images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Власники тварин можуть претендувати на отримання дотацій

Неділя, 06 травня 2018, 08:22

У 2018 році власники тварин можуть претендувати на отримання дотацій за вирощування молодняка великої рогатої худоби (ВРХ).

Відповідні норми передбачені у рамках виконання статті 32 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 року № 107 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва».

Дотація за молодняк надається на безповоротній основі фізичним особам за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняку великої рогатої худоби до 13 – ти місячного віку, який народився у господарствах фізичних осіб у поточному році.

Дотація за молодняк надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняку у розмірі:

  • за період утримання молодняку віком від 1 до 5 місяців — 300 гривень за голову;
  • за період утримання молодняку віком від 5 до 9 місяців — 700 гривень за голову;
  • за період утримання молодняку віком від 9 до 13 місяців — 1 500 гривень за голову.

Загальний обсяг дотації за молодняк не може перевищувати 2 500 гривень із розрахунку на одну голову молодняку.

Основною умовою отримання дотації є ідентифікація та реєстрація молодняку ВРХ.

Телефон для довідок 25 16 49.

rada.te.ua

 

Вкралась помилка у звітності, можуть бути штрафні санкції

Субота, 05 травня 2018, 07:54

Приватні підприємці при заповненні декларацій платників єдиного податку третьої групи допускають помилки, які можуть привести до донарахування податкового зобов’язання та застосування штрафних санкцій під час проведення камеральних перевірок контролюючими органами.

Так, поширеною помилкою є подання декларацій, в яких невірно зазначається звітний податковий період, за який подається податкова декларація.

Наприклад, якщо фізична особа - підприємець платник єдиного податку третьої групи (ставка 5%) подає декларацію за місяць, а не за квартал, як це визначено п. 294.1 ст. 294 Податкового кодексу України, то така декларація не вважається поданою, оскільки не відповідає звітному періоду.

Слід зазначити, що податкова декларація складається наростаючим підсумком з урахуванням норм пп. 296.5 і 296.6 ст. 296 ПКУ (п.296.7 ст. 296 ПКУ).

Якщо при поданні наступної декларації платник єдиного податку в рядку «13» розділу VI Декларації визначає суму єдиного податку нарахованого за попередній звітний період (визначеної в декларації за місяць), це призводить до заниження суми податкового зобов’язання по єдиному податку, оскільки попередня декларація не вважається поданою.

В зв’язку з чим, під час проведення камеральної перевірки декларації контролюючим органом буде встановлено порушення п. 293.3 ст.293 та п. 296.7 ст.296 ПКУ, донараховано податкове зобов’язання та застосовано штрафні санкції.

З метою уникнення випадків неврахування контролюючим органом податкової звітності, слід уважно перевіряти правильність заповнення всіх обов’язкових реквізитів декларації.

Докладні консультації, тренінги та надання допомоги у заповненні звітності в електронній формі  – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ. Телефон для довідок: 43-46-10.


Нюанси сплата транспортного податку фізичною особою

П'ятниця, 04 травня 2018, 06:45

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що згідно з Податковим кодексом України, у разі переходу права власності на об’єкт оподаткування транспортним податком від одного власника до іншого протягом звітного року транспортний податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а новим власником – починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об’єкт.

Надсилається податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

Підпунктом 267.6.6 п. 267.6 ст. 267 Кодексу визначено, що за об’єкти оподаткування, придбані протягом року, транспортний податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1. Довідки за телефоном: 43-46-10.


 

Поняття творчої спілки

П'ятниця, 04 травня 2018, 06:42

Творча спілка - добровільне об'єднання професійних творчих працівників  відповідного фахового напряму в галузі культури та мистецтва, яке має фіксоване членство і діє на підставі статуту.

Творчі спілки України можуть мати всеукраїнський та регіональний (місцевий) статус.

До всеукраїнських творчих спілок належать спілки, діяльність яких поширюється на територію всієї України і які мають місцеві творчі осередки у більшості її областей.

До регіональних (місцевих) творчих спілок належать спілки, діяльність яких поширюється на територію відповідної адміністративно-територіальної одиниці або регіону.

Всеукраїнським творчим спілкам може надаватися статус національних. Порядок надання творчим спілкам статусу національних встановлюється Кабінетом Міністрів України за пропозицією засновника творчої спілки і Міністерства культури  та мистецтв України.

Творча спілка створюється групою професійних творчих працівників відповідного фахового напряму в галузі культури та мистецтва (всеукраїнська - у складі не менш як 100 осіб, регіональна (місцева) - не менш як 20 осіб),  що мають у своєму доробку завершені та оприлюднені твори культури і мистецтва чи їх інтерпретації.

Членами творчої спілки можуть бути професійні творчі працівники - громадяни України, іноземці, особи без громадянства,які досягли 18 років.

Рішення про утворення творчої спілки приймається загальними зборами (з'їздом, конференцією).




Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області











У Тернополі триває ремонт доріг та дворів

П'ятниця, 04 травня 2018, 06:37

У Тернополі триває капітальний ремонт житлового фонду, об’єктів благоустрою, доріг та тротуарів. Зокрема, днями розпочався ремонт прибудинкових територій за адресами вул. Макаренка, 4 та вул. Просвіти,13, де наразі підрядники здійснюють розбирання старого асфальтобетонного покриття проїзду.

У дворі на вул. П. Орлика,2 працівники підрядної організації влаштовують щебеневу основу дороги, а на вул. Л. Курбаса,4 та вул. Протасевича,16 - облаштовують проїзд фігурними елементами мощення. Ремонтні роботи також тривають у дворі на вул. Карпенка, 1 та на ділянці проїзду вулиць Львівська, 12 – Чумацька, 1.

До слова, станом на 3 травня, капітальний ремонт доріг у Тернополі здійснюється на вулицях 15 Квітня та Гайовій, а також на проспекті Злуки, де підрядники розпочали фрезерування асфальтобетонного покриття проїзної частини.

 

Сторінка 907 з 1425

«ПочатокПопередня901902903904905906907908909910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер