images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На фестивалі «Цвіт вишиванки» в Тернополі спробують встановити унікальний рекорд

Середа, 25 квітня 2018, 06:32

Х Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки» об’єднає навколо єдиної української ідеї, навколо нашого генетичного коду – вишиванки, жителів та гостей області. Відбудеться фестиваль 12-13 травня у місті Тернопіль у парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка.

Свято обіцяє бути цікавим, насиченим та різноманітним. Діятиме під час фестивалю виставка майстрів народних художніх промислів. Для гостей майстри проведуть майстер-класи, спецпогашення поштових відправлень, присвячених Х Всеукраїнському фестивалю національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки».

Також заплановано презентацію вишитих рушників з 17-ти районів Тернопільщини та м. Тернопіль. Також оберуть переможців конкурсу на кращий вишитий герб України, області, району, міста, селища, села. Обіцяють організатори й встановити рекорду України «Найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації» в категорії «Масові заходи».

Щодо мистецької складової, то на фестивалі заплановано театралізоване дійство до Дня Матері у виконанні зразкового родинного гурту «Великодні зернятка», виступи художніх колективів і окремих виконавців Тернополя, а також концерт відомих українських артистів.

Організатори заходу: Тернопільська обласна державна адміністрація, Тернопільська обласна рада, Тернопільська міська рада, Тернопільський обласний благодійний фонд «Цвіт вишиванки».

 

ПРОГРАМА

проведення Х Всеукраїнського фестивалю

національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки»

 

12-13 травня 2018 року. 
Парк культури і відпочинкуім. Т. Г. Шевченка, м. Тернопіль

 

12 травня 2018 року (субота)

 

8.00-10.00 год. – облаштування наметового містечка майстрів народної творчості .

10.00 год. – виставка майстрів народних художніх промислів, майстер-класи.

14.00 год. – відкриття фестивалю: молебень, виступи представників влади.

14.30 год. – оголошення конкурсу на кращий вишитий Герб України, 
області, району, міста, селища, села.

14.30 год. –  виступи фольклорних колективів та окремих виконавців
області та м. Тернопіль.

15.00 год. –  спецпогашення конверта, присвяченого
Х Всеукраїнському фестивалю національної вишивки та костюма 
«Цвіт вишиванки» (ПАТ «Укрпошта», м. Тернопіль, Чорновола, 1).

19.00 год. – Святковий концерт.

 

13 травня 2018 року (неділя)

 

8.00-10.00 год. – облаштування наметового містечка майстрів народної творчості.

10.00 год. – виставка майстрів народних художніх промислів, майстер-класи.

12.00-16.00 год. – реєстрація депутатів Верховної Ради України
та місцевих рад у вишиванках.

14.00 год. –  виступи художніх колективів та  виконавців Тернополя та області.

15.00 год. – театралізоване дійство до Дня Матері у виконанні зразкового родинного гурту «Великодні зернятка» м. Тернопіль.

15.30 год. – оголошення переможців конкурсу на кращий вишитий герб України, області, району, міста, селища, села.

15.50 год. – презентація міжнародного вишитого рушника-єднання
«Цвіт вишиванки».

16.00 год. – оголошення результату рекорду України «Найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації» 
в категорії «Масові заходи». Флеш-моб: фотографування депутатів
у вишиванках біля пам’ятника С. Бандері.

16.30 год. – виступи художніх колективів та виконавців Тернополя та області.

19.00год. – Святковий концерт.

 

 

«Навчальні заклади та торгові центри Тернополя перевірять на дотримання норм пожежної безпеки»

Середа, 25 квітня 2018, 06:26

Маштабну перевірку прем’єр міністра України можуть не пройти тернопільські школи, адже велика частина з них не обладнана системами протипожежної безпеки.


Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив ДСНС провести масштабну перевірку шкіл, торгових центрів, щодо дотримання норм пожежної безпеки. Про це він повідомив у березні після страшної трагедії у російському місті Кемерово, де в необладнаному належними умовами пожежної безпеки торговому центрі загинули діти.


Прес-служба управління ДСНС України у Тернопільській області повідомила:


“Згідно з вказівками КМУ та наказом  ДСНС, нашим блоком запобігання НС, складено перелік, та розроблено графік проведення позапланових перевірок торговельних підприємств (торговельні центри, багатофункціональні будинки і комплекси), культурно-видовищних та дозвіллєвих закладів, що відповідно до вимог пункту 5 статті 32 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» належать до класів наслідків (відповідальності) СС2 і СС3, дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, закладів охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням.”


Перевірка планується у квітні-червні 2018 року. Особливу увагу звертатимуть на евакуаційні шляхи і виходи, наявність та технічний стан автоматичного протипожежного захисту і оповіщення, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання. Із результатами перевірок можна ознайомитися ТУТ.


Понад рік тому команда Центру громадського контролю “ДІЙ!” в Тернополі виявила проблему неготовності навчальних закладів до навчально-виховного процесу. Зокрема, на той момент 36 з 68 навчальних закладів не були обладнані належними умовами пожежної безпеки. Про це ми дізналися проаналізувавши акти готовності до навчального процесу, які щороку укладаються в складі спеціальної інспекції з числа представників Державної служби з надзвичайних ситуацій та освітян. Детальніше про перебіг розслідування можете прочитати ТУТ і ТУТ.


Василь Томчишин координатор Центру громадського контролю “ДІЙ” в Тернополі прокоментував:


"Проблему незадовільного стану навчальних закладів міста щодо протипожежної безпеки ми піднімали ще минулого року, тобто до того, як країну сколихнули трагедії з пожежами. Віддаючи дітей у школи, батьки мають право знати, що вони захищені як психологічно, так і фізично. Говорити про це питання потрібно, адже воно буде актуальним завжди".


Зрозуміло, що на той час коштів було не достатньо, аби закупити протипожежне обладнання для усіх навчальних закладів одночасно. Тому міська рада прийняла рішення поступово забезпечувати школи та дитячі садки належними умовами безпеки. У відповідь на наш інформаційний запит щодо того, скільки протипожежних систем встановлено у тернопільських навчальних закладах, ми отримали наступні результати. Станом на 1 березня 2018 року було встановлено протипожежні системи оповіщення у трьох навчальних закладах на загальну суму 265 000 гривень. Зокрема обладнаними були: дошкільний навчальний заклад №8 (79 000грн.), спеціальна школа (63 000грн.) та спеціалізована загальноосвітня школа I ст. повного дня з поглибленим вивченням основ економіки (123 000грн.). У наступному році міська влада планує обладнати ще три навчальних заклади.


Центр громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі.

У Тернополі відбудеться Х Всеукраїнський фестиваль «Цвіт вишиванки»

Вівторок, 24 квітня 2018, 07:06

12-13 травня у Тернопільському парку культури та відпочинку ім. Тараса Шевченка відбудеться Х Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки».

Під час фестивалю діятиме виставка майстрів народних художніх промислів, відбудуться майстер-класи, спецпогашення поштових марок, присвячених ювілейному фестивалю «Цвіт вишиванки», презентація вишитих рушників з 17-ти районів Тернопільщини та Тернополя, виступи місцевих художніх колективів і окремих виконавців, а також концерт відомих артистів України.

Програмою фестивалю заплановано також визначення переможців конкурсу на кращий вишитий герб України, області, району, міста, селища та села, встановлення рекорду України «Найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації» та флеш-моб – фото депутатів у вишиванках біля пам’ятника С. Бандері.

 

Вулиця Микулинецька у Тернополі уже відкрита для проїзду транспорту

Вівторок, 24 квітня 2018, 07:05

З метою цікавого та корисного дозвілля для дітей та молоді, у Тернополі, на базі кінотеатру «Палац Кіно» (вул. І. Франка, 8), щовівторка відбуватиметься показ фільмів та мультфільмів англійською мовою під назвою «Чи ти understand?». Захід започатковано Молодіжною міського радою, яка діє при Тернопільській міській раді.

На щотижневий перегляд (мульт)фільмів мовою оригіналу запрошуються школярі, студенти, молодь та усі, кому цікаво вивчати англійську мову.

Вартість сеансу становить 40 грн. Квитки можна придбати у касі «Палацу кіно».

На території ТЗОШ №29 облаштують сучасне футбольне поле зі штучним покриттям

Понеділок, 23 квітня 2018, 06:56

У Тернополі продовжують зводити універсальні спортивні майданчики. Зокрема, днями неподалік Тернопільської спеціалізованої школи I-III ступенів № 29 розпочалися роботи з облаштування сучасного футбольного поля зі штучним покриттям.

Даний проект є дуже важливим для розвитку спортивної інфраструктури у місті, оскільки ТЗОШ №28 та №29 розміщені поряд та на території цих шкіл знаходяться великий старий стадіон та майданчик, де традиційно займається багато учнів та мешканців прилеглого мікрорайону.

 

Сторінка 908 з 1423

«ПочатокПопередня901902903904905906907908909910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер