images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільська міська рада оплачуватиме за навчання студентів у ВНЗ

Вівторок, 31 липня 2018, 12:09

Тернопільська міська рада оплачуватиме за навчання у магістратурі кращих студентів вищих навчальних закладів, які після завершення навчання працюватимуть у комунальних установах міста або ж у виконавчих органах ради.

Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, сьогодні комунальним підприємствам та виконавчим органам бракує фахівців у сфері інженерії, ІТ-спеціальностей, юристів, вихователів та іншого персоналу у дошкільних навчальних закладах.

Відтак, за муніципальним замовленням і на підставі розгляду заявок спеціально створеною комісією буде визначено, скільки фахівців певної спеціальності і у якому вищому навчальному закладі будуть навчатися. Після навчання фахівців, які здобули освіту, вони працюватимуть у комунальних установах або в структурних підрозділах Тернопільської міської ради.

rada.te.ua

 

Проведено обстеження тернопільського ставу на факт забруднення нафтопродуктами

Вівторок, 31 липня 2018, 12:06

Нещодавно у Тернополі поблизу пляжу «Циганка» перехожими було виявлено велику кількість нафтопродуктів у акваторії Тернопільського ставу. Жителі прилеглих будинків зазначали, що стійкий запах соляри відчували тут регулярно.

У зв’язку з цим Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області із фахівцями управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР було проведено перевірку наведених фактів і встановлено забруднення ставу в районі пляжу «Циганка» на площі 1000 м. кв. відходами нафтопродуктів.

Збитки, завдані навколишньому природньому середовищу, за даними Держекоінспеції, внаслідок цього забруднення становлять всього 11 грн.!

Під час обстеження комісією території на підприємстві, чиї стоки ймовірно можуть бути виведені у став, та оглянувши усі колодязі, каналізаційно-насосні станції та очисні споруди, фахівці помітили ймовірність, що забруднення йде саме від ремдепо “Укрзалізниця”.

«Під час візуального обстеження колодязів дощеприймальної системи каналізації ми виявили залишки нафтопродуктів на території гаражного кооперативу, наступні колодязі знаходяться на території ВП “Рівненсько-Тернопільське територіальне управління” філії будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель та споруд ПАТ “Укрзалізниця” Тернопільська дільниця водопостачання і водовідведення, - повідомляє заступник міського голови Владислав Стемковський. - Після них наступний колодязь знаходиться вже на вулиці Бродівській біля «рибної бази». Цей люк також був відкритий і досліджений нами, але там вже не було виявлено ні запаху, ні слідів нафтопродуктів. Отже, джерело забруднення нафтопродуктами знаходиться між вулицею Бродівська, де колодязі чисті, та вулицею Новий світ, де вже спостерігаємо забруднення. Отже, є великий відсоток ймовірності, що джерело забруднення знаходиться саме на території даного ремдепо «Укрзалізниці»».

Працівники ЖКГ міської ради закликають тернополян не бути байдужими та при виявленні подібних правопорушень не лише фіксувати їх, але й, не зволікаючи, звертатися із відповідними заявами.

rada.te.ua

"Служба зайнятості – надійний партнер громад ..."

Понеділок, 30 липня 2018, 12:37

Під таким гаслом відбулася зустріч Голови Великогаївської громади Олега Кохмана з директором Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Анатолієм Куриляком, начальником відділу активної підтримки безробітних Ігорем Кондирою та фахівцем з питань зайнятості Оксаною Гордійчук. На зустрічі були присутні начальники відділів Великогаївської сільської ради, директор КП «Громада-сервіс» та роботодавці.

Анатолій Куриляк поінформував щодо послуг, які надає Тернопільський міськрайонний центр зайнятості, зокрема, що стосується отримання свідоцтва про присвоєння робітничої кваліфікації та підтвердження результатів неформального навчання за професією «кухар» в центрах професійно-технічної освіти ДСЗУ для надання послуг з харчування в навчальних закладах Великогаївської громади.

Олег Кохман підтримав пропозицію щодо створення віддаленого робочого місця для працівника Тернопільського міськрайонного центру зайнятості в приміщенні Великогаївської сільської ради, створення  комфортних умов праці.

Працівники центру зайнятості надали презентаційні матеріали, а також перелік актуальних вакансій для ознайомлення та висвітлення на сайті громади.


 

Хто з платників податків має подавати форму № 20-ОПП?

Понеділок, 30 липня 2018, 12:22

Тернопільська ОДПІ інформує, відповідно до п. 63.3 Податкового кодексу (далі – ПК), всі платники податків – як юридичні особи (у т. ч. їх відокремлені підрозділи), так і фізичні особи – підприємці, повинні повідомляти контролюючий орган (орган ДФС) про всі об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, які належать їм на праві власності або якими вони користуються (далі – об’єкти оподаткування). Механізм такого повідомлення визначено в розд. VIII Порядку обліку платників податків, затвердженому наказом Мінфіну від 09.12.11 р. № 1588 (далі – Порядок № 1588).

Повідомлення подається за формою № 20-ОПП, яка є додатком 11 до Порядку № 1588. Основна мета запровадження цієї форми – отримання від платників податків інформації про всі наявні в них об’єкти майна, їх місцезнаходження, переміщення та стан, у якому вони фактично перебувають (використовуються, тимчасово не використовуються, не використовуються тощо).

Докладніше – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1. Телефон для довідок: 43-46-10.


Будьте пильними у сплаті єдиного внеску

Понеділок, 30 липня 2018, 12:20

Тернопільська ОДПІ повідомляє, що фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, сплачують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ), нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

При несплаті (неперерахуванні) або несвоєчасній сплаті (несвоєчасному перерахуванні) єдиного внеску починаючи з 20-го числа місяця, наступного за кварталом, за який сплачується єдиний внесок, до фізичних осіб - підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування, та допустили зазначене порушення, починаючи з 01.01.2015 та надалі накладається штраф у розмірі 20 відсотків своєчасно не сплачених сум. На суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення платежу.

Також за порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати єдиного внеску фізичні особи - підприємці несуть адміністративну відповідальність.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1. Телефон для довідок: 43-46-10.


 

Сторінка 894 з 1437

«ПочатокПопередня891892893894895896897898899900НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер