images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі стартували «Наукові пікніки»

Вівторок, 29 травня 2018, 05:06

27 травня  на Театральному майдані Тернополя відбулася наукова подія - 6-ті Наукові Пікніки, які організовує Міністерство молоді та спорту України спільно з тернопільським «Центр Науки Тернополя». Окрім тернопільських дослідників, можливості науки також презентували гості з багатьох областей України та інших країн.

Міський голова Сергій Надал привітав дослідників та відвідувачів Наукових пікніків.

««Наукові пікніки» у Тернополі – це унікальна площадка, де всі бажаючі мають можливість писати свою «наукову книгу». Кожен з нас може виконували оригінальні завдання та на ділі пересвідчитись, що наука – це не лише складні формули та схеми, а й цікавий світ, у якому природа за своїми законами створює дива, - зазначив очільник Тернополя. - Бажаю всім гостям свята – отримати приємні емоції та нові знання. А науковцям, які беруть участь в наукових пікніках, від всієї душі бажаю стати гордістю Української та світової науки».

 

На період відпустки можливе звільнення від сплати єдиного податку

П'ятниця, 25 травня 2018, 08:31

У Тернопільській ОДПІ зазначають, що платники єдиного податку груп 1 та 2 сплачують цей податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. У свою чергу, нарахування авансових внесків для таких платників єдиного податку здійснюється податковими органами на підставі поданої ними заяви, зокрема щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви стосовно періоду щорічної відпустки.

Водночас, згідно п. 295.5 Податкового кодексу платники єдиного податку, віднесені до груп 1 й 2, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки. Проте за умови, якщо вони не використовують працю найманих осіб.

Тобто платники єдиного податку груп 1 і 2, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки за умови подання заяви до контролюючого органу стосовно обрання періоду щорічної відпустки.

Щодо підприємців — спрощенців групи 3, таке звільнення від сплати єдиного податку до них не застосовується через недоцільність. Адже вони сплачують не фіксовану основну ставку єдиного податку, а відсоткову — від фактично отриманого доходу за звітний період. Тобто якщо підприємець  групи 3 знаходиться у відпустці за власним бажанням, це жодним чином не впливає на порядок нарахування та сплати єдиного податку за відповідний звітний період.

Інформація про період щорічної відпустки подається за заявою підприємця в довільній формі. Також звертаємо увагу підприємців, що в Податковому кодексі йдеться про календарний місяць відпустки: тобто, з 1 по 31 (30, 29 чи 28) число. А тому в заяві з метою несплати єдиного податку за відповідний місяць відпустки потрібно обирати саме повний місяць.

Докладні консультації – у Центрі обслуговування платників. Телефон для довідок: 43-46-46, 43-46-10.


Власники «Карти тернополянина» пройдуть на фестиваль Файне місто безкоштовно

П'ятниця, 25 травня 2018, 06:50

19 та 20 липня вхід на музичний фестиваль Файне Місто 2018 буде безкоштовним для усіх власників персоніфікованої «Карти тернополянина». Причому відвідати фестиваль зможуть ті, хто має будь-який вид картки: студентську, пільгову або звичайну. Головне, щоб вона була персоніфікована. Із собою відвідувачам також необхідно мати паспорт.

Такий подарунок для тернополян презентує Тернопільська міська рада та організатори музичного фестивалю.

Фестиваль Файне Місто – Територія Вільних Людей відбудеться 19-22 липня на території тернопільського іподрому. 19 липня буде нульовим днем на фестивалі, перші відвідувачі на який зможуть потрапити уже з 09.00 ранку. Протягом дня тут працюватимуть усі фестивальні музичні локації та інтерактиви, окрім Main, Light та Dark Stage.

А вже 20 липня тернополяни зможуть безкоштовно почути на головній сцені виступи гуртів Карна, Pianoboy, ВВ та екс-вокалістки фінського симфо-метал гурту Nightwish Tarja Turunen. І це безкоштовно. Також у програмі цього дня ще виступи більше 30-ти гуртів зі всього світу. Детальну програму можна знайти на сайті: http://fainemisto.com.ua/

Тернопільська міська рада закликає усіх мешканців, хто ще не встиг виготовити власну «Картку тернополянина», поспішити отримати її, адже до початку фестивалю залишилося всього понад 50 днів.

До слова, станом на сьогоднішній день, понад 69 тис. мешканців Тернополя уже виготовили картки тернополянина.

 

У Тернополі для школярів відкриють літні табори

Четвер, 24 травня 2018, 08:43

На базі Тернопільського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІ ст. №30» працюватиме літній дитячий табір відпочинку з денним перебуванням для учнів 1-8 класів.

Як зазначають в управління освіти і науки міської ради, програма для дітей розписана з 9:00 до 17:00 год. та включатиме ігри та розваги, спортивні естафети, майстер-класи, мовні години, квести та екскурсії. Також передбачене дворазове харчування.

Загалом у літньому таборі працюватиме чотири зміни по 14 календарних днів:

  • І зміна - з 04.06.2018р. по 15.06.2018р.;
  • ІІ зміна – з 18.06.2018р. по 29.06.2018р.
  • ІІІ зміна - з 02.07.2018р. по 13.07.2018р.
  • ІV зміна – з 16.07.2018р. по 27.07.2018р.

Управління освіти і науки спільно із управлінням транспорту, комунікації та зв’язку забезпечує транспорт для підвозу дітей у заклад. Оплата перебування у таборі відбуватиметься за рахунок батьківських коштів та становитиме 1200грн. за одну зміну.

За більш детальнішою інформацією батьки можуть звертатися в управління освіти і науки за телефоном 52-88-56 (головний спеціаліст Олена Іванівна П’ятночка) або за телефоном 23-80-20 (директор навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІ ст. №30» Оксана Іванівна Ярмолик).

Тернополян та гостей міста запрошують на 6-ті Наукові Пікніки

Четвер, 24 травня 2018, 08:42

27 травня y Тернополі на Театральному майдані відбудеться наукова подія року - 6-ті Наукові Пікніки, які організовує Міністерство молоді та спорту України спільно з тернопільським «Центр Науки Тернополя». У заході візьмуть участь понад 200 учасників, гості з 14 областей України, а також з Польщі та Грузії. Вхід вільний.

З 13:00 до 17:00 год. усі жителі та гості Тернополя матимуть унікальну можливість побачити та проексперементувати з безліччю дивовижних дослідів. На відвділувачів чекає 40 міні-лабораторій просто неба, винаходи молодих науковців, робототехніка, змагання дронів, запуск ракет, виверження вулканів та безліч дослідів з водою.

Реєстрація для учасників та волонтерів: https://goo.gl/dpBCvH

Довідково, проект «Scientific Fun – Наукові пікніки в Україні» - це інтерактивні експерименти для усіх, хто бажає підвищувати свій освітній та науковий рівень. Метою Наукових Пікніків є популяризація наук серед молоді та розвиток новітньої наукової еліти в Україні.

 

Сторінка 901 з 1426

«ПочатокПопередня901902903904905906907908909910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер