images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Здали в оренду земельну ділянку: чи зберігається пільга?

Вівторок, 27 березня 2018, 05:54

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що відповідно до п.284.3 ст.284 Податкового кодексу України, якщо платники земельного податку, які користуються пільгами з цього податку, і надають в оренду земельні ділянки, окремі будівлі, споруди або їх частини, земельний податок за такі земельні ділянки та земельні ділянки під такими будівлями (їх частинами) сплачують на загальних підставах з урахуванням прибудинкової території.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників. Телефон для довідок: 43-46-10.


 

Хто має право на пільгу по земельному податку?

Вівторок, 27 березня 2018, 05:53

Фізичні особи, які вийшли на пенсію не за віком (за вислугу років, по інвалідності, в разі втрати годувальника тощо) після досягнення ними пенсійного віку, мають право на пільгу щодо сплати земельного податку за земельні ділянки, що належать їм на правах приватної власності (за винятком земельних паїв). Про це повідомили у Тернопільській ОДПІ.

При цьому, фізична особа для отримання пільги щодо сплати земельного податку має подати до податкової за місцезнаходженням земельної ділянки заяву довільної форми про надання пільги та документи, що посвідчують її право на пільгу (пенсійне посвідчення (за віком).

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників Телефон для довідок: 43-46-10.


Очільник Тернополя та президент СКУМО підписали Меморандум про співпрацю

Понеділок, 26 березня 2018, 08:30

Днями у Тернополі проходив тренінговий проект «Молодіжний лідер СКУМО», організований Світовим Конґресом Українських Молодіжних Організацій. Проект мав за мету активне залучення в процеси розвитку молодіжного діаспорного руху та Світового Конґресу Українських Молодіжних Організацій, розбудову діаспорних структур для кoнсoлiдацiï світового українства, збереження національно-культурної самобутності та змiцнення iснуючих і налагодження нoвих кoнтактів.

За результати зустрічі очільник Тернополя Сергій Надал та президент СКУМО Мирослав Гочак підписали Меморандум про співпрацю.

«Приємно, що сьогодні у Тернополі зібралися молодіжні лідери української діаспори всього світу, тому що діаспора була і залишається найбільшим лобістом національних інтересів у світі, окрім того, діаспоряни допомагають у війні проти російського ворога, - зазначив Сергій Надал. - І за це ми висловлюємо велику подяку, сприяючи втіленню проектів активної молоді української діаспори та будемо консолідувати зусилля для промоції України у світі».

 

Центром Тернополя пройде велелюдна Хресна дорога

Неділя, 25 березня 2018, 06:46

25 березня о 16.00 год. центральними вулицями Тернополя пройде загальноміська Хресна дорога, присвячена молитвам за мир та спокій в Україні.

Очолить ходу Архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Кир Вacилiй Сeмeнюк.

Цьогоріч віряни вирушать від Архикатедрального Собору вздовж вулиці Руської до Театрального майдану та вулицею Листопадовою повернуться до храму.

До спільної молитви священнослужителі Греко-Католицької церкви запрошують усіх християн, незалежно від конфесії.

До слова, того ж дня о 15.00. у Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія.

У Тернополі триває перший Туристичний Форум

Субота, 24 березня 2018, 09:11

23 березня у кінотеатрі «Палац кіно» стартував перший Тернопільський Туристичний Форум (ТТФ-2018) під гаслом «Від ініціатив до дії».

Кращі фахівці індустрії гостинності міста, керівники туристичних компаній, представники навчальних закладів, закладів розміщення, харчування, експерти у сфері туризму зі Львова та Одеси зібралися, аби обговорити шляхи розвитку туристичної галузі у Тернополі, яка є однією з найважливіших напрямків стратегічного розвитку міста.

«Основне завдання сьогодні - це донести інформацію мешканцям усієї України про Тернопіль та Тернопільщину в цілому, адже у нашого краю є великий туристичний потенціал, який вартий уваги, - зазначає міський голова Тернополя Сергій Надал. - Чимало сакральних пам’яток, замків, палаців та інших унікальних об’єктів архітектурної спадщини, якими славиться наша земля, знаходяться не у самому Тернополі, а на території області, тому сьогодні дуже важливим для нас є створити єдиний туристичний простір з сучасною інфраструктурою, який об’єднає Тернопіль, область та Україну в цілому».

Начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дайнека каже, що на форумі розглядаються різні аспекти розвитку туристичної галузі у Тернополі та напрацьовуються рекомендації щодо підвищення рівня туристичної привабливості краю та взаємодії усіх суб’єктів індустрії гостинності на Тернопільщині.

Триватиме форум до 17.00 год.

До слова, організували форум Тернопільська міська рада, громадська організація «Туристична Асоціація Тернопілля» та комунальне підприємство міської ради «Туристично-інформаційний центр міста Тернополя».

 

Сторінка 905 з 1408

«ПочатокПопередня901902903904905906907908909910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер