images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Ремонт дороги на проспекті Злуки на завершальному етапі

Вівторок, 22 травня 2018, 08:37

Ремонт проїжджої частини у Тернополі на проспекті Злуки (від примикання вул. Спортивної до транспортної розв’язки вулиць Збаразької – Злуки – Текстильної – Промислової) знаходиться на завершальному етапі.

Зі слів начальника відділу технагляду Олега Вітика, наразі підрядники здійснюють там влаштування бордюрів та укладання верхнього шару асфальтобетону. При сприятливих погодних умовах, ремонт заплановано завершити до кінця тижня.

Після завершення ремонту на просп. Злуки, роботи з капітального ремонту дорожнього покриття та влаштування системи дощової каналізації розпочнуться на вул. Промисловій. У зв’язку з цим, на ділянці дороги від вул. Поліської до вул. Лук’яновича буде частково перекритий рух автотранспорту. Про дату перекриття та заборону проїзду автотранспорту на вказаній ділянці буде повідомлено додатково.

 

На картинговій трасі у Тернополі відбулися перегони Всеукраїнського масштабу

Вівторок, 22 травня 2018, 06:26

18-20 травня на картинговій трасі у Тернополі пройшли Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді з картингу під егідою Українського державного центру позашкільної освіти МОН України.

Понад 80 спортсменів, віком від 8-ми до 18-ти років, під час четвертого фінального етапу всеукраїнських змагань демонстрували свої вміння у дисциплінах: «Швидкісне маневрування», «Шосейно-кільцеві перегони» та «Абсолютний залік».

Очільник Тернополя Сергій Надал привітав учасників змагань та побажав школярам упевненості, швидкості на дистанціях та високих результатів.

«Дуже приємно, що захід такого масштабу проходить саме у Тернополі, адже не так давно, завдяки співпраці влади та соціально-відповідального бізнесу, нам вдалося відновити найбільшу у Західній Україні картингову трасу, а за кошти міського бюджету, виділені в рамках проекту «Громадський бюджет», закупити п’ять картів, - зазначає міський голова. - Проведення перегонів такого масштабу сприятиме відродженню та популяризації картингу в Тернополі та Україні, визначення кращих спортсменів та підготовці спортивного резерву для збірних команд України з даного виду спорту».

У Тернополі триває капітальний ремонт трьох тротуарів та п’яти дворів

Понеділок, 21 травня 2018, 08:56

На всіх масивах Тернополя тривають капітальні та поточні ремонти дворів, доріг, міжквартальних проїздів та інших об’єктів благоустрою.

Зокрема, цими днями триває капітальний ремонт тротуарів на вул. Київській (від будинку №12 до будинку на вул. 15 Квітня, 9), на вул. Камінній та на перехресті вулиць Р.Купчинського – Корольова (район 2-ої лікарні), де підрядники здійснюють влаштування щебеневої основи та вкладання пішохідної ділянки фігурними елементами мощення.

До слова, у Тернополі також здійснюється ремонт дворів за адресами: вул. Л. Курбаса,4, вул. Протасевича,16, вул. Симоненка, 3, бульвар Просвіти,13, вул. Кн. Острозького, 28 та двох проїздів: вул. Львівська,12 - вул. Чумацька і вул. С.Будного, 26 – вул. С. Будного, 30. А також ремонтні роботи продовжуються в межах озера «Чайка», де наразі здійснюється спорудження другої частини підпірної стінки.

 

Школи Тернополя та литовського міста Таураге підписали Меморандум про співпрацю

Понеділок, 21 травня 2018, 08:08

З нагоди святкування Днів Європи до Тернополя прибула делегація з міста Таураге (Литва) разом з шкільним ансамблем. Під час візиту представники делегації підписали Меморандум про співпрацю між школами Тернополя (ЗОШ №5) та міста Таураге.

«Таураге є містом-партнером Тернополя з 2015 року, - розповідає міський голова Сергій Надал. – За цей час нам вдалося налагодити добрі стосунки не лише на рівні керівництва, а й співпрацю між медичними, освітніми та університетськими установами. Тепер же підписано Меморандум про співпрацю між школами, завдяки чому навчальні заклади зможуть посилити обмін досвідом, а також спільно, як партнери брати участь у різних програмах, які фінансуються за кошти ЄС».

Очільник Тернополя також подякував усім представникам делегації за співпрацю, адже місто-партнер неодноразово запрошувало до себе на відпочинок дітей учасників АТО та інших соціально вразливих категорій. Завдяки цій співпраці і цього року декілька десятків дітей знову поїдуть на відпочинок у Литву.

19-20 травня у Тернополі пройде низка заходів з нагоди святкування Днів Європи

Субота, 19 травня 2018, 12:21

Щорічно у третю суботу травня у Тернополі відзначають Дні Європи. Відтак,  уже цими вихідними, 19 та 20 травня,  на мешканців та гостей міста чекає насичена та цікава святкова програма, що відбуватиметься на різних локаціях.

В рамках святкування 19 травня о 16.00 на Театральному майдані розпочнеться концерт за участю Тернопільського муніципального Галицького камерного оркестру, колективів ТНЕУ, муніципального духового оркестру «Оркестра Волі» та місцевих виконавців, а  о 15.00 на вул. Сагайдачного (біля пам’ятника Івана Франка) пройде  Мистецьке свято  «Україна – Європа».

Заходи з відзначення у Тернополі Днів Європи

19 травня 2018 р.

  • Мистецьке свято «Україна – Європа».  Концертна програма духового оркестру, мажореток Тернопільської загальноосвітньої школи №24 та молодіжного джазового хору. Початок о 15.00 год, вул. Сагайдачного (біля пам’ятника І. Франка);
  • День Литовської культури. Зустріч учнів Тернопільських музичних шкіл із учнями Литовської музичної школи. Обмінна концертна програма. Початок об 11.00 год., Тернопільська музична школа №1 ім В. Барвінського;
  • Виступ Тернопільського муніципального Галицького камерного оркестру з європейською програмою. Початок о 16.00 год, Театральний майдан;
  • Концертні виступи хору «Зоринка» ім. Ізидора Доскоча, муніципального духового оркестру «Оркестр Волі» та місцевих виконавців. Початок о16.45 год. , Театральний майдан;
  • Урочисте відкриття Днів Литовської культури та концерт учнів Литовської музичної школи. Початок о 17.45 год., Театральний майдан;
  • Концерт колективів ТНЕУ. Початок о 19.00 год., Театральний майдан;
  • ХІІІ Генеральна асамблея студентів України, протягом дня;

 

Впродовж Дня 19 - 20 травня 2018 р.

  • Виставка робіт учнів Тернопільської художньої школи ім. М. Бойчука за творами Чюрльоніса, Український дім.
 

Сторінка 902 з 1425

«ПочатокПопередня901902903904905906907908909910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер