images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Підприємці Тернополя можуть отримати від міської ради компенсацію відсоткових ставок

Понеділок, 19 березня 2018, 07:22

Міська рада затвердила положення, яке визначає умови та порядок надання фінансової–кредитної підтримки суб’єктам малого і середнього підприємництва Тернополя шляхом часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами.

Очільник Тернополя Сергій Надал пояснює, що фінансова підтримка надається суб’єктам підприємництва, які перебувають на обліку в Тернопільській ОДПІ, здійснюють діяльність на території міста та реалізують проекти зі створення нових робочих місць. Серед пріоритетних напрямків підприємництва – це виробництво, туризм та енергоефективність.

Розмір кредиту для надання часткової компенсації відсоткових ставок не може перевищувати 500 000 грн., а термін кредитного договору не повинен перевищувати 36 місяців.

До слова, часткова компенсація відсоткових ставок за кредитом суб’єктам малого і середнього  підприємництва надається  в розмірі, що не перевищує облікову ставку, встановлену НБУ на дату підписання кредитної угоди. Станом на середину березня – це 17%.

 

На який розмір соцпільги може розраховувати самотня мати

Неділя, 18 березня 2018, 08:22

У Тернопільській ОДПІ нагадують, що будь-який платник податку на доходи фізичних осіб має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі, що дорівнює 50 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року (у 2018 році – це 881 грн).

Платник податку, який є одинокою матір’ю (батьком), вдовою (вдівцем) або опікуном, піклувальником, має право на ПСП у розмірі 150 відсотків суми пільги, яка визначена п.п.169.1.1 п.169.1 ст.169 ПКУ (у 2018 році – 1321,50 грн), у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років (п.п.169.1.3 п.169.1 ст.169 ПКУ).

Відповідно до підпунктів 169.3.1 та 169.3.2 п.169.3 ст.169 ПКУ, якщо такий платник має право на застосування ПСП з двох і більше підстав, застосовується одна ПСП з підстав, що передбачає її найбільший розмір, за умови дотримання процедур, визначених п.п.169.4.1 п.169.4 ст.169 ПКУ.

Платник ПДФО, який має право на застосування ПСП більшої, ніж передбачена п.п.169.1.1 п.169.1 ст.169 ПКУ, зазначає про таке право у заяві про застосування ПСП, до якої додає відповідні підтвердні документи.

Тому, самотня мати має право на застосування ПСП у розмірі 150 відсотків суми пільги, у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років, за умови дотримання процедур, зазначених Податковим кодексом та наданням відповідних підтверджуючих документів.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.


19 березня діти відвідуватимуть навчальні заклади у Тернополі на розсуд батьків

Неділя, 18 березня 2018, 08:16

Повідомляємо, що 19 березня заняття в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах Тернополя будуть проводитися у звичному режимі. Проте, зважаючи на прогнози синоптиків, зокрема сильний сніг та хуртовини, саме у цей день відвідувати навчальні заклади діти можуть на розсуд батьків.

Це означає, якщо через погані погодні умови виникнуть проблеми дістатися до шкіл чи позашкільних закладів, то батьки можуть залишити дитину вдома. При цьому жодних довідок за пропуск у цей день у навчальний заклад пред’являти не буде потрібно.

Нагадаємо, за даними синоптиків, з 17 березня у місті очікується зниження температури, а також сильний снігопад.

У разі виникнення надзвичайної ситуації у місті додаткова інформація про графік навчання у Тернополі буде оприлюднена на сайті Тернопільської міської ради у неділю, 18 березня.

 

У маршрутках та тролейбусах Тернополя працює контроль

П'ятниця, 16 березня 2018, 08:31

Нагадуємо мешканцям та гостям Тернополя, що з метою підвищення ефективності та якості надання послуг з перевезення пасажирів, відтепер у всьому міському громадському транспорті загального користування, а саме у тролейбусах, автобусах та маршрутках, працює служба контролю.

Наразі на маршрутах працює шість контролерів, що здійснюють перевірку реєстрації проїзду громадян водієм та наявність разового квитка на проїзд у пасажирів.

«Закликаємо усіх пасажирів бути відповідальними та вимагати у водіїв громадського транспорту разовий документ на право проїзду (квиток), роздрукований з валідатора,  незалежно від того, чи пасажир оплатив проїзд готівкою, скористався «Карткою тернополянина» чи банківською карткою, - наголошує начальник управління транспорту, комунікацій та зв'язку Ігор Мединський, - Адже з 14 березня до усіх громадян, які здійснюватимуть безквитковий проїзд, контролери застосовуватимуть штрафні санкції».

Зі слів працівника відділу контролю громадського транспорту Світлани Козловської, що вже тривалий час проводила перевірки у тернопільських тролейбусах, а відтепер і у автобусах та маршрутках, більше 80% усіх пасажирів намагаються отримати провалідовані квитки на проїзд, незважаючи на те, що деякі водії ухиляються від їх видачі.

«На сьогоднішній день ще є певні труднощі у роботі водіїв з валідаторами та друкуванням проїзного квитка, проте ми постійно проводимо роз’яснювальну роботу та контролюємо процес видачі квитків для пасажирів», - додає Світлана Козловська.

У Тернополі триває акція «Запроси дитину з інтернату на свята у родину»

П'ятниця, 16 березня 2018, 08:29

БФ «Майбутнє сиріт» організовує благодійну акцію «Запроси дитину з інтернату на свята у родину» та закликає усіх небайдужих тернополян запросити дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до себе в сім’ю на період з 26 березня по 1 квітня та з 1 квітня по 10 квітня.

Бажаючим допомогти дитині відчути тепло, турботу та затишок, необхідно зареєструватися та заповнити анкету у фонді «Майбутнє сиріт» або в службі у справах неповнолітніх та дітей Тернопільської міської ради за адресою: м. Тернопіль, бульв.Шевченка,1, каб.№43.

За детальною інформацією звертайтесь за тел. 096 6839013 (координатор акції Ірина), 404183, 404165 або пишіть на  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

 

Сторінка 909 з 1408

«ПочатокПопередня901902903904905906907908909910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер