images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Ремонт тернопільської дамби триває

Субота, 30 вересня 2017, 09:52

Капітальний ремонт проїжджої частини дамби тернопільського ставу триває. Роботи продовжуються зі сторони ставу, а зі сторони парку Топільче нещодавно було вкладено нижній шар асфальту.

«Роботи виконуються за новими технологіями, зокрема методом холодного ресайклингу. Окрім того,  основа дороги поглиблена на метр, щоб вона була надійнішою, - розповідає міський голова Сергій Надал. – Цього року буде завершена  ділянка, де зараз тривають роботи, а вже наступного плануємо провести ремонти до сторони Надставної церкви та відремонтувати пішохідні доріжки».

До слова, бруківка, яка знята з дамби, передана на зберігання у комунальне підприємство. Наступного року її використають для мощення вулиць Кульчицької та Брюкнера, а іншу продадуть на відкритому аукціоні.

 

Для Тернопільської міської лікарні №3 придбали нове сучасне обладнання

Субота, 30 вересня 2017, 09:46

Для потреб Тернопільської міської комунальної лікарні №3 придбали нове сучасне обладнання на суму понад 3 млн. 800 тис. грн. Серед обладнання автоматичний біохімічний аналізатор, який виконує сто шістдесят показників біохімічних аналізів, лапараскопічна стійка для проведення малоінвазивних оперативних втручань та ін.

«У Тернополі діє програма «Здоров’я тернополян», яка передбачає цілий комплекс заходів, які повинні бути проведені у кожній медичній установі міста, щоб покращити умови праці лікарів та створити комфортні умови пацієнтам, - розповідає міський голова Сергій Надал. – Цього року для придбання обладнання для лікарні №3 виділено з міського бюджету понад 3 млн. 800 тис. грн. У попередні роки у цьому медзакладі замінили вікна на енергозберігаючі, обладнали котельню тощо».

До слова, Тернопільська міська комунальна лікарня №3 обслуговує майже 30 000 пацієнтів, переважно мешканців  мікрорайонів Дружба, Кутківці та Пронятин. Медичний заклад розрахований на 125 ліжок.

У будинку на вул. Чалдаєва встановлюють індивідуально-тепловий пункт

Четвер, 28 вересня 2017, 11:21

Під час традиційного ранкового об’їзду міста очільник Тернополя Сергій Надал оглянув стан ремонту двору на вул. Чалдаєва, 13. Там триває капітальний ремонт проїжджої частини та пішохідних ділянок, а також влаштування екопарковки.

«Також у цьому будинку проводяться роботи з влаштування індивідуально-теплового пункту (ІТП), який повинен забезпечити належну якість тепла та подачу гарячої води мешканцям, - розповідає міський голова. – Реалізовується програма завдяки співпраці «Тернопільміськтеплокомуненерго» та Європейського банку реконструкції та розвитку».

 

У Тернополі, завдяки програмі термомодернізації, утеплили 22 фасади будинків

Четвер, 28 вересня 2017, 11:21

З 2015 року у Тернополі діє програма термомодернізації житлового фонду за умови співфінансування 70% з міського бюджету та 30% за кошти мешканців. Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, за час дії програми у місті утеплили 22 фасади будівель, проведено заміну вікон загального користування у 27 будинках, на двох об’єктах оновлено систему освітлення та замінено лампочки на енергоефективні.

«Лише цього року у Тернополі проведено утеплення у шести будинках, роботи тривають ще у чотирьох будинках за адресами вул. Збаразька, 37, вул. Володимира Великого, 8, пр. Степана Бандери, 90А та на С. Будного, 50А, - розповідає міський голова. – Також цьогоріч проведено заміну вікон на енергозберігаючі в одинадцяти будинках».

У Тернополі відкрили оновлене діагностично-інфекційне відділення дитячої лікарні

Четвер, 28 вересня 2017, 05:21

26 вересня відбулося відкриття оновленого діагностично-інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні.

«Це відділення є важливим для міста, адже тут лікують дітей із захворюваннями органів дихання. Зокрема, лише минулого року у ньому було проліковано понад 1500 пацієнтів, - розповідає міський голова Сергій Надал. – Вперше за 25 років це відділення капітально відремонтовано. Причому оновлено не тільки палати, коридор, але і ліжка, і меблі та інше обладнання».

Очільник Тернополя також зазначає, що цього року на ремонту дитячої лікарні та поліклінік виділено майже 3 млн. грн. Паралельно з цим триває дооснащення лікарні найсучаснішою апаратурою. Зокрема, придбано апаратури на понад 1 млн. грн. та продовжується повна комп'ютеризація всіх дитячих поліклінік.

«Також зараз триває ремонт інфекційного відділення на Сонячному масиві, який фінансується міським бюджетом та Державним фондом регіонального розвитку», - додає Сергій Надал.

Головний лікар Андрій Артимович зазначає, що міська дитяча лікарня фактично виконує функцію обласного закладу з лікування інфекційних дитячих захворювань.

«Звичайно, що є інші відділення, які потребують ремонту. Проте ми поступово оновлюємо приміщення, проводимо заміну вікон тощо, адже розуміємо, що після реформи охорони здоров’я медичні заклади міста будуть нести одну з ключових ролей у госпітальному окрузі», - додає Андрій Артимович.

 

Сторінка 983 з 1423

«ПочатокПопередня981982983984985986987988989990НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер