images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Підприємці - платники єдиного податку повинні вести книгу обліку доходів

Четвер, 10 травня 2018, 07:06

Платники єдиного податку першої та другої груп і платники єдиного податку третьої групи (фізичні особи - підприємці), які не є платниками ПДВ, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів. Про це нагадали у Тернопільській ОДПІ.

Записи у Книзі доходів виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід, зокрема про кошти, які надійшли на поточний рахунок платника податку та/або які отримано готівкою, вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг).

Підприємці - платники єдиного податку третьої групи, які є платниками ПДВ, ведуть облік доходів та витрат.

Записи у Книзі доходів та витрат виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід, окремо про кошти, що надійшли на поточний рахунок платника податку та/або отримано готівкою, фактично безоплатно отримано товари (роботи, послуги) та понесено витрати, зокрема оплачені придбані товари (роботи, послуги), виплачена заробітна плата, сплачено єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування тощо.

Для реєстрації Книг такі платники єдиного податку подають до фіскального органу за місцем обліку примірник книги, у разі обрання способу ведення книги у паперовому вигляді.

Дані Книги заповнюються у гривнях з копійками та використовуються платником податку для заповнення податкової декларації платника єдиного податку.

Книга зберігається у платника податку протягом 3 років після закінчення звітного періоду, в якому здійснено останній запис.

Форми та порядок ведення книги обліку доходів платників єдиного податку 1-ї та 2-ї груп й платників єдиного податку 3-ї групи, які не є платниками ПДВ та книги обліку доходів і витрат для платників єдиного податку 3-ї групи, які є платниками ПДВ, затверджені наказом МФУ від 19.06.2015 № 579.

Зазначена норма визначена п.п. 296.1.1 ст. 296 Податкового кодексу України.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ. Телефон для довідок: 43-46-10.


 

Понад 46 мільйонів гривень акцизного податку надійшло до бюджету від платників Тернопільщини

Вівторок, 08 травня 2018, 07:30

За чотири місяці цього року Державний бюджет України отримав від платників області 12,9 млн грн акцизного податку. Зокрема, надійшло: від виробництва горілчаної продукції – 4,7 млн грн; від виробництва виноробної продукції – 8 млн грн; від виробництва пива – 40 тис. грн; від пального – 70 тис. гривень.

До місцевих бюджетів з роздрібного продажу підакцизних товарів протягом січня-квітня надійшло 33,2 млн грн, в тому числі: з алкогольних напоїв – 9,5 млн грн; з пива – 4,8 млн грн; з тютюнових виробів – 18,9 млн гривень.

Загалом з початку року платники Тернопільщини спрямували до державного та місцевих бюджетів 46,1 млн грн акцизного податку.

За матерiалами відділу організації роботи головного управління ДФС у Тернопільській області

Грошова допомога надається на підставі переліку документів

Вівторок, 08 травня 2018, 07:19

Повідомляємо, що грошова допомога з коштів міського бюджету надається громадянам на лікування, відповідно до поданої заяви на ім’я міського голови (вул. Листопадова, 6 , кабінет №12) та наступних документів: копія паспорту, ідентифікаційного номеру та довідки з лікувального закладу.

За додатковою інформацією просимо звертатися за телефоном 23-56-52.

rada.te.ua

 

На Тернопільщині відбудеться «Школа волонтера»

Понеділок, 07 травня 2018, 06:42

Школа волонтера – це проект, який спрямований на популяризацію ідей волонтерства, підвищення рівня обізнаності різних верств населення про історичний досвід волонтерської діяльності в Україні та світі, заохочення до активної участі в суспільному житті своєї громади.

12-13 травня у Копичинецькому музеї театрального мистецтва відбудеться дводенний тренінг «Школа Волонтерів» за підтримки ВГО «Поруч». Під час тренінгу учасники дізнаються про волонтерство та його особливості, опанують навички залучення ресурсів для проектів, написання та реалізації грантових проектних заявок. Тренери супроводжуватимуть групи учасників у процесі ідейної розробки проектів на користь громади, їхні розробки та оформлення бюджетів.

Для того, щоб процес був максимально практичним, громадська організація «Поруч» виділила мікрогрант розміром 5 тисяч гривень для підтримки найкраще підготовленого учасниками тренінгу проекту.

Заповнити реєстраційну заявку на участь у заході можна за посиланням: https://goo.gl/forms/3uFYQ7CvU6qHkgej1

Цільовою аудиторією проекту є активні молоді люди, в першу чергу студенти, активісти, представники громадських організацій, а також всі охочі.
Під час тренінгів учасники отримають не лише чітке уявлення з історії волонтерського руху, правового статусу волонтера, діяльності громадських організацій, а й основні навики, необхідні для обговорення рішень, прийнятих місцевою владою, щоб встановити діалог між різними групами спільноти, усвідомлення можливості кожної людини брати участь у суспільному житті своєї громади, а також отримають навики написання грантових заявок та отримання фінансування на власні проекти.

Тренери Арсен Келічавий (Arsen Kelichavyi ) та  Мельник Оксана (Oksana Melnyk) уже провели близько 60-ти тренінгів з фандрайзингу та проектного менеджменту в Україні.

Кооридинатор проекту Келічавий Богдан (https://www.facebook.com/bohdan.kelichavyi Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду )

oda.te.gov.ua

Власники тварин можуть претендувати на отримання дотацій

Неділя, 06 травня 2018, 08:22

У 2018 році власники тварин можуть претендувати на отримання дотацій за вирощування молодняка великої рогатої худоби (ВРХ).

Відповідні норми передбачені у рамках виконання статті 32 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 року № 107 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва».

Дотація за молодняк надається на безповоротній основі фізичним особам за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняку великої рогатої худоби до 13 – ти місячного віку, який народився у господарствах фізичних осіб у поточному році.

Дотація за молодняк надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняку у розмірі:

  • за період утримання молодняку віком від 1 до 5 місяців — 300 гривень за голову;
  • за період утримання молодняку віком від 5 до 9 місяців — 700 гривень за голову;
  • за період утримання молодняку віком від 9 до 13 місяців — 1 500 гривень за голову.

Загальний обсяг дотації за молодняк не може перевищувати 2 500 гривень із розрахунку на одну голову молодняку.

Основною умовою отримання дотації є ідентифікація та реєстрація молодняку ВРХ.

Телефон для довідок 25 16 49.

rada.te.ua

 

Сторінка 906 з 1425

«ПочатокПопередня901902903904905906907908909910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер