images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Злочинне угруповання, яке продавало жінок в сексуальне рабство, викрили працівники міграційної поліції Тернопільщини

Четвер, 30 червня 2022, 09:47

600 злотих за годину пропонували жінкам, які погоджувалися надавати послуги в секс-індустрії. Незаконний бізнес організували четверо українців, двоє з яких тимчасово мешкають в республіці Польща, а ще двоє на території Івано-Франківської області. Останні серед друзів, знайомих та просто на вечірках розповідали про пошук дівчат на високооплачувану роботу.

За словами керівника міграційної поліції Тернопільщини Олександра Буняка, підозрювані у час війни, підшуковували жінок за конкретними параметрами - вік до 30 - ти років, приємної зовнішності та з гарною фігурою. Спочатку дівчатам розповідали, що вони працюватимуть у сфері надання ескорт-послуг. Проте насправді робота полягала в іншому.

Зголосилися працювати "ескортницями" на території Польщі жительки Франківщини, Хмельницького, Одеси та Запорізької області.

Виготовлення документів взяли на себе самі вербувальники. Вони займалися транспортом та забезпечували виїзд в сусідню область.

27 червня в ході проведення спецоперації, до якої долучалися працівники міграційної поліції та слідчого управління Тернопільщини, а також співробітники управління оперативно розшукової діяльності Західного регіонального управління Держприкордонслужби України в пункті пропуску "Краківець" під час проходження паспортного контролю виявили двох українок, яких намагалися вивезти до Польщі для робити в секс-індустрії.

Потерпілих повернули додому. Викрили оперативники і самих вербувальників. У них провели обшуки, які здійснювалися під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Чоловікові та жінці, уродженцям Франківщини, оголосили підозру відповідно до ч. 2 ст. 149 ККУ. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Двом іншим вербувальникам, які наразі перебувають в Польщі, заочно оголосили підозру згідно з тією ж статтею Кримінального кодексу. Прокуратура готує матеріали щодо проведення подальших заходів в рамках міжнародної правової допомоги. Триває слідство.

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/zlochinne-ugrupovannya-yake-prodavalo-zhinok-v-seksualne-rabstvo-vikrili-praczivniki-migraczijnoji-policziji-ternopilshhini/

 

На Тернопільщині продовжують працювати спільні патрульні групи

Четвер, 30 червня 2022, 09:43

Щодня на відпрацювання по області виходить 29 спільних патрульних груп. До їх складу входять поліцейські, представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, військової служби правопорядку.

Майже за два тижні роботи патрульні групи перевірили документи у 5700 осіб. За результатами відпрацювання виявлено 1025 внутрішньо-переміщених осіб, котрі не стали на військовий облік та 642 особи, котрі перебувають на території нашої області без реєстрації. Також за цей період вручено повістки 2558 особам, котрі підлягають мобілізації. Особливу увагу патрулі приділятимуть незаконній роботі розважальних закладів та нічних клубів у період комендантської години, виявленні хуліганів, які порушують комендантську годину, та осіб, які вчиняють домашнє насилля.

Правоохоронці звертаються до громадян з розумінням поставитися до перевірок та нагадують про дотримання комендантської години та правил поведінки під час неї: завжди носіть з собою документи, які засвідчують особу, без нагальної потреби не виходить з дому.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


У Тернопільському закладі дошкільної освіти ясла-садок №3 відбулася благодійна ярмарка «Вони тримають для нас небо»

Четвер, 30 червня 2022, 09:40

Цими днями у Тернопільському закладі дошкільної освіти ясла-садок №3 відбулася благодійна ярмарка «Вони тримають для нас небо».

Відвідувачі ярмарки мали змогу придбати різноманітні смаколики та напої, а виручені кошти будуть спрямовані для потреб наших військових.

Під час заходу відбувся також благодійний аукціон, на якому були представлені речі, виготовлені спільно з вихованцями даного закладу дошкільної освіти, прапор з підписами наших захисників й військові шеврони.

Усі діти та гості свята мали змогу написати побажання та слова підтримки нашим захисникам на синьо-жовтому стязі, який незабаром відправиться на передову.

Та окрасою дійства став флешмоб діток з працівниками. А до розважальної частини свята долучилися й запрошені випускники дитсадка, хореографічні колективи, музичні дуети.

Щиро дякуємо адміністрації закладу дошкільної освіти, педагогам, діткам та батькам за організацію і проведення благодійного аукціону та яскраве і веселе ярмаркування.

Спільними зусиллями ми довели, що наш народ незламний.

З кожним днем ми стаємо ще могутніші.

Бо ми єдині й боримо своє! Все буде Україна!

 

У Тернополі працівники підрядної організації продовжують ремонтувати дороги, де спостерігається найбільше аварійних ям та вибоїн

Четвер, 30 червня 2022, 09:37

Ремонт асфальтобетонного покриття на магістральних дорогах Тернополя та на тих вулицях, де спостерігається найбільше вибоїн, триває.

Впродовж тижня працівники підрядної організації локально замінили верхній шар дорожнього покриття за адресами: вул. Студинського, провулок Шкільний, вул. Козацька, вул. Білецька, вул. Наливайка.

Сьогодні, 30 червня, заплановано провести підготовчі роботи – нарізання ремонтних карт, та вкладання нового шару асфальтобетону на вулицях Гагаріна і Студинського та на провулку Садовому.

Продовжуються й ремонтні роботи на перетині вулиць Татарська-Глибока. Наразі там проводиться ремонт колодязів каналізаційної мережі, дощеприймальних та оглядових колодязів, а також влаштування бордюрів.

Відновлюються й підходи автомобільного моста через р. Серет на вул. Митрополита А. Шептицького та ремонтуються ділянки безнапірної та напірної каналізації в районі КНС №7 з метою недопущення виникнення аварійної ситуації.

З Тернополя для підрозділів Збройних сил України передано ще 200 комплектів військової форми

Четвер, 30 червня 2022, 09:36

Більше чотирьох місяців в Україні триває повномасштабна війна. За цей час у Тернополі налагоджено доставку гуманітарної допомоги на передову і пошиття військової форми для наших захисників.

Так, цими днями у Тернопільський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки для потреб військовослужбовців ЗСУ передано ще 200 комплектів військової форми.

«Тернопіль і Тернопільщина й надалі залишається надійним тилом для української армії. Це вже не перша передача військової форми для наших захисників, яка максимально відповідає стандартам ЗСУ та запитам військових. Її пошиття забезпечено завдяки спільному фінансуванню з місцевого і обласного бюджетів, - розповів міський голова Сергій Надал. – Загалом 1200 комплектів форми заплановано пошити і передати для наших військовослужбовців».

Нагадаємо, у Тернополі також налагодження виробництво з пошиття розвантажувальних систем на базі одного із комунальних підприємств міста.

Наша єдність і праця щодня наближає Українську Перемогу!

 

Сторінка 619 з 1411

«ПочатокПопередня611612613614615616617618619620НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер