images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Переможці фестивалю «Ігри патріотів» зустрілися у фіналі

Субота, 15 грудня 2018, 08:14

Впродовж грудня тернопільські третьокласники брали участь у спортивному фестивалі «ІГРИ ПАТРІОТІВ». Всього взяло участь 20 команд зі шкіл, а це 152 учні.

11 грудня відбувся фінал, за результатами якого трійкою найкращих стали:
- І місце - ТСШ №7 з поглибленим вивченням іноземних мов.
-  ІІ місце –ТЗОШ № 24.
-  ІІІ місце - команда ТСЗШ з поглибленим вивченням основ економіки.

Учасники та переможці були нагороджені подарунками, грамотами та ексклюзивними, виготовленими спеціально для фестивалю "ІГРИ ПАТРІОТІВ-2018" медалями та рюкзачками.

Фото змагань можна переглянути на сторінках в соціальних мережах:

facebook.com/centrzdorovja

 

У Тернополі говорили про важливість енергоефективності на підприємствах

П'ятниця, 14 грудня 2018, 07:52

Очільник Тернополя Сергій Надал взяв участь у регіональному семінарі «Енергоефективність на підприємствах: нові виклики, нові можливості», що відбувся 11 грудня у залі засідань вченої ради ТНЕУ.  Захід проводився з метою інформування представників бізнесу щодо підвищення ефективності використання ресурсів шляхом запровадження енергоефективних заходів.

До роботи форуму долучилися також представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Держенергоефективності, Європейського банку реконструкції та розвитку, сільські, селищні, міські голови, підприємці, а також представники органів виконавчої влади Тернопільської області.

У своєму виступі міський голова Тернополя зазначив, що сьогодні енергоефективність це не лише новомодний тренд,  а це - економічна необхідність та енергетична безпека країни, тому перехід на альтернативні види палива задля вирішення питань енергозбереження та енергоефективності є одним зі першочергових кроків в умовах енергетичної кризи в Україні та військової агресії з боку Росії.

«Вивчаючи досвід наших іноземних партнерів, ми бачимо чудовий приклад того, як працює бізнес у країнах Європи та розвиваються міста, що живляться енергією з альтернативних джерел, - зауважив Сергій Надал. – Власне, проведення таких форумів має на меті залучення більшої кількості суб’єктів господарювання в місті та області, які б активніше використовували енергозберігаючі технології, а також вкладали інвестиції у розвиток цієї сфери, зокрема, біоенергетики, сонячної енергетики та використання теплових насосів».

Сергій Надал також звернув увагу присутніх на те, що в Тернополі продовжується робота з енергозбереження та термомодернізації, щоб зменшити споживання газу. Зокрема, облаштовуються автоматизовані індивідуально-теплові пункти (ІТП) у багатоквартирних житлових будинках та закладах освіти, а також успішно впроваджується міська програма з термомодернізації житлових будинків (утеплення фасадів, заміна вікон) на умовах співфінансування (30% – кошти мешканців, 70% – кошти міського бюджету).

До слова, ініціювали проведення форуму ГО «Школа енергоефективності» за організаційної підтримки Асоціації міст України в рамках проекту «Консультування підприємств щодо енергоефективності», що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) за дорученням Федерального Уряду Німеччини.

У Тернопільському ліцеї №21- спеціалізована мистецька школа ім. І. Герети розпочалось експериментальне навчання

П'ятниця, 14 грудня 2018, 07:51

З 1 грудня Тернопільський ліцей №21- спеціалізована мистецька школа ім. І. Герети, розпочала експериментальне навчання всеукраїнського рівня за темою «Формування мистецького середовища в закладі загальної середньої освіти». Це сприятиме розвитку  саме мистецької  освіти в  закладі та напрацюванню методик викладання.

«Ми ставимо перед собою завдання не тільки виховання фахівців  мистецького спрямування, а й виховання людей нової генерації, які опираються на  особливі культурні цінності, - зазначив заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра. - Тому новостворений заклад має стати майданчиком підготовки людей  з особливим баченням розвитку міста та країни, котрі зможуть оперувати знаннями і навиками з мистецьких дисциплін».

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України,  Тернопільський ліцей №21- спеціалізована мистецька школа ім. І. Герети, здобула право на проведення експерименту всеукраїнського рівня за темою «Формування мистецького середовища в закладі загальної середньої освіти» у грудні 2018 – жовтні 2023 роках.

 

Вночі вулиці Тернополя прибирали майже 20 одиниць спеціалізованої техніки

Четвер, 13 грудня 2018, 09:03

Впродовж останньої доби у Тернополі спостерігалося погіршення погодних умов, зокрема, зниження температури повітря, снігопад з дощем, налипання мокрого снігу.  З огляду на це, міські комунальні служби та підрядні організації вночі здійснювали нічні чергування та очищали місто від снігу.

Відтак, ТМШРБП «Міськшляхрембуд» проводили роботи з посипання піскорозкидачами проїзних  частин  та підмітання тротуарів тракторними щітками. А ТОВ  «Авакс Проф» - роботи з  посипання тротуарів тракторними механізмами з навісним обладнанням, підмітання тротуарів тракторними щітками   та посипання  піскорозкидачами проїзних  частин.

Нагадуємо, прибирання  прибудинкових територій та міжбудинкових проїздів здійснюють обслуговуючі підприємства та ОСББ (в залежності від того, хто обслуговує будинок).

На Тернопіллі сплатили майже 1,4 млрд митних платежів

Четвер, 13 грудня 2018, 08:25

Протягом січня-листопада 2018 року Тернопільською митницею ДФС до Державного бюджету України перераховано 1 млрд 399 млн гривень. Це на 275,4 млн грн або на 25 відс. більше ніж у звітному періоді минулого року. Про це повідомила начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

Зокрема, сплачено 1 млрд 222 млн грн податку на додану вартість, що на 258 млн грн більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Надійшло також 132,6 млн грн мита, ріст порівняно із січнем-листопадом 2017 року склав 8,4 млн гривень; 41,1 млн грн акцизного податку, а це на 7,7 млн грн більше, ніж минулоріч. За здійснення митних формальностей та інших надходжень сплачено 3,5 млн грн, що на 850 тис. грн більше, ніж за звітний період 2017 року.

«Серед факторів, які сприяли збільшенню надходжень у звітному періоді, я б зазначила такі: активізація імпортерів сільськогосподарської техніки, ввезення транспортних засобів, оформлення підприємств із місцем обліку в інших областях України», - наголосила Оксана Валентинівна.

Посадовець також розповіла, що серед товарів, при митному оформленні яких сплачено найбільше податків, легкові автомобілі товарної позиції 8703 згідно з УКТЗЕД, машини для збирання врожаю товарної позиції 8433 згідно з УКТЗЕД, сідельні тягачі та трактори товарної позиції 8701 згідно з УКТЗЕД. За них сплатили відповідно 157 млн грн, 101,8 млн грн та 79,4 млн грн платежів.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області



 

Сторінка 841 з 1429

«ПочатокПопередня841842843844845846847848849850НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер