір на вул. Макаренка, 4, двір на пр. Злуки, 55 (5, 6, 7 під’їзди) та двір на вул. Симоненка, 1 (під’їзди 1, 2, 7, 8).

На вул. Олени Кульчицької демонтовують старе асфальтобетонне покриття

Четвер, 02 серпня 2018, 08:34

У Тернополі на вул. Олени Кульчицької (від вул. Коперника до бульв. Тараса Шевченка) розпочався капітальний ремонт дорожього покриття.

Як повідомляє начальник відділу технагляду Олег Вітик, цей ремонт виконуватиметься у два етапи. Відтак, наразі підрядники розпочали демонтаж асфальтобетону на першій частині ділянки - від вул. Коперника до повороту. У зв’язку з цим рух автотранспорту на ділянці тимчасово перекритий. Після завершення ремонту цієї частини, працівники підрядної організації приступлять до демонтажу асфальтобетону на другій ділянці вулиці - від повороту до бульв. Т. Шевченка.

Під час ремонту підрядники виконають тут заміну конструктивного елементу дорожнього покриття, а також заміну старого асфальтобетонного покриття проїжджої частини та пішохідної ділянки на нову гранітну бруківку.

При сприятливих погодних умовах, ремонт заплановано завершити до святкування Дня міста.

 

До уваги платників податків

Четвер, 02 серпня 2018, 08:14

Тернопільська ОДПІ інформує - триває експериментальний проект щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій.

Існуюча система реєстрації РРО є не досконалою, оскільки доволі обтяжлива, незручна та високо вартісна для платника податків.

Новий механізм реєстрації та обліку розрахункових операцій стане альтернативою традиційним касовим апаратам, що не потребуватиме додаткових знань та коштів.

Це пропонується сьогодні як альтернатива касовим апаратам, – абсолютно проста система, яка не потребує ніяких  додаткових знань, навиків. Основна її перевага - це гнучкість, а саме можливість цього програмного продукту використовуватись фактично любим пристроєм, який має доступ до мережі Інтернет.

Нова система дозволить платникам зекономити значні суми коштів. Так, наприклад, вартість касових апаратів на сьогодні складає 4-20 тис грн. Щомісячно за кожний з них суб’єкти господарювання лише на обслуговування витрачають ще 200 грн на місяць.

Новий програмний продукт матиме коннект з Електронним кабінетом платника податків. Реєстрація буде відбуватися за рахунок електронного цифрового підпису в кабінеті. Це відбувається в один крок, фактично в режимі «онлайн». Потім програмний продукт, який буде використовуватися за бажанням платника: чи це буде комп’ютер, чи ноутбук, чи інший пристрій, даватиме можливість платнику реалізовувати будь-які товари, які передбачено проводити через касовий апарат.

Автоматично електронний чек трансформуватиметься в спеціальний реєстр, який буде доступний для всіх бажаючих в Електронному кабінеті платника.

Система працюватиме безперебійно. Це забезпечуватиметься двома незалежними центрами обробки даних, які будуть територіально віддалені один від одного. У разі збоїв якогось із дата-центрів здійснюватиметься автоматичне переключення на інший.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників або за телефоном:

43-46-10, 43-46-46.


У Тернополі демонтували незаконно встановлені обмежувачі руху

Середа, 01 серпня 2018, 10:33

30 липня постійно діючою робочою групою організації проведення демонтажів тимчасових споруд, які влаштовані на земельних ділянках комунальної власності без документів, що посвідчують право користування землею, демонтовано обмежувачі руху за адресою вул. Січинського, 4 (біля закладу громадського харчування «Мюнхаузен») у Тернополі.

Демонтаж проведено на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 25.07.2018 року №573 «Про усунення порушень у сфері земельного законодавства та містобудування».

Зазначені демонтовані об’єкти знаходиться на території ПП «Східний масив», за адресою вулиця Лесі Українки, 5а. Для повернення демонтованої споруди власнику необхідно звернутись в управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради ради, що вул. Коперника, 1, з питання відшкодування коштів, затрачених на проведення робіт з демонтажу, перевезення та зберігання. При собі мати документи, що посвідчують право власності на демонтовані об’єкти.

rada.te.ua

 

Сторінка 893 з 1437

«ПочатокПопередня891892893894895896897898899900НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер