images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Мешканці Тернопільщини пенсії отримають своєчасно

Понеділок, 23 липня 2018, 08:23

Проблем із виплатою пенсії в області у липні поточного року не буде. Про це звітують у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

«Фінансування та виплата пенсій відбувається у термін не пізніше 25 числа, через поштові відділення та установи банків. Станом на 20 липня 2018 року на виплату пенсій спрямовано 400,5 млн. грн. Виплату пенсійних виплат проведено на 70 % місячної потреби», — інформують у вказаному управлінні.


oda.te.gov.ua

 

У Тернопільському зоокутку оселилося сім нових тварин

Понеділок, 23 липня 2018, 08:21

До тернопільського зоокутка в гідропарку «Топільче», у якому наразі мешкає близько 60-ти звірів, днями привезли сім нових тварин, серед яких пара буйволів, пара лам, 2 яки та шотландська корова.

Зі слів керуючого парком «Топільче» Юрія Бойка, наразі тварини знаходяться на 21-денному карантині, протягом якого вони живуть в окремих вольєрах та адаптуються до нових умов проживання. Усі тварини добре пристосовані до місцевого клімату, зокрема і до дощових та снігових погодних умов, проте, на випадок негоди, для них буде зведено спеціальне укриття.

До слова, для зручності відвідувачів зоокутка, нещодавно навколо нього було капітально відремонтовано пішохідні доріжки.


rada.te.ua

Що робити, щоб емоції допомагали, а не заважали?

Понеділок, 23 липня 2018, 08:14

Ми всі різні: у нас різні вподобання, ми різні за віком, сімейним станом тощо. Але нас об’єднує те, що всі ми люди емоційні. Що ж робити, щоб емоції були нашими союзниками у житті.

Для того, щоб розібратись у цих інколи простих запитаннях, у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості провели чергове засідання «Клубу Бізнес - Подій". Спікер – Аліна Грицаєнко - заступник начальника відділу профорієнтації Тернопільського міськрайонного центру зайнятості.

Безробітні, що перебувають на обліку у пошуках роботи, обговорили такі питання: емоції - як з ними «потоваришувати»; де формуються емоції та які гормони за них відповідають; психосоматика; шкала емоційних тонів; поради щодо підвищення емоційного тону; Україна – це щаслива нація?

У засіданні клубу взяло участь 6 осіб.


 

Скільки коштує стати професіоналом у тернопільських вишах

П'ятниця, 20 липня 2018, 06:06

vstup_koledzh_001Вступну кампанію тернопільські випускники розпочали 12 липня. Триватиме подача документів до 26 липня. Кожен університет отримав різну кількість державного замовлення залежно від факультетів. Тим, кому не пощастить потрапити у число щасливчиків-державників, доведеться платити – від 25 до 155 тисяч гривень за навчання у тернопільських університетах, – пише Терен.

Інформація про вартість навчання опублікована на офіційних сайтах університетів, а також цю інформацію можна отримати у приймальних комісіях.

На сайті Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка подано детальні списки у розділі «Вартість навчання». Найдорожче тут буде здобути професію перекладача чи англійського філолога. Ціни – за 4 роки бакалаврату – 91 413 грн  для факультету перекладу, 83 304 грн  – для англійської філології.  Найдешевші факультети – хімії, біології, фізкультури – у межах 70 тис. грн.

Вартість навчання в ТНЕУ коливається від 1100 до 1980 грн в місяць. Тож роки бакалаврату коштують від 50 600 (факультет комп’ютерних технологій) до 91 080 грн (юридичний факультет, право).

У Тернопільському державному медичному університеті імені І. Я. Горбачевського ціни сягають і понад 150  тис. грн. Це медичний факультет, за 6 років навчання на якому слід заплатити 155 400 грн. Стоматологи та фармацевти вчаться 5 років і платять 140 тис. грн і 96 тис. грн відповідно. Вивчитись на медсестру коштує 71 200 грн, а на парамедика – 50 400 грн. Детальна інформація із цінами за навчання розміщена на сайті університету у розділі «Інформаційний Центр Абітурієнта».
Суми подані за рік навчання. Якщо з університетом підписують контракт, то для студентів ця ціна залишається щороку однаковою до моменту закінчення університету, незважаючи на коливання курсу гривні, повідомили у прес-службі ТДМУ.

Найдоступніше навчання у Тернополі пропонують у ТНТУ імені І. Пулюя. Там верхня межа за бакалаврат сягає 60 тис. грн. Це факультет інформаційних технологій, архітектури і будівництва та факультет транспорту. За 45 480 грн можна закінчити механічну інженерію, електричну інженерію, харчові технології, телекомунікації та радіотехніку.

Нагадаємо, заяви на вступ абітурієнти подають через електронні кабінети.

Джерело: Терен

Порядок оскарження рішень, дій або бездіяльності у сфері державної реєстрації

Середа, 18 липня 2018, 12:41

Відповідно до частини 1 статті 34 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» від 15.05.2003 № 755-IV (надалі - Закон), рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації можуть бути оскаржені до Міністерства юстиції України та його територіальних органів або до суду.

Частиною 2 статті 34 Закону передбачено, що Міністерство Юстиції України розглядає скарги :

1) на проведені державним реєстратором реєстраційні дії (крім випадків, якщо такі реєстраційні дії проведено на підставі судового рішення);

2) на рішення, дії або бездіяльність територіальних органів Міністерства юстиції України.

Територіальний орган Міністерства юстиції України розглядає скарги:

1) на рішення (крім рішення, згідно з яким проведено реєстраційну дію), дії або бездіяльність державного реєстратора;

2) на дії або бездіяльність суб’єктів державної реєстрації.

Окрім цього, слід зазначити, що Територіальний орган Міністерства юстиції України розглядає скарги стосовно державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації, які здійснюють свою діяльність у межах території, на якій діє відповідний територіальний орган.

Також необхідно памятати, що рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації можуть бути оскаржені до Міністерства юстиції України та його територіальних органів протягом 60 календарних днів з дня прийняття рішення, що оскаржується, або з дня, коли особа дізналася чи могла дізнатися про порушення її прав відповідною дією чи бездіяльністю.


Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області


 

Сторінка 897 з 1437

«ПочатокПопередня891892893894895896897898899900НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер