images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


З центру «Допомога армії від Тернополя» відправилась чергова партія вантажів для наших захисників на фронті

Середа, 07 вересня 2022, 10:00

6 вересня водії-волонтери центру «Допомога армії від Тернополя» відправились у нову поїздку, щоб доставити вантажі для наших захисників на фронті. Цього разу посилки поїдуть у місця дислокації військовослужбовців у Донецькій та Дніпропетровській областях.

«Центр «Допомога армії від Тернополя» продовжує працювати. Дякую усім, хто долучився до допомоги нашим захисникам. Зокрема, тернополяни передали понад 40 посилок для своїх рідних, друзів та близьких. Значну частину зібрали волонтери, підготувавши перелік, що необхідно відправити, – розповідає міський голова Сергій Надал. – Ми також доукомплектували автомобіль 500 комплектами нової військової форми, теплим одягом, білизною, взуттям, продуктами харчування тривалого зберігання, сухпайками, буржуйками, турнікетами та іншим необхідним. Бажаємо нашим волонтерам успішної поїздки, спокійної дороги і якомога швидше доставити передачі».

Разом з вантажем для тернопільських військових, на фронт вдруге відправиться пересувна мобільна стоматологія у складі чотирьох медиків Тернопільської міської стоматологічної поліклініки. Лікарі-волонтери надаватимуть безкоштовну ургентну стоматологічну допомогу нашим захисникам.

 

Працівники підрозділу патрульної поліції з охорони громадського порядку ТОР у Тернополі затримали "закладчика"

Вівторок, 06 вересня 2022, 13:59

Екстазі, солі, амфетамін - усі ці особливо небезпечні психотропні речовини виявили та вилучили працівники Тернопільського райуправління поліції у сорокачотирирічного жителя району.

5 вересня працівники тактико-оперативного реагування патрулювали Тернопіль. Їм на зустріч йшов чоловік, який, побачивши автівку поліцейських, різко змінив напрямок руху і пришвидшив крок.

ТОРівці наздогнали невідомого і під час проведення поверхневої перевірки виявили у нього закладки з наркотичною сировиною. На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу. Спілкуючись із правоохоронцями чоловік зізнався, що вже встиг розкласти 48 пакунків і показав куди саме. Окрім цього він розповів, що дома має іншу частину наркотиків.

У ході обшуків у жителя району виявили та вилучили близько 120 закладок. Підозрюваний каже, що в інтернеті познайомився із чоловіком, який запропонував легкий та швидкий заробіток. За один сховок отримував 80 гривень. Пофасовані наркотики йому надсилалися поштою, а місця закладок невідомий повідомляв через соцмережі.

Усі наркотики слідчі вилучили. "Заробітчанина" затримали згідно зі статтею 208 КПК. Вирішується питання про оголошення йому підозри згідно із ч. 2 ст. 307 ККУ та обрання запобіжного заходу. Встановлюють слідчі й особу організатора незаконних заробітків. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


У Тернополі поліцейські врятували пенсіонера від самогубства

Вівторок, 06 вересня 2022, 13:58

Швидкість  та чіткість дій співробітників сектору протидії домашньому насильству Тернопільського районного управління поліції допомогла запобігти спробі самогубства пенсіонера.

Інцидент трапився у понеділок, 5 вересня, близько 10.30 на масиві «Дружба».  Під час чергування поліцейські отримали повідомлення від жителя обласного центру про те, що  його 92-річний дідусь поводиться агресивно.

Приїхавши за вказаною адресою, старший інспектор Павло Пелешок та інспектор Анна Фемчина побачили, що на підвіконні відчиненого вікна 5-го поверху сидить літній чоловік та погрожує вистрибнути. Біля під’їзду вже почався збиратися натовп людей.

Як розповів старший інспектор Павло Пелешок, у цей час до поліцейських підбігла жінка, як виявилося, це була донька чоловіка. Вона розповіла, що її батько перебуває один у зачиненій квартирі та передала правоохоронцям ключі від помешкання.

«Ми розуміли, що потрібно діяти негайно, аби не втратити час. Отримавши ключі, ми миттю з напарницею піднялися до квартири. Непомітно відчинили вхідні двері та затягнули пенсіонера у середину помешкання».

Врятованого чоловіка правоохоронці передали медикам.


 

Шольц відмовився давати танки Україні – ЗМІ

Вівторок, 06 вересня 2022, 10:21

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив прохання українського прем’єра Дениса Шмигаля про постачання додаткового важкого озброєння.

Про це, як пише "Європейська правда", німецькому виданню Welt стало відомо з українських урядових кіл.

Йшлося, зокрема, про поставку німецькою промисловістю найсучасніших танків Leopard 2.

Підставою для цього була пропозиція від збройової групи Krauss-Maffei Wegmann (KMW) від 8 квітня щодо прямої поставки в Україну. На той момент компанія вже домовилася про поставку в Україну 100 танків Leopard 2A7, включаючи запчастин та навчальні блоки для солдатів, на загальну суму 1,55 млрд євро. Тому перші танки могли бути доставлені через 36 місяців після укладення контракту.

Однак Шольц не пообіцяв таких постачань, а радше залишився "загальним і неконкретним" у розмові зі Шмигалем. Канцлер не виявив "зовсім жодного бажання" змінити свою негативну позицію щодо постачання танків, повідомило джерело видання.

У відповідь на запит Welt в уряді Шольца повідомили, що не припиняють підтримувати Україну як у військовому, так і в політичному, фінансовому та гуманітарному планах.

"Ми просимо вас з розумінням поставитися до того, що ми, як правило, не повідомляємо про конфіденційні обговорення", — сказала представниця відомства канцлера.

Нагадаємо, Шмигаль перед візитом до Німеччини закликав федеральний уряд постачати українським військовим бойові танки, щоб відбивати російських нападників.

Під час візиту в Берлін він поговорив про поставки зброї Україні і з президентом Німеччини.

Три автопригоди за минулу добу зареєстрували правоохоронці Тернопільщини

Вівторок, 06 вересня 2022, 10:16

Дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими зареєстрували працівники поліції 5 вересня на Кременеччині. На автодорозі Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече, на перехресті Кременця та села Підлісці, не розминулися автомобілі AUDI та DAF.

За попередньою інформацією, водій легківки не врахував дорожньої ситуації при виїзді з другорядної дороги на головну і як результат - врізався у вантажівку.

Водія AUDI та його 19-річного пасажира госпіталізували в анестезіологічне відділення.

В'їхав у бетонну опору того ж дня і водій автомобіля Dacia Logan. Аварія трапилася у Тернополі на вулиці 15 Квітня. Чоловіка доправили до лікарні.

На перехресті вулиці Будного-Винниченка не розминулися дві іномарки. Водій Volkswagen Passat допустив зіткнення з Audi A4. В результаті удару кермувальники з обох автівок отримали тілесні ушкодження.

У всіх водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Тривають перевірки та встановлюються причини аварій.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 549 з 1423

«ПочатокПопередня541542543544545546547548549550НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер