images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Триває голосування за кращі проекти Громадського бюджету Тернополя

Вівторок, 31 жовтня 2017, 09:42

З 24 жовтня у Тернополі триває загальноміське голосування за проекти в рамках «Громадського бюджету Тернополя» на 2018 рік. Голосування триватиме до 7 листопада включно.

У цьому році тернополяни активно підтримують проекти, зокрема за декілька днів вже більше 1000 громадян віддали свої голоси. Кожен, хто прописаний у Тернополі, має змогу проголосувати за 2 проекти – один великий та один малий.

Зі змістом усіх проектів, допущених до голосування, можна ознайомитись на сайті Тернопільської міської ради у розділі «Громадський бюджет" або за посиланням https://pb.rada.te.ua/.

Прийди і проголосуй за проекти «Громадського бюджету»!

 

На Тернопільщині очікується погіршення погодних умов

Понеділок, 30 жовтня 2017, 07:07

За інформацією Гідрометцентру, внаслідок впливу активного циклону 30 жовтня в Україні очікуються складні погодні умови. Вночі 30 жовтня погіршаться погодні умови й у Житомирській, Вінницькій, Київській та Черкаській областях. Там пориви вітру сягатимуть до 25-30 м/с. Пройдуть дощі. У більшості західних областей – сильні дощі.

30 жовтня, починаючи з західних областей, сильний дощ перейде у мокрий сніг, місцями хуртовини. У західній частині можливе утворення снігового покриву, зниження температури вночі та вдень до 1-6° тепла.

У Карпатах мокрий сніг, хуртовини, посилення вітру 19-24 м/с, пориви 40 м/с, температура вночі та вдень 0-5° морозу. У зв'язку з очiкуваними сильними опадами в горах існує загроза утворення селей.

По м. Київ та Київській області вранці та вдень пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. 30-31 жовтня по м. Київ – складні погодні умови (дощ з переходом у мокрий сніг, місцями хуртовини, на дорогах ожеледиця, посилення західного вітру до 17-22 м/с, вночі пориви – 25 м/с, температура вночі та вдень – 4-6 градусів тепла.

Таким чином, аби забезпечити оперативне реагування на можливі надзвичайні ситуації, на Тернопільщині у постійній готовності перебуватимуть служби цивільного захисту. І, власне, щоб уникнути небезпечних ситуацій, гідрометцентр попереджає усіх водіїв бути обережними на дорозі та без потреби не вирушати в дорогу.

Уряд схвалив законопроект, який вдосконалює захист прав дітей

Понеділок, 30 жовтня 2017, 07:06

18 жовтня Уряд схвалив проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення соціального захисту дітей”.

Зазначений законопроект удосконалює нормативно-правове забезпечення соціального захисту дітей, підвищує ефективність реалізації державної політики щодо охорони дитинства, поліпшує діяльність центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо соціальної роботи з дітьми, які потребують особливої уваги з боку держави.
Серед іншого, проектом акта передбачено виключне право суду:
- розв’язувати спори між батьками щодо участі у вихованні дитини.
- усиновлення дитини без згоди опікуна/піклувальника (крім родичів), якщо суд установить, що усиновлення дитини відповідає її інтересам;
-призначення опікуном/піклувальником особи, яка не пов’язана сімейними/родинними відносинами з дитиною.
Таким чином, проект дозволяє влаштовувати дітей під опіку, піклування тільки родичам. А якщо дитина не перебуває в родинних стосунках з особою, то таке влаштування відбувається за рішенням суду.
- встановлення опіки/піклування у разі наявності спору між кандидатами в опікуни/піклувальники.
З метою забезпечення найкращих інтересів дитини при усиновленні проектом акта передбачено:
- упровадження найбільшої різниці у віці між усиновлювачем і дитиною (45 років);
- обов’язкове навчання для громадян, які виявили бажання усиновити дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування;
- позбавлення права батьків, які усиновили дитину, відмовлятися від неї. У таких випадкахусиновлювачів будуть позбавляти батьківських прав.
Прийняття законопроекту сприятиме посиленню соціального захисту дітей вразливих категорій, підвищенню ефективності реалізації державної політики щодо охорони дитинства, удосконалення діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо соціальної роботи з дітьми, які потребують особливої уваги з боку держави.

 

До міського кладовища з 24 до 31 жовтня курсуватимуть додаткові автобуси

Неділя, 29 жовтня 2017, 09:19

З метою створення сприятливих умов для мешканців міста щодо відвідання та впорядкування могил рідних та близьких з 24 жовтня до 31 жовтня призначені додаткові рейси до міського кладовища в с. Підгороднє.

Рейси здійснюватиме кожен другий автобус №№ 11, 27, 30 Також буде здійснений посилений контроль за дотриманням водіями затверджених розкладів руху на автобусних маршрутах №№ 5, 5а, 8, 18, 31, 32 та тролейбусному маршруті №8.

Цього року у Тернополі капітально відремонтували шість вулиць

Субота, 28 жовтня 2017, 08:12

У Тернополі цього року капітально відремонтовано шість вулиць: Клінічну, Січових Стрільців, Глиняну, Білецьку, Шашкевича та частину проїжджої ділянки на дамбі Тернопільського ставу.

Зі слів начальника відділу технагляду Олега Вітика, наразі ведуться активні ремонтні роботи з оновлення шляхопроводу на вул. Бродівській та на перехресті вулиць Дружби – Миру. Також триває ремонт дощових колекторів на вул. Бережанській та 15 квітня.

До слова, вул. Глиняна, де нещодавно завершився капітальний ремонт, уже відкрита для проїзду автотранспорту. Там триває ремонт пішохідних ділянок.

 

Сторінка 977 з 1427

«ПочатокПопередня971972973974975976977978979980НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер