images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Навчитися гасити пожежу можна буде на Театральному майдані

Середа, 16 вересня 2015, 06:52

Навчитися гасити пожежу найпростішими засобами чи допомогти постраждалим від пожежі поки не приїхала швидка, побачити справжнє спорядження рятувальників можна буде на Театральному майдані вранці у четвер, 17 вересня.

Тернопільські рятувальники з н
Громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» відбудеться 17 вересня на Театральному майдані міста, повідомляє прес-служба Управління ДСНС України в Тернопільській області. В урочистих заходах з нагоди відзначення професійного свята - Дня рятівника тернопільські рятувальники запрошують взяти участь жителів міста та гостей Тернополя.

Програма проведення заходів:

10:00 - 11:00 – Фахівці Управління ДСНС України спільно з представниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності у Тернопільській області розгорнуть тематичні майданчики.

Кожен зможе дізнатись багато цікавого:

- оволодіти навичками користування первинними засобами пожежогасіння;

- ознайомитись з спорядженням, яке використовують в своїй роботі рятувальники;

- навчитись правилам надання домедичної допомоги;

- отримати консультації з питань пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту;

- діти зможуть стати учасниками у тематичних тренінгах, які проведуть психологи Управління;

- внутрішньо переміщені особи отримають потрібні консультації.

11:00 - 12:00 –Урочисте шикування з нагоди відзначення професійного свята – Дня Рятівника.

Запрошуються усі бажаючі.

Джерело: 20 хвилин

 

У школах Тернополя встановили “тривожні кнопки”

Середа, 16 вересня 2015, 05:44

Питання безпечного перебування дітей у навчальних закладах є важливим та актуальним сьогодні. Вже майже рік безпеку у 35-ти школах Тернополя забезпечує Управління Державної служби охорони. Батьки кожної дитини хочуть, аби їх малеча, знаходячись у навчальному закладі, отримувала не лише знання та вміння, а й була захищена від будь-яких злочинних проявів.

- Сьогодні важка ситуація в країні і політична, і економічна. Практично йде відкрита війна, – розповідає директор ТНВК ЗОШ – економічний ліцей №9 ім. І. Блажкевич Григорій Рибак. – Ми повинні бути готові до будь-яких дій, до будь-яких людей чи це сепаратисти, чи інші сторонні люди. У випадку надзвичайної ситуації ми можемо передати цю інформацію через тривожну кнопку в органи внутрішніх справ і вони за лічені хвилини приїжджають і проводиться робота.

Випадків, коли необхідна швидка та якісна допомога правоохоронців, стає дедалі більше. У школах частіше за все причиною для виклику групи затримання ДСО стають не самі школярі, а сторонні особи, які опинилися на території навчального закладу.

Тетяна Мазур – технічний працівник школи. Жінка розповідає, що встановлення таких кнопок полегшує швидко піймати правопорушників чи припинити будь-який конфлікт.

Сьогодні «тривожна кнопка» – один із найефективніших засобів захисту та максимально швидкого реагування правоохоронців. Встановлення даної системи дає змогу не лише забезпечити безпеку вихованців та педагогічного колективу навчального закладу, а й вберегти їх від таких хуліганських дій та уникнути кримінальних правопорушень.

- Державна служба охорони за сприяння Тернопільської міськради провела монтаж сигналізації та встановила тривожні кнопки у всіх 35 школах Тернополя. Цей захід був спрямований для того, аби захистити здоров’я і життя наших дітей, забезпечити безпеку як педагогічного складу, так і відвідувачів, які знаходяться під час навчального процесу в школах. Також цей захід спрямований на збереження майна дітей та викладацького складу. Тривожна кнопка необхідна, щоб діти почували себе спокійно, щоб батьки, віддаючи дітей до школи знали, що вони знаходяться в цілковитій безпеці, – розповів Олексій Дзюра, начальник центру технічної охорони УДСО при УМВС в Тернопільській області.

Після спрацювання “тривожної кнопки” за кілька хвилин на місце виклику приїжджає озброєний та фізично підготовлений наряд групи затримання Державної служби охорони та відновлює правопорядок у даному навчальному закладі.

Запрошують на фестиваль дитячої легкої атлетики

Вівторок, 15 вересня 2015, 12:03

Все більшої популярності у світі набуває програма «Дитяча легка атлетика IAAФ». Ця програма була започаткована у 2005 році. За цей час вона охопила півтора мільйони дітей майже зі ста країн світу, а з 2012-го успішно функціонує у Києві і тепер є в Тернополі.

Так минулого тижня з нагоди Дня фізичної культури і спорту у Тернопільській ЗОШ №3 відбулись змагання за цією програмою серед учнів 5-х класів.

А вже 17 вересня на універсальному спортивному майданчику на бульварі Д.Галицького, 28 відбудеться фестиваль за програмою «Дитяча легка атлетика IAAФ». До програми включені спортивні командні конкурси-вправи з елементами легкої атлетики. Діти матимуть змогу випробувати свої сили у стрибках, метанні спису, різноманітних естафетах, демонструвати дива координованості у «класиках» чи захмарні швидкості у бігу з бар’єрами. Запрошуються команди загальноосвітніх шкіл та мешканців мікрорайону «Східний». Склад команди: 3 хлопчика і 3 дівчинки (2005 р.н.).

До суддівства змагань будуть залучені студенти факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка, члени збірних команд України з легкої атлетики, учасники чемпіонатів Світу та Європи у різних вікових категоріях: Карюк Іван, Крук Сергій, Ралько Оксана, Наталія Олійник.

 

Дворові олімпійські ігри розпочато

Вівторок, 15 вересня 2015, 11:55

14 вересня 2015 року на універсальному спортивному майданчику по вулиці Пилипа Орлика відбувся перший турнір з футболу в рамках «Дворових Олімпійських ігор». Організували захід для юних футболістів працівники КО « Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення» управління у справах сім’ї молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради. Такі заходи проводяться з метою: популяризації здорового способу життя, а також пропоганди ідей Олімпійського руху.

Участь у турнірі взяли три команди мікрорайону «Дружба»: «12 школа», «Барселона» та «»Дружба». Незважаючи на запеклу боротьбу, на майданчику панувала взаємна повага, адже це притаманно олімпійським іграм.

За підсумками зіграних матчів, що проводилися за коловою системою, перемогу здобула команда «12 школа», відповідно, друге місце посіла – «Барселона», третє – «Дружба».

Учасників нагородили грамотами від Управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту та золотими шоколадними медальками.

Крім футбольних турнірів в рамках «Дворових Олімпійських ігор» планується проведення вікторин та майстер-класів. Слідкуйте за оголошеннями та беріть участь у цікавих заходах. До скорих зустрічей на спортивних майданчиках!

У ТНПУ ім. Володимира Гнатюка відкрився Центр лідерства

Вівторок, 15 вересня 2015, 11:52

7 вересня 2015 року у Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка в межах проекту TEMPUS ELITE «Освіта для лідерства, інтелігентності та розвитку таланту» було відкрито Центр лідерства.

Центр лідерства являє собою спеціалізований науково-навчальний підрозділ, головними завданнями якого є розробка теоретичних засад, методологічних принципів, практичних засобів та рекомендацій щодо професійної підготовки лідерів-управлінців серед майбутніх фахівців, науково-педагогічних працівників і співробітників університету.

До проекту TEMPUS ELITE входять 3 основні групи партнерів: ТНПУ ім. В. Гнатюка, Київський університет імені Бориса Грінченка та Інститут вищої освіти Національної академії педагогічних наук України. Планується видання посібника, темою якого є лідерські тренінги. Центр лідерства має широкі можливості: це і проведення вебінарів, конференцій, відеоконференцій.

Також партнерами проекту є НТУ «Харківський політехнічний університет», Одеський національний університет імені І.І. Мечникова, Київський національний авіаційний університет. Всі вони відкривають Центри лідерства. Наразі планується створення єдиної платформи для обміну досвідом та новинами в науковій сфері між Центрами.

Керівником проекту у ТНПУ ім. Володимира Гнатюка є Каунаський технічний університет (Литовська республіка).

За інформацією ТНПУ ім. Володимира Гнатюка

 

Сторінка 1282 з 1425

«ПочатокПопередня1281128212831284128512861287128812891290НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер