images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Тернопільщини підприємці сплатили майже 272 млн грн єдиного податку

Четвер, 15 листопада 2018, 07:54

До місцевих бюджетів Тернопільщини надійшло 271,9 млн грн єдиного податку від приватних підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування. Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Петро Якимчук.

Він розповів, що станом на 1 листопада 2018 року на теренах області перебуває 35 377 фізичних осіб – підприємців. Провадять діяльність 33 596 осіб. Більшість із них, а це – 25 197 суб’єктів господарювання, застосовують спрощену систему оподаткування. Найактуальніша – друга група єдиного податку. Її обрали 13 032 підприємці. На третій групі спрощеної системи оподаткування перебуває 7 214 платників. Решта, а це – 4 951 підприємець, обрали першу групу єдиного податку.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


 

Тернопіль на завершальному етапі приєднання сіл до міської територіальної громади

Четвер, 15 листопада 2018, 07:35

На позачерговій 29-й сесії Тернопільської міської ради було прийняте підсумкове рішення про добровільне приєднання Курівецької (с. Курівці), Малашовецької (с.Малашівці та с.Іванківці), Черняхівської (с.Чернихів, с.Глядки, с.Плесківці) та Кобзарівської (с.Кобзарівка і с.Вертелка) сільських рад до Тернопільської міської територіальної громади.

Рішення було прийняте, враховуючи висновок Тернопільської обласної державної адміністрації, затверджений розпорядженням голови  ТОДА від 25 жовтня 2018 року, керуючись Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», «Про місцеве самоврядування в Україні».

Це рішення вводиться в дію з дня, наступного за днем набрання чинності розпорядження Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до перспективного плану формування території громад Тернопільської області».

Як результат, Тернопіль стане одним з перших обласних центрів, який приєднав вісім навколишніх сіл та створив міську територіальну громаду.

"Приєднання Курівецької, Малашовецької, Чернихівської та Кобзарівської сільських рад та створення єдиної міської територіальної громади дає нові перспективи для розвитку восьми сіл та Тернополя, а також для громади в цілому, тому що після рішення Кабміну ми будемо зовсім по-новому будувати стосунки із центральним бюджетом із можливістю більш ширшого залучення бюджетних коштів та можливістю залучення коштів міжнародної фінансової допомоги, а також це дасть доступ до тих бюджетних програм, які передбачені для фінансування об’єднаних територіальних громад, - розповідає Сергій Надал. -  Окрім того, ми вже плануємо певні інфраструктурні проекти в цих селах, які до нас приєдналися. І я сподіваюся, що для інших навколишніх територій це буде хорошим прикладом того, що приєднання до міста Тернополя дає лише позитивні результати».

Як додає міський голова, відтепер мешканці цих населених пунктів, які увійшли в Тернопільську МТГ, отримуватимуть пільги та соціально-необхідні послуги на рівні з тернополянами

До слова, під час сесії міської ради депутати також затвердити план організаційних заходів щодо добровільного приєднання територіальної громади.

Про можливість отримання кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів за довіреністю

Четвер, 15 листопада 2018, 07:34

Головне управління ДФС у Тернопільській області нагадує, що з 07.11.2018 набрав чинності Закон України від 05 жовтня 2017 року №2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» (далі – Закон №2155).

Пунктом 2 ст. 22 Закону №2155 встановлено, що ідентифікація фізичної особи, яка звернулася за отриманням послуги формування кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, здійснюється за умови її особистої присутності за паспортом громадянина України або за іншими документами, які унеможливлюють виникнення будь-яких сумнівів щодо особи, відповідно до законодавства про Єдиний державний демографічний реєстр та про документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи.

Таким чином, з 07.11.2018 отримати послуги з формування кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів за довіреністю (в т.ч. посвідченою нотаріально) неможливо.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


 

Тернопільщина: виявлено понад 70 неоформлених працівників

Четвер, 15 листопада 2018, 07:23

Легальна зарплата – це соціальна захищеність працівників, гарантоване їх право на гідну пенсію, лікарняний. Тому контроль за дотриманням законодавства щодо оплати праці – один із пріоритетних напрямків діяльності Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Так, у результаті проведених заходів з початку року виявлено 71 працівника, з якими не були оформлені трудові відносини. Про це повідомив заступник начальника відомства Петро Якимчук. Він зазначив, що задля детінізації відносин у сфері зайнятості населення ГУ ДФС в Тернопільській області спільно з Управлінням Держпраці в Тернопільській області та органами місцевого самоврядування проводять перевірки суб’єктів господарювання. «Лише протягом жовтня цього року проведено 12 заходів контролю, - розповів Петро Миколайович. – З них у семи випадках виявлено 13 неоформлених найманих осіб.» Найчастіше виявляють працівників, трудові відносини з якими не укладені, у сфері послуг.

Варто наголосити, що за використання нелегальної праці та несплату податків роботодавці несуть фінансову та адміністративну відповідальність.

Так, підприємець, який здійснює діяльність у сфері послуг перевезення пасажирським транспортом міського та приміського сполучення, поплатився за використання нелегальної праці. За допущення до роботи найманих працівників без укладання трудових угод було застосовано фінансових санкцій щодо нього на суму 111тис. 690 гривень.

Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


У Перспективному плані до Тернопільської ОТГ зможуть долучитися декілька населених пунктів

Середа, 14 листопада 2018, 11:44

Тернопіль разом з декількома населеними пунктами зможе створити власну об’єднану територіальну громаду. Відповідне рішення прийняли депутати на сесії обласної ради.  Зокрема, у рішенні ідеться про схвалення змін до перспективного плану формування територій громад з центром у м.Тернопіль та селами Кобзарівка, Малашівці, Чернихів, Курівці.

Заступник міського голови Леонід Бицюра зазначає, що процес об’єднання є добровільним. У свою чергу Тернопільська міська рада робитиме усе, щоб зробити об’єднану громаду з центром у Тернополі комфортною для життя мешканців та гостей міста.

«Утворення громад повинно бути економічно обгрунтоване, - пояснює Леонід Бицюра. – Насамперед, це питання стосується, чи зможуть громади взяти на себе всі видатки, які передбачає держава, зокрема фінансування закладів освіти, медичної галузі та пільг, утримання управлінь, сервісних центрів тощо. Ми готові з нашими партнерами по об’єднаній громаді створити філії ЦНАПів та управлінь ЖКГ, модернізувати амбулаторії та влаштувати пожежні станції. В Оновленому Статуті громади та угодах готові відобразити закріплення доходів за територіями сіл та додаткове фінансування розвитку населених пунктів. А всі мешканці громади зможуть скористатися програмами «Турбота», «Здоров’я тернополян», отримати якісні медичні та освітні послуги, пільгові рецепти тощо».

Обласний центр шукає порозуміння в переговорах. Незважаючи на непросту ситуацію в країні, Тернопіль демонструє розвиток. З огляду на бюджет в 2,5 млрд., місто щорічно вкладає понад 250 млн. в розвиток власної інфраструктури. Тернопіль – партнер програм Європейського союзу, Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, фонду чистих технологій, фонду східноєвропейського партнерства з енергоефективності, Європейського інвестиційного банку, Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), завдяки яким розпочато проекти з тепломодернізації, реконструкції системи тепло- та водопостачання загальною вартістю 2,2 млрд.грн. Така велика кількість партнерів свідчить про високий рейтинг довіри до Тернополя на міжнародному рівні. І робота в цьому напрямку буде продовжуватися

 

Сторінка 846 з 1422

«ПочатокПопередня841842843844845846847848849850НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер